25.04.06
16:07
Според вас (или материали които сте чели), колко % от телесното тегло е допустимо да са мазнините? Стремите ли се към определени граници или просто следите огледалото?
25.04.06
16:41
допустимо за какво ?
за състезание ? за плажа ? :D
според мен под 5% винаги изглежда добре
Допустимо за какво? За състезания по културизъм, или за да си в добро здраве?
Есенциалния минимум за мъжете е около 3% - под това ниво трябва да си мъртъв :lol: При 15 и повече вече клониш към наднормено тегло, а над 20% или там някъде се водиш към рисковите групи, т.е., съществува риск за здравето. За жените процентите са повече.
Да кажем, за един трениращ за здраве мъж 8 - 10% е нормално, за да изглежда добре, без да е нацепен от релеф.
Състезателите са под 5% на сцената, но рядко държат такава форма дълго време.
25.04.06
17:36
[quote author=”Петко К”]Допустимо за какво? За състезания по културизъм, или за да си в добро здраве?
Есенциалния минимум за мъжете е около 3% - под това ниво трябва да си мъртъв :lol: При 15 и повече вече клониш към наднормено тегло, а над 20% или там някъде се водиш към рисковите групи, т.е., съществува риск за здравето. За жените процентите са повече.
Да кажем, за един трениращ за здраве мъж 8 - 10% е нормално, за да изглежда добре, без да е нацепен от релеф.
а как да сметна колко % мазнини имам?
25.04.06
17:38
[quote author=“Don_Korleone”][quote author=”Петко К”]Допустимо за какво? За състезания по културизъм, или за да си в добро здраве?
Има един метод сето те щипкат на 7 места и ти определя. По разни фитнес центрове мерят срещу 5лв. май.
25.04.06
18:45
[quote author=“asdaseas”]имаше една формула, но немога да я намеря. Ако някой се сеща :roll:
Формули - бол ама колко са верни. :lol:
В някои велоергометри има вградена тази функция. Дръжките са метални, хващаш ги и чрез пускане на лек ток, който не се усеща ти измерва много точно % мазнини. Виж в твоя фитнес.
25.04.06
19:30
[quote author=“Don_Korleone”]
има кантари с електроди...просто стъпваш на гол крак и то ти вади разпечатка за всичко...аз съм с 9%