24.04.06
18:52
Как се качва по - ефективно - много повторения, малко тежести или много тежести, малко повторения??
п.с: сори за сигурно тъпия въпрос ама кво да се прави - нов съм!!! :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 21.06.11 22:17.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим24.04.06
18:53
с 6 до 8 повторенията. Тежеста е максималната за тези повторения.
Аз правя 4 сери по 8 повторения с саобразена тежест естествено и чисто правене на упражненията и се напомпвам и натоварвам доста добре :wink: но изчакаи още пичове да дадат мнение разгледаи ги и сам прецени после пробваи кое ти деиства и дааи яж зелезото :lol: :D 8)
24.04.06
20:16
според мен много килограми малко повторенията
Да..и аз така мисля...аз дори си включвам серии по 1 повторение с по голяма от макс тежестта...и с малко помощ отвън става екстра.
24.04.06
20:38
Да..и аз така мисля...аз дори си включвам серии по 1 повторение с по голяма от макс тежестта...и с малко помощ отвън става екстра.
дам Стийв и така става ама тва са малко повече за сила и внимавай да не се контузиш
че единичките са опасна работа
Ааа тва ме изкефи! :twisted:
По темата:
Като за начало (нов си!) -> 4 упражнения по 8 повторения. Стремиш се да правиш оптимално килограми на всяко упражнение и всяка серия! НЕ претоварвай! Разгрявай! Почивай! Разтягай!
След време ще намалиш на 3 упрахнения с по 6 до 8 повторения - и още по-яки :)
За качване на ММ е много важен и хранителния режим!!!
Ако си решил да НЕ пиеш НИЩО - тогава ще ядеш:
(ако ще взимаш и суплементи ще си разпределиш яденето и спрямо тях - няма да се спукваш от ядене и отделно да пиеш гейнъри и протеини, че ще заприличаш на топче лой) ;)
пилешко месо, пуешко
мляко, извара
сутрин - въглехидрати - овесени ядки, юфка, макарони...
яйца! (до 3 жълтъка на ден, иначе в 1 белтък има около 7 грама протеин - там ядеш... ;))
СЛЕД тренировка (веднага) - бързи въглехидрати - нещо сладко
30-40 мин след това - хапваш нещо...
Колкото протеини приемаш на ден - двойно повече въглехидрати!
И гледай да не се ошишкаш - блъскай, от време на време прави по 30-тина минути кардио. Полезно е изобщо, пък и топиш...
И най-важното!
ЖЕЛАНИЕ и ПОСТОЯНСТВО!
Успех :)
Ааа тва ме изкефи! :twisted:
По темата:
Като за начало (нов си!) -> 4 упражнения по 8 повторения. :)
като за начало щот си нов по 1 упражнение за мускулна група по 8 повторения,базови упражнения,за предпочитане са щангите,правилната техника и добрата концентрация.в противен случай рискуваш да се контузиш,да нямаш резултати и да се откажеш завинаги
E aко е почнал вчера - добре... макар, че и тогава му е малко 1 упражнение...
Може да се контузи винаги, когато не е разгрял...
Всеки би казал (дори за напреднал), че 3 упражнения са напълно достатъчни. И все пак големите мускулни групи ( гърба например) имат нужда от повечко кила и разнообразни упражнения.
Ако ще прави по 1 упражнение - няма смисъл да ходи в зала и да дава сума ти пари за 15 мин тренировка...
Лицеви опори (всички видове), кофички, коремни преси, малко колело или крос, набирания (ако му позволяват килограмите) - ето ти упражнения за всяка мускулна груба. При това за тежест ще използва собственото си тяло. А и не мисля, че можеш да се контузиш от лицеви опори и кофички (е ако станеш от леглото сутринта и директно ги почнеш без да разгрееш...)
Аз лично съм почнал с такива тренировки, след това тръгнах да посещавам зала по-сериозно.
