22.04.06
14:36
Значи бях тръгнал да си взимам креатин, но в магазина видях една комбинация креатин+глутамин+таурин от 0.500кг. за 50лв. (забравих фирмата, ама беше чуждестранна) и тоя в магазина ми вика че тва било най-доброто на пазара в момента....та сега се чуда дали ако си го взема ще кача некой друг кг. или за тея пари да си взема още гейнер или протеин (и сега пия геинер и протеин, но малко в повече никога не е излишно)....Стажа ми е 3 месеца 185см. 69кг. ектоморф
чакам съвети
А и забравих тва е 50лв. за 0.500кг. щото е комбинирано и с бързи въглехидрати за по-добра усвояемост.Една доза е около 40-50гр.,тъй че тва количества е за 2 седмици макс.
22.04.06
14:57
Предполагам тва е на Оптимум...аз лично не те съветвам да си го зимаш щото излиза доста по-солено...по отделно ако си ги земеш тия неща мн по евтино излиза...креатин си земи на оптимум...глутамин и таурин...няма да ти помогнат особено.Ако искаш маса:5 пъти на ден хубаво ядене(поне 25гр протеин+въглехидрати),4 пъти седмично в залата,и оттам вече добавките(най-важни за маса-протеин,кратин,амино,БЦАА и чак тогава глутамин/таурин).Заеби ти тия тапашки гейнери-въглехидратите най лесно се набавят с храненето...
Просто ако искаш да трупаш мускули първо си осигури голямо количество протеини и въглехидрати всеки ден.Чак тогава си купувай другите добавки!
22.04.06
15:45
Що пък да заебавам гейнерите???След трен. кво да пия, а?Или е по-добре да се наям кат прасе, пък било то и с качествени храни така ли излиза/
Лично аз взимам гейнер на UNIVERSAL MEGA MASS 3000 и сам предоволен от резултатите, така че не мисля да спирам.За 3 месеца качих 8кг. почти без мазнини....Тъй че аз сам твърддо ЗА гейнерите(само качествени де).
22.04.06
16:11
[quote author=“hari_89”]Що пък да заебавам гейнерите???След трен. кво да пия, а?Или е по-добре да се наям кат прасе, пък било то и с качествени храни така ли излиза/
Лично аз взимам гейнер на UNIVERSAL MEGA MASS 3000 и сам предоволен от резултатите, така че не мисля да спирам.За 3 месеца качих 8кг. почти без мазнини....Тъй че аз сам твърддо ЗА гейнерите(само качествени де).
бате по-добре недей няма смисъл
[quote author=“hari_89”]Що пък да заебавам гейнерите???След трен. кво да пия, а?Или е по-добре да се наям кат прасе, пък било то и с качествени храни така ли излиза/
За 3 месеца 8 чисти кила от гейнър няма как да качиш... аз за 3 месеца с креатин, глутамин, БЦАА + суроватка - само на американски фирми всичко не мога да кача 8 кила, при условие че тренировките и храненето ми са много добре...
Ти в случая си качил основно мазнини просто не ти личи толкова много че са мазнини ;)
22.04.06
16:31
Значи ако е на ON CGT-10 аз си го взех преди време.Незнам какви са цените по отделно на креатина,глутамина и таурина обаче трябва да знаеш че половината от продукта 600гр/57лв е декстроза и фактически в продукта имаш 300гр декстроза 150гр креатин 90гр глутамин и 60гр таурин,не съм ги смятал как излизат по-отделно пък и ме мързи ама имам чувството че малко по-скъпо излизат така заедно.
Относно геинърите мисля че е безмислено да се оспорва ефекта им,недостатъка им е че са малко скъпи за съдържанието си.Као ти откъде си сигурен,че повечето от каченото му е мазнини,при положение че нито си виждал момчето,нито знаеш какъв ген има и тн..
22.04.06
16:34
Щом казвате че са предимно мазнини, може и така да е, макар че не ми се вярва(вените по ръцете и краката ми се виждат МНОГО, дори без да съм напомпан,само коремчето малко замазних).Но на мен и мазно не ми пречи (все още) тъй че всеки кг. + е добре дошъл, пък после ще мисля за чистене.
Но въпроса ми беше заслужават ли си парите креатин+глутамин+таурин или ми е рано още и да си карам на гейнерче и протейнче?
