01.08.04
20:08
от суроватъчния протеин на Нутрим горе-долу съм доволен, но този който вземам вечер преди лягане - Про-Голд 90 /млечно-яйчен/ нещо не виждам да има какъвто и да е ефект. Препоръчайте ми някой марков да опитам дали има някаква разлика.
Сори за глупавия въпрос, ама има ли нощен протеин, който може да спре катаболните процеси чак до сутринта. Май отговора е “не”?
Ти какъв ефект очакваш?
Вечер се взимат бавни протеини, гледай да има повече казеин в него.
Казеина се усвоява бавно над 3-4 часа. Доколкото знам си ектоморф и няма проблем да вземеш 1 супена лъжица фастъчено масло, което се усвоява много бавно и ще ти увеличи времето за усвояване на нощния протеин още повече. За нощен протеин сам пил само един на Оптимум нещо пак с 90 му беше името и не е лош, но затова не е и евтин :)
Този на нутрим би трябвало да е що годе бавен, заради млечният протеин.
ако ми препоръчате добър нощен марков протеин, ще го взема веднъж да го пробвам, независимо от цената.
какъв ефект очаквам? проблемът е че на сутринта мускулите ми са ЕДНАКВО спаружени /т.е. не са тонирани, т.е. организмът ми е в катаболно състояние/ независимо от това дали съм взел или не протеина на Нутрим. Има ли друг признак по който да съдя дали действа нощния протеин или не? Трябва да си взема аминото и да загрея малко в залата /тренирам само сутрин/, за да придобият мускулите ми обичайния си обем.
Виж съвета ти за фъстъченото масло е ценен, тъй като аз досега сипвах по една чаена лъжичка в нощния шейк, но ще пробвам със супена.
02.08.04
17:03
Има един протеин на JK казва се сумнамбул :D той е точно този който ти трябва , съдържа кезин и е нощен протеин
П.С. не съм го изпробвал и не мога да гарантирам че ще има ефект. Все пак всичко деиства на всеки по различен начин :wink:
JK българска фирма ли е? Защото имам желание поне веднъж да опитам марков нощен - Universal, Optimum Nutrition, Weider, Musashi и т.н.
Между другото това с фъстъченото масло има нелош ефект - вчера си сипах супена лъжица в нощния шейк и днес сутринта ми се стори, че имам добър мускулен тонус, но трябва да го пробвам още няколко вечери.
Off topic
Като си от Бургас кажи къде са най-хубавите зали - ще бъда поне една седмица там.
03.08.04
20:36
Аз ходя в Ajax ,не мен лично ми харесва (намира се на гърба на Строителния техникум)
За най-добра мога да определя Jimbo (до икономическия техникум), но е и най-скъпа.
Другата зала която също признавам е Flex (тя се намира до диското Огледала :D )
мерси за информацията, аз съм ходил 2-3 пъти в залата на хотел Космос, но за сериозна тренировка не става защото общо свободните тежести сигурно са 100-150 кг включая лостовете..., той фитнеса поначало си е насочен към нежния пол, става само ако ще правиш малко кардио.
Извинявам се на останалите за offtopica, но ми се струва, че е много добра идея да се направи картотека на залите в страната . В такава една картотека, в изготвянето на която всички естествено ще помагаме, може да се опише къде се намира залата, приблизителна площ, основни уреди, цени, инструктор, протеинов бар, лични впечатления и т.н.