И да - има ефект :)
Добре, вижте аз как дигам за маса.Значи започвам с 10-12 повторения зависи от мускулната група упражнението и това как се натоварва.Значи парвата серия на лежанката примерно я правя с 10 повторения примерно 52кг втората правя 8 повторения 56 кг и последната от 4 до 6 повторения с 60 кг.За всички мускулни групи така си провеждам тренировката
Разбира се има голяма истина в това обаче този твоя отговор означава да спрем да тренираме и само да тапчем :wink:
Разбира се има голяма истина в това обаче този твоя отговор означава да спрем да тренираме и само да тапчем :wink:
Нищо не си разбрал значи от поста ми
Ще се радвам да ми обесниш,ама аз тва подразбрах маи маи си имал нещо скрито в подтекста :D
26.04.06
12:45
Ще се радвам да ми обесниш,ама аз тва подразбрах маи маи си имал нещо скрито в подтекста :D
Астор без да те обидя ма мисля,че ти малко прекаляваш с яденето меко казано
26.04.06
19:12
нова находка в бисерите :)
не прекалява а просто знае от какво е пораснал :)
ако ми обясниш как без ядене ще качиш ще откриеш нещо неверовтно за нобелова награда :)))))))
а относно темата
ядеш като животно и тренираш като такова ей това е истината
26.04.06
19:21
нова находка в бисерите :)
не прекалява а просто знае от какво е пораснал :)
ако ми обясниш как без ядене ще качиш ще откриеш нещо неверовтно за нобелова награда :)))))))
а относно темата
ядеш като животно и тренираш като такова ей това е истината
Абе като му гледах снимките Астор повече си е похапвал
А Живко ти не ми обяснявай как се качва мн ясно,че с храна,но не толкова да качиш че да не можеш да ги изчистиш пример Астор
26.04.06
20:15
може по всяко време да ги изчисти стига да има пари и време за качествени добавки и храна
я ти кажи колко ти е ръката щото неговата е 56 ? да мазен е и ?
ако я изчисти и на 50 да падне
имаш ли 50 ръка ! ? колко вдигаш от лег ? какви са ти показателите
сложи снимки и ти .... масата се прави трудно релефа не е особено слойен нвд и кардио !
нека ти дам пример и аз :
колко релефни познаваш и колко такива с 50 ръка дори и мазна ! ?
26.04.06
20:42
[quote author=“JiVk0”]може по всяко време да ги изчисти стига да има пари и време за качествени добавки и храна
сложи снимки и ти .... масата се прави трудно релефа не е особено слойен нвд и кардио !
Абе Живец точно обратното е релефа трудно се прави,а масата лесно се качва всеки ще го каже
Имам доста познати даже с повече от 50 и то изцяло релефна
Мойта е 42 и е супер релефна и не ми трябва повече
А според мен Астор и да има пари и да си купи най-хубавите добавки нема да мое да отслабне
26.04.06
21:24
[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“JiVk0”]може по всяко време да ги изчисти стига да има пари и време за качествени добавки и храна
Абе Живец точно обратното е релефа трудно се прави,а масата лесно се качва всеки ще го каже
А според мен Астор и да има пари и да си купи най-хубавите добавки нема да мое да отслабне
предполагам че са и на чисто
добре нека не спорим повече .
Всъщност, релеф се прави за 2 месеца, а МУСКУЛНА маса се прави с години. Питай хората с по 50 релефна ръка какво са взимали и колко време тренират, за да я направят. Със сигурност им е отнело повече от 2 месеца ;)
26.04.06
21:34
Абе как може така да обсъждате човека. Заключвам я, пък той като я види нека си прецени да я отключва ли или не. Не е културно да говорите зад гърба на хората.
[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“JiVk0”]може по всяко време да ги изчисти стига да има пари и време за качествени добавки и храна
Отключвам темата има какво да се добави
DirtyandNasty Какво да ти кажа.... толкова си заблуден с материала и изобщо бодибилдинга че каквото и да кажа няма да има смисъл при теб
Според теб кое е по лесно да разграждаш или да изграждаш ????
[code:1]А според мен Астор и да има пари и да си купи най-хубавите добавки нема да мое да отслабне[/code:1]
Само това изречение говори “колко много разбираш”,а и снимките са вече на 4 год, дале съм се променил ??
BTW Внимавай с епитетите и обидите да не получиш червен картон
26.04.06
22:24
[quote author=“ASTOR”][quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“JiVk0”]може по всяко време да ги изчисти стига да има пари и време за качествени добавки и храна
Отключвам темата има какво да се добави
DirtyandNasty Какво да ти кажа.... толкова си заблуден с материала и изобщо бодибилдинга че каквото и да кажа няма да има смисъл при теб
Според теб кое е по лесно да разграждаш или да изграждаш ????