П.П. И все пак имай предвид че съм ектоморф и качвам трудно мускул и още по-трудно мазнини....
Знам как работи човешкото тяло и знам как се качват 8 килограма чиста мускулна маса... за 3 месеца 8 кила чисто с гейнър? При условие че мочето е под 20 и съм сигурен че има много пропуски при тренировките и храненето... просто няма смисъл да спорим тук. Такива изказвания са по-скоро смешни...
22.04.06
16:35
[quote author=“hari_89”]Щом казвате че са предимно мазнини, може и така да е, макар че не ми се вярва(вените по ръцете и краката ми се виждат МНОГО, дори без да съм напомпан,само коремчето малко замазних).Но на мен и мазно не ми пречи (все още) тъй че всеки кг. + е добре дошъл, пък после ще мисля за чистене.
Но въпроса ми беше заслужават ли си парите креатин+глутамин+таурин или ми е рано още и да си карам на гейнерче и протейнче?
по-добре си ги земи по-отделно отколкото така наведнъж няма да ти излезе по евтино
но поне знаеш колко от кое има а тука треа да гадаеш
22.04.06
16:42
Все пак изпускаш нещо много важно - ГЕНЪТ.Не знам аз добър или лош ген имам, просто ти казвам какви са ми резултатите...Дори ако още не ти се вярва до няколко дни ще си измеря %мазнини.
hari_89 е као е прав той винаги е прав от гейнер не можеш да качиш чисто ....той садържа 50%въглихидрати и 50%белтачини ... а от ваглихидратите се ка4ва мазнини а от белтачините 4иста ММ
22.04.06
17:07
ОК
Както кажете, все пак имате повече опит от мен.Но видимо не сам качил мазно(което е радващо).А най-важното при мен е че получих бързи резултати, което ме амбицира още повече да стана здрав.
И все пак креатин+глутамин+таурин , всяко по отделно или без тях засега???
22.04.06
17:36
Добре колко да ти се повтаря :?: Не разбра ли че ти излиза по скъпо като си ги земеш 3те на едно място,вземи си само креатин.Другото не ти трябва за сега.
А тва с 8те кила ММ за 1 месец с някъв пръдлив гейнър....100% :wink:
22.04.06
17:39
[quote author=“PowerWave”]Добре колко да ти се повтаря :?: Не разбра ли че ти излиза по скъпо като си ги земеш 3те на едно място,вземи си само креатин.Другото не ти трябва за сега.
А тва с 8те кила ММ за 1 месец с някъв пръдлив гейнър....100% :wink:
Пич преди да критикуваш първо чети....не са 1 месец а 3…...не е само гейнер, а и суроватъчен протеин.....не е чиста мм, а относително чисто, без видими мазнини.....
П.П. Значи утивам утре и си взимам креатинче и тва е.
22.04.06
17:51
Добре де 3 айде....пак същото....печатна грешка :lol:
22.04.06
17:56
[quote author=“PowerWave”]Добре де 3 айде....пак същото....печатна грешка :lol:
ам според мен тея грамажи дето са вътре не отговарят иначе няма сметка да го продават
ето давам пример във CGT na Optimum
пише че има 300 креатин 120 глутамин и 80 таурин
като го сметнеш по отделно излиза
креатин 300 гр- 36 лева
глутамин-150-40 лева
и таурин на JK primerno 100 gr 15 кинта
според вас вътре в тва ЦГТ има ли толкова нали ако има всеки ще го купува понеже е на далавера
22.04.06
17:58
Пич ти май си имал проблеми с гейнера и си изгубил вяра в него...недй така...
Повече няма да се занимавам да ви обеждавам какво съм постигнал за 3 месеца.Ако вярвате вярвате,ако ли не - кво толкова, неми пука...Все пак не съм влязъл в този форум да се хваля или пък да ви лъжа...
Относно гейнърите за всеки си е различно смятам.Аз досега пиех суроватъчен протеин и АК ,а сега ще добавя и гейнър към тях да видя какви ще са резултатите. :roll:
22.04.06
18:14
Пич ти май си имал проблеми с гейнера и си изгубил вяра в него...недй така...
Повече няма да се занимавам да ви обеждавам какво съм постигнал за 3 месеца.Ако вярвате вярвате,ако ли не - кво толкова, неми пука...Все пак не съм влязъл в този форум да се хваля или пък да ви лъжа...
