22.04.06
10:33
Значи видях един човек от фитнеса, които очевидно имаше доста добре развид гръб, да го прави и като го попитах дали помага той каза, че главно с това е направил толкова масивен гръб.Та искам да попитам дали е добре да го включа в програмата си и вместо кое ъпражнение да го правя.Това ми е тренировката на деня в които тренирам гръб:
# набирания - 4 серии по 10 повторения
# гребане с щанга - 3 серии по 8 повторения
# Гребане с Т-щанга/Мечка - 3 серии по 8 повторения
# мъртва тяга - 3 серии по 8 повторения
# разтваряне с дъмбели за задно рамо - 3 серии по 8 повторения
# трапецовидно повдигане с щанга - 3 серии по 8 повторения
На 16 години съм 178см,65кг от 6 месеца ходя на фитнес.Ако може да отговори и някой модератор.
22.04.06
10:46
[quote author=“GrimReaper”]Значи видях един човек от фитнеса, които очевидно имаше доста добре развид гръб, да го прави и като го попитах дали помага той каза, че главно с това е направил толкова масивен гръб.Та искам да попитам дали е добре да го включа в програмата си и вместо кое ъпражнение да го правя.Това ми е тренировката на деня в които тренирам гръб:
# набирания - 4 серии по 10 повторения
# гребане с щанга - 3 серии по 8 повторения
# Гребане с Т-щанга/Мечка - 3 серии по 8 повторения
# мъртва тяга - 3 серии по 8 повторения
# разтваряне с дъмбели за задно рамо - 3 серии по 8 повторения
# трапецовидно повдигане с щанга - 3 серии по 8 повторения
На 16 години съм 178см,65кг от 6 месеца ходя на фитнес.Ако може да отговори и някой модератор.
за първи път чувам такова нещо изтласкване на щанга то си е изцяло за гърди а пък с тесен хват за трицепс
къде влиза гърбът не мога да се сетя
Гърбът се засяга незначително.Прави си досегашните упражнения.Ако искаш нещо ново ето- http://www.bb-team.org/exercise/000054.php
По темата - на мястото на мъртвата тяга.
И уточнявай по - добре наименованията, за да няма постове като горните.
Може би изхвърляне щеше да е по - добре казано от изтласкване? Или имаш предвид обръщане с подклел?
Което и да е, това са доста сложни от техническа гледна точка упражнения и не знам дали са подходящи за теб.
22.04.06
12:57
[quote author=”Петко К”]По темата - на мястото на мъртвата тяга.
И уточнявай по - добре наименованията, за да няма постове като горните.
Може би изхвърляне щеше да е по - добре казано от изтласкване? Или имаш предвид обръщане с подклел?
Което и да е, това са доста сложни от техническа гледна точка упражнения и не знам дали са подходящи за теб.
Мисля, че така се казва упражнението при щангистите.Ще се опитам да опиша по-точно упражнението - значи щангата в началото е на земята.Първо я дигам подобно на мъртвата тяга и я обръщам до нивото на раменете, там задържам малко и после я връщам на земята.
Еми кажи речи мъртва тяга, с добавка възможност за контузия при връщането в обратен ред... Поне аз като съм опитвал дори и с малки килограми ми се струва доста опасничко тов движение, без нужния опит и наставления.
Иначе ако има някой който да те пообичи малко и 1 месец само движението да заучаваш, може да имаш добри резултати.
п.п. Особенно ако има и малко генна почва, този човек наистина може да си е напревил як гръб, това не означава. че и при теб ефекта ще 1:1,
Успех
22.04.06
17:13
Значи и аз съм виждал да правят подобно,но не същото.Без навеждане.Застава се в позиция като за повдигане на щанга за трапец и нататека е същото както го описа GrimReaper.Виждал съм баскетболистчета да го правят.И не самоизмислено ми треньор им го каза(по баскетбол де).
Успех.