01.08.04
18:10
След такава солидна почивка, нужно ли е да се правят упражнения за всички мускулни групи в една тренировка? И, ако е нужно колко седмици да я правя, 2 достатъчни ли са !
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 15:00.
Спиред мен 3-4 пъти да завъртиш цялото тяло стига. Все пак не е толкова голяма почивката и бързо ще си възвърнеш постиженията и нивото. Но нека и другите да кажат...
ПП То си зависи и от човека. Когато се почустваш готов за сплит давай! :)
Аз лично съм правил така: след дълга почивка, правя само една възтановяваща (загряваща) тренировка за всички мускули (сплита ми е в два дена така, че общо два дена “загрявам”). На вторият път тренирам вече с умерена тежест, т.е. на 70%... От третата тренировка за една и съща мускулна група действам с оптимално натоварване (за мен това значи, че след осмия ден съм навлязъл в ритъм).
Значи от написаното до тук разбирам че горе-долу 1-2 седмици кръгова са напълно достатъчни, т.е. тая тренировка ще е някаде около 2 часа :roll: , което е супер много, т.к. упражненията са доста !
Според мене от кръгова тренировка няма смисал! Аз направих 5 месеца почивка (с леки тренировки 1 на 2-3 седмици) и сега правя пълни тренировки ,като редувам саркоплазмена и миофибриларна хипертрофиа без никакви лигавни ;) ;)
по-здражи
[quote author=“emil_mlo”]Според мене от кръгова тренировка няма смисал! Аз направих 5 месеца почивка (с леки тренировки 1 на 2-3 седмици) и сега правя пълни тренировки ,като редувам саркоплазмена и миофибриларна хипертрофиа без никакви лигавни ;) ;)
по-здражи
В какво се състои по-лека ? В по малко повторения, серии или упражнения за даден мускул, защото ако си в процес на релеф примерно и правиш по-малко серии и повторения то тва си е маса !
ПП - е разбира се зависи и тежестта
Леки в смисал 1 упражнениа анаеробно с по 2 сери и сичко друго аеробна тренировка на вело или степер. Като тва веднъш на 2седмици някаде.Такива тренировки правих защото имах проблем със сърцето и само да подържам.
по-здрави
OK…, а става ли да направя примерно 2 седмици по 4пъти в седмицата кръгова с по едно упражнение за мускул и някаде около 3х6-8 повторения с големи тежести или при кръговата е за предпочитане леки тежести ?
Аз сега за разнообразие може да се каже правя цяло тяло със базови упражнения по едно за мускул. Но не правя кръгова ами си почвам първото упражнения правя си сериите и така минавам нататък. Реда е този: Клек, Полулег, Тяга, Раменни преси, Бицепсово със щанга и Трицепс с тесен хват от лег. Тренирам с тежко колкото мога :)
Може да направиш 2-3-4 тренировки така с леко, за да влезнеш във форма.