Не съм изгубил вяра в гейнърите,просто защото никога не съм пил няма и да пия...до достатъчно се замазнявам от яденето пък да си плащам допълнително за въглехидрати които мога да си набавя дори от ресторант за бързо хранене...
22.04.06
18:22
Еми няма кво повече да спорим, щом според теб е по-полезно да изядеш два сандвича от макдоналдс вместо един шейк.
П.П. Друг е въпроса ако се омазняваш лесно.Тогава на теб наистина не ти трябват гейнери.Но при мен случая не е такъв.
22.04.06
20:55
Не ми се лепят мазнини почти...съвсем малко имам по корема,но щом плочките си личат добре не смятам че е проблем...просто предпочитам малко по бавно но за сметка на това мн. по качествено.Примерно са за 3 месеца съм качил 7кг чисти-НЕ казвам че са само ММ,но нямам мазно поне.Ти за тия 3 месеца с гейнър повече ще качиш,ама като изчистиш половината ще отидат...да не говорим че си губиш времето и да чистиш.
Както и да е виж профи билдърите дали зимат гейнъри... :wink:
22.04.06
20:57
PowerWave
я кажи колко си висок и колко кг. си???
И щом дори и ти си качил 7кг. за три месеца, що не вярвам че и другите могат???
22.04.06
21:01
Братле много ясно че ти вярвам че си качил 8 кила за 3 месеца...просто не са ММ :wink:
Се едно...висок съм към 176 и към 67 кила
На Оптимум Нутришън(креатин,глутамин,таурин)3 в 1-неочаквано добра комбинация :wink:
23.04.06
11:06
Моето предложение към тебе е да си вземеш Creatine,Glutamin,Taurine на Biofit.Но за един месец ти трябват горе-долу 3 такиваТака,че ако имаш парата на веднъж(примерно 100-120)си взимаш всичко по отделно
1Креатин на Biotech 500гр 33лв
2Глутамин на Biotech 240гр за 49лв или глутамина на Biofit,но не се сещам за цена
3Таурин на JC 100гр за 15лв
4Драсваме чертата и виждаме,че за около 100лв ти стига за повече от месец.
Пък и може да си взимаш от добавките когато си поискаш,тъй като са по отделно.Примерно глутамин преди лягане и т.н.
Може ли да ми кажете от къде мога да си купя таурин - какви марки ,каква разфасовка са и колко пари.
От колегата горе разбрах на JC 100гр за 15лв ,има ли го в SNC ? :)
01.05.06
23:40
[quote author=“Oblivion_”]Верно ли е,че Таурина подсилва ефекта от креатина и глутамина?
Разбира се,нали обясних защо.
Добре ,взех си таурин.Ето каква система (креатин + таурин) ми казаха в магазина - 5 дни зареждаща - в трен.ден сутрин 5гр ,преди тренировка 5гр и след тренировка 10гр ,в нетр. 5гр сутрин и 5гр следобед.Така се пият без значение колко тренировъчни и нетренировъчни имаш в тези 5 дни.Таурина само в тренировъчен ден 2.5гр преди и след тренировка заедно с креатина.След като минат тези 5 дни креатин се пие САМО в тренировъчен ден 5гр преди и след тренировка.
Малко ми е странно ,защото все си мислех че всеки ден трябва да се пие креатин :roll: Какво мислите за тази схема ?
03.05.06
00:03
[quote author=“Hush Puppy”]Добре ,взех си таурин.Ето каква система (креатин + таурин) ми казаха в магазина - 5 дни зареждаща - в трен.ден сутрин 5гр ,преди тренировка 5гр и след тренировка 10гр ,в нетр. 5гр сутрин и 5гр следобед.Така се пият без значение колко тренировъчни и нетренировъчни имаш в тези 5 дни.Таурина само в тренировъчен ден 2.5гр преди и след тренировка заедно с креатина.След като минат тези 5 дни креатин се пие САМО в тренировъчен ден 5гр преди и след тренировка.
Малко ми е странно ,защото все си мислех че всеки ден трябва да се пие креатин :roll: Какво мислите за тази схема ?
В нетр.ден по 5гр сутрин на гладно.Вече дали със или без таурин незнам.Аз го пия със.А и зареждащата доза,като правиш в нетр.ден по 10сутрин на гладно.