20.04.06
19:37
[quote author=“PowerWave”]Да ти кажа отдавна не плувам,но съм плувал от 1ви до 8ми клас без 7ми,тъй че кажи речи 7 години по 2-3 пъти седмично....иначе ако можете един ден плуване един фитнес...пфф тогава кво тяло ще изградите...ама става дума за сериозно плуване,не да си топлите гъзовете под душа :wink:
Еми то по принцип от 1-ви до 8-ми клас се развива като цяло костната структура и затова е дало ефект при тебе.Аз сум го изпуснал това време
20.04.06
22:06
Абе ако не си под 20 години ще има ефект и то голям.Затова още не е късно да почнеш 8)
Като се спомена широчина на раменете,искам да ви питам при вас колко е разстоянието от рамо до рамо?При мен е 50 см и при моето тегло от 85 изглежда нормална широчина.
20.04.06
22:51
Значи на 16 години съм, така че наистина не е чак толкова късно да почна, а щирочината на раменете ми е 48см което за мойте 65 кила си изглежда нормално.И да питам още нещо PowerWave има ли значение как точно плувам, смисъл кой стил най-добре според теб развива гръдния кош и дали ако плувам под вода ще има по-голям ефект.
20.04.06
23:08
Значи всеки ще ти каже че бътерфлай е най-добре развиващият стил,но за сметка на това и най-изморяващ....не можеш само на него да караш цяла тренировка.Най добре сменяй стиловете като гледаш да наблягаш на бътерфлай и кроул( и малко бруст).Ако искаш да има по голям ефект гледай след сяка тренировка да си зверски скапан и изтощен,и не се безпокой резултатите ще дойдат-няма да е толкова бързо като с фитнеса,но за сметка на това качиш ли нещо с плуване-си остава за години напред(не като с фитнеса да увиснеш :wink: )
Има един много добър футболист който сега играе в Монако и е от националния на Хърватска. Та той до 28 годишна възраст е бил автомонтьор с огромно бирено щкембе ;) Така че мани ти на 17 да си стар да почваш спорт ;)
21.04.06
00:11
[quote author=“Batgogo”]Има един много добър футболист който сега играе в Монако и е от националния на Хърватска. Та той до 28 годишна възраст е бил автомонтьор с огромно бирено щкембе ;) Така че мани ти на 17 да си стар да почваш спорт ;)
Идеята не е да ставаме професионални състезатели, а просто да оформим тялото.А няма ли опасност от претрениране ако ходя на фитнес 4 пъти в седмицата, а на плуване 2 пъти примерно?
[quote author=“GrimReaper”]Значи на 16 години съм, така че наистина не е чак толкова късно да почна, а щирочината на раменете ми е 48см което за мойте 65 кила си изглежда нормално.И да питам още нещо PowerWave има ли значение как точно плувам, смисъл кой стил най-добре според теб развива гръдния кош и дали ако плувам под вода ще има по-голям ефект.
Първо се научи да плуваш добре бруст кроу и бътърфлай/поне движението на тялото докарай/ Стилът не е от убийствено значение, всяко плуване е добро.
Ако се пресилваш с фитнеса + 2 пъти плуване, може да претренираш да. По добре # пъти в седмица ходи. Но най-важното си е храненето,
21.04.06
23:15
Дадо Пършо се казва... и историята му е доказателство че никога не е късно за нищо!!!
Дадо Пършо се казва... и историята му е доказателство че никога не е късно за нищо!!!
Мдаа той е :) Бях му забравил името :)
Аз мисля че освен в рамете трябва да се рашири и гръдния кош което става с опражнения за крака и след това правилно дишане с вдигнати раце майче нещо токава беше :oops: Защото преди да започна да тренирам аз лично сам тренирал футбол и си мисля че от там съм раширил градния кош и сега се спрявам доста добре с упражненията за гарди и рамо.