[code:1]А според мен Астор и да има пари и да си купи най-хубавите добавки нема да мое да отслабне[/code:1]
Само това изречение говори “колко много разбираш”
BTW Внимавай с епитетите и обидите да не получиш червен картон
Виж са ти не искам да ми даваш съвети кое как било ок,а тва че сам заблуден с материала си е моя работа все пак за три месеца от 35 на 42 чисто без да зимам нищо преди една седмица започнах да зимам креатин и протеин така че ти си прави изводите .Виж са мн трудно се изгражда ,но това което ти си изградил според мен са повече мазнини отколкото чиста МУСКУЛНА МАСА забравих това да уточня и ще внимавам с епитетите
Как го прецени това с мазнините ???? Да не си някаккъв подвижен или очен скенер ? освен това както дебело подчертах това бе преди 4 год. Чистенето е най малкия проблем
А до колкото си спомням
[code:1]без да пия нищо за 3 седмици някъде направих раце от 35 на 45см ся нз колко са от 2 месеца тренирам[/code:1]
Сега станаха пък 3… , аз също не съм вземал нищо непозволено но тренирам от 16 години вече, така че си направи сметка кой разбира повече, мисля така да оставим нещата и да не се спами повече темата
26.04.06
22:35
[quote author=“ASTOR”]Как го прецени това с мазнините ???? Да не си някаккъв подвижен или очен скенер ? освен това както дебело подчертах това бе преди 4 год. Чистенето е най малкия проблем
А до колкото си спомням
[code:1]без да пия нищо за 3 седмици някъде направих раце от 35 на 45см ся нз колко са от 2 месеца тренирам[/code:1]
Сега станаха пък 3… , аз също не съм вземал нищо непозволено но тренирам от 16 години вече, така че си направи сметка кой разбира повече, мисля така да оставим нещата и да не се спами повече темата
Дам няма смисъл да спориме,мн ясно е че ти имаш повече опит понеже си пробвал всяко нещо и знаеш за какво става въпрос,но не казвай,че другите не разбират може да сам отскоро със леки прекъсвания ама имам доста познания относно упражнения,хранителен режим,добавки и такива работи чета доста все пак
така,че е хубаво по-някой път да има такива конфронтации отностно мненията и все пак малко разнообразие няма да навреди
26.04.06
23:45
Не смятам, че е редно да коментираш снимките на Астор след като твои снимки тук не се намират... пусни една снимка та да видим тая 42 релефна.
Освен това когато всеки започне да тренира си избира какъв иска да стане - един иска 100 ръка независимо каква, а друг иска не толкова голяма, но релефна и не смятам, че сте прави за релефа защото това не е толкова просто или вече зависи какво разбирате под релеф... например за мен релеф е като си стегна бицепса видимо да ми се отделят главите и като хвана отгоре тъканта над мускула да е дебела няколко милиметра. Така че спора е неоснователен, това е въпрос на лично мнение.
27.04.06
11:50
[quote author=“noble”]Не смятам, че е редно да коментираш снимките на Астор след като твои снимки тук не се намират... пусни една снимка та да видим тая 42 релефна.
Освен това когато всеки започне да тренира си избира какъв иска да стане - един иска 100 ръка независимо каква, а друг иска не толкова голяма, но релефна и не смятам, че сте прави за релефа защото това не е толкова просто или вече зависи какво разбирате под релеф... например за мен релеф е като си стегна бицепса видимо да ми се отделят главите и като хвана отгоре тъканта над мускула да е дебела няколко милиметра. Така че спора е неоснователен, това е въпрос на лично мнение.
еми пич може ми би нямам фотоапарат и нямам възможност да ги кача иначе при първа възможност
според мен и двете са мн трудни зависи кой какво иска както каза въпрос на лично мнение
[quote author=”Петко К”]Всъщност, релеф се прави за 2 месеца, а МУСКУЛНА маса се прави с години. Питай хората с по 50 релефна ръка какво са взимали и колко време тренират, за да я направят. Със сигурност им е отнело повече от 2 месеца ;)
Това е точно така.. наистина качествената мускулна маса се прави доста трудно, а релефа за няколко месеца... само искам да допълня че релефа е доста по-труден да се поддържа... както спорехме в една друга тема, номера е да си голям и релефен ;)
27.04.06
16:43
Номера е да се харесваш, като се погледнеш в огледалото ... :)
29.04.06
01:12
С риск да прозвучи не както трябва номера е като се върнеш от залата да се погледнеш в огледалото и да си кажеш днес направих нещо смислено.Да усетиш задоволство от днешната тренировка и да нямаш търпение за следващата.А по спора които водите(въпреки че не ми е работа)мисля че DirtyandNasty трябва да гледа своите постижения,а не чуждите.А и когато DirtyandNasty станеш като ASTOR тогава го опрекваи за това което е(не че и тогава ще имаш право ама.....).А и без да звучи нахално,ASTOR вярно ли си 1.90 висок(ако искаш не отговаряи,знам че ти е омръзнало)???
21.06.11
22:18
така е прав е АСТОР с години се прави маса аз миналото лято бях 55 кг сега съм 80 вярно имам малко корем ама си имам и мускулна маса , а и не мисля да спорим с АСТОР той все пак се занимава много години с този спорт ! :)
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече