23.04.06
21:17
Привет!
Докато разглеждах рецептите в раздел “Хранене” на основния сайт, попаднах на това: http://www.bb-team.org/nutrition/000405.php
Въпросът ми е от какво точно се правят ролцата от раци (тези, които се продават тук - “сурими”). Бях останала с впечатлението, че са от нишесте и някаква рибна съставка, но не съм сигурна. Нишестето все пак е полизахарид, тоест въглехидрат. Което значи, че няма как манджата от ролца от раци да (цитирам) “има сравнително високо съдържание на пълнoценен белтък, умерено съдържажание на мазнини и нищожно съдържание на въглехидрати”. Ако горното изречение пък е вярно, че са белтъчни, ще е много, много хубаво :wink:.
Кажете какво знаете по въпроса.
23.04.06
21:20
Има ролца ролца от раци и ролца от раци ако ме разбираш. Тези червено белите, които ги има навсяйъде май нямат много общо с рачешкото. Но нека и някой друг да каже.
Това при всички положения е така (затова казвам “някаква рибна съставка” или поне някакви аромати), обаче като цяло продуктът “ролца от раци” трябва поне да се прави от едно и също нещо. В рецептата не пише “месо от раци” - тогава хич нямаше да се притеснявам. Обаче не ми се разкарва до Била да видя какво се съдържа в пустите му ролца :roll:, затова си питам