Помощ!Наднормено тегло.

LU

24.04.06
17:44

Здравейте.Аз сам на 15 години висок сам 182см , тежа близо 100 килца  :oops:  :(  :oops:
Искам някои да ми помогне да си изготвя някакъв хранителен режим и определени
тренировки за смъкване на тези доста килца . Вече супер много се срамувам от себе си и
ще започна да се комплексирам ...  :x
Мислех да хода в фитнес мания да ми изготвят такава програма но трябва да дам 100-тина лева
а ако тук някой компетентен ми помогне може и да не ги дам ...  въпреки , че ако трябва няма
значение колко трябва да дам. Дайте ми компетентен съвет .

Предварително БЛАГОДАРЯ  :!:

24.04.06
18:32

да ми изготвят такава програма но трябва да дам 100-тина лева

:shock:  :?:
Kато за начало започни постепенно с повечко движение, ако имаш възможност тичай 3-4 пъти в седмицата, ако не - велоергометър.Започни постепенно не изведнъж да ограничаваш сладкото, хляба и газираните напитки.
Прочети това:
http://bb-team.org/nutrition/000176.php
и това:
http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1
и като последно изчети всички теми във форума, измисли си хранителен режим и го напиши тук да го коментираме, но едва ли някой ще ти направи на готово  :wink:
Успех

DA

24.04.06
18:37

Вместо да тичаш плувай.Като отслабнеш и вече не си толкова кила започни да тичаш.

LU

24.04.06
18:50

Плуването ми е почти невъзможен вариант защото няма много близо до нас някакав закрит басеин ... иаме фитнес в блока и е много добър . има всякакви уреди и мисълта ми е дали ще стане с някакви велоергометри има уред за изкачване на стълби и всякакви възможни уреди ! За тичането - започнах по-често да играя футбол и баскетбол и то по 1-2 часа сас малко почивка такаче мисля че е по добре от тияне ! но не седа пред коша и мятам или седа пред вратата и вкарвам голове .. тичам доста докато играя !
Относно хранителните ограничения - започнах да ям само хляб “Бонус” , попринцип не ям свинско , но ям риба и пиле секи ден на обяд и по около 150-200 грама  (нормална пържола - пилешка от гърди или филе от бяла риба пак средно голямо) + гарнитура (картофена салата или печени картофи). Сутрин ям яйца и сирене (мога да го заместа с извара) и 1 филия “Бонус” ,а вечер - леки салати . Много често ям вечер китаиско зеле и моркови на салата . Между закуската и обяда кам 10:30 изяждам по 1 кисело мляко ( пия го по скоро , се пак сам на даскало- там няма с кфо да го ям  :lol: ). Цлед обяд кам 15-15:30 ям някакви ядки навън (бадеми или кашу  по 50 грама) или ако сам в нас овесени ядки с 200 мл прясно мляко (фитнес- 0.1% )общо взето тва е ...

БЛАГОДАРЯ за вниманието  :!:

M_

24.04.06
20:45

[quote author=“Lumpish”]Плуването ми е почти невъзможен вариант защото няма много близо до нас някакав закрит басеин ... иаме фитнес в блока и е много добър . има всякакви уреди и мисълта ми е дали ще стане с някакви велоергометри има уред за изкачване на стълби и всякакви възможни уреди ! За тичането - започнах по-често да играя футбол и баскетбол и то по 1-2 часа сас малко почивка такаче мисля че е по добре от тияне ! но не седа пред коша и мятам или седа пред вратата и вкарвам голове .. тичам доста докато играя !
Относно хранителните ограничения - започнах да ям само хляб “Бонус” , попринцип не ям свинско , но ям риба и пиле секи ден на обяд и по около 150-200 грама  (нормална пържола - пилешка от гърди или филе от бяла риба пак средно голямо) + гарнитура (картофена салата или печени картофи). Сутрин ям яйца и сирене (мога да го заместа с извара) и 1 филия “Бонус” ,а вечер - леки салати . Много често ям вечер китаиско зеле и моркови на салата . Между закуската и обяда кам 10:30 изяждам по 1 кисело мляко ( пия го по скоро , се пак сам на даскало- там няма с кфо да го ям  :lol: ). Цлед обяд кам 15-15:30 ям някакви ядки навън (бадеми или кашу  по 50 грама) или ако сам в нас овесени ядки с 200 мл прясно мляко (фитнес- 0.1% )общо взето тва е ...

БЛАГОДАРЯ за вниманието  :!:

Вземи изчети всичко от форума и от сайта по формулата си изчисли калориите за деня и извади за начало да кажем 400-500 от тях..
Раздели си приема на храна на 6-7пъти дневно..да кажем след ставане, между ставането и обяда пак закуска,обяд,следобедна закуска,вечеря,след това още една...и така....трябва още сега да знаеш ,че ще е нужно да спреш всякакви сладки нещица,хляб бял,газирано ...както по горе е споменато,картофи, ориз,спагети и изобщо всичко тестено и всичко което спада към графата (паста).След като си пресметнеш калориите за деня сложи да кажем за начало 20% от тях въглехидрати..останалото мазнини и белтъчини като към източниците на мазнини да преобладават риба,зехтин,сметана,ядки всякакви но в разумни количества, може и рибено масълце да приемаш като направиш всичко ще видиш че дори и без допълнителни физически занимания...стига да не висиш от сутрин до вечер пред Пс-то ..ами нормални дейности като ходене на училище,до магазина разходка и др... и ще си очарован :)

LU

25.04.06
07:39

Благодаря ти много :) Ще почета как трябва да си изготвя диета за мен и ще го направя . Благодаря отново ! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1