Въпрос малко не на място

shadow_

26.04.06
10:56

Здравейте момчета съжалявам че пускам темата тука ма вече няма други спортове раздел.Та въпроса ми е, че лятото искам да се запиша на някакво бойно изкуство за около месец и половина да се раздвижвам освен фитнеса.Знам че има хора в форума които се занимават с бойни изкувства и ще съм им благодарен ако ми помогонат с избора.Благодаря :)
ПО ЗДРАВИ

Sportex

26.04.06
11:24

В другия форум има такъв раздел. :wink:

26.04.06
12:10

www.gohard.org

26.04.06
12:45

няма смисъл за месец и половина да се записваш на каквото и да е било.Ако ще се върши работа, да се върши - първо нищо няма да научиш, второ каквото научиш ще го забравиш веднага след като спреш.Ако ще тренираш, поне 1-2 години за някакви резултати.Ако е само за едното раздвижване, пробвай с джудо или кик бокс, на джудото като те похвърлят малко ще ти се наместят кокаляците.:):):)

shadow_

26.04.06
18:33

Да знам за  gohard но просто там не са се прехвърлили още сички потребители и за това си зададох въпроса тука.Аз имах предвид че като за начало ще се запиша за 1-2 месеца, а вече след това ще реша дали да продължа по сериозно.Ако някой се е занимавал малко по сериозно с бойни изкувства ще съм му благодарен ако ме насочи :)

по здрави

26.04.06
19:26

http://wingtsun-bg.com/

За 1-2 месеца можеш да научиш това-онова, пък и може да ти хареса  :)

WingTsun следва стратегията на агресивната защита (от латински: aggredior - да се приближиш към някого).
В най-високото ниво на системната йерархия стоят четири WingTsun -принципа:


Четирите принципа на боя:

Първи принцип: Ако пътят е свободен - атакувай напред!

Втори принцип: Ако осъществиш контакт остани залепен!

Трети принцип: Поддай, ако атакуващият упражни натиск!

Четвърти принцип: Ако атакуващият отстъпи - следвай го!


WingTsun е китайско бойно изкуство с 300 годишна история и традиция, предавано от учител на ученик и така знанието е запазено и не е изгубено до днес.

WingTsun притежава съвременна методика и програма за обучение.

WingTsun тренировките усъвършенстват вашата физическа и ментална природа. Вашето тяло се “зарежда” и променя чрез специфични релаксиращи и концентриращи техники.

WingTsun залага на съществуващия потенциал на всеки практикуващ.

WingTsun не поема силата на нападателя, а я преобразува, връщайки я към агресора.

Изучаването на WingTsun ще ви даде ново разбиране за вашите възможности.

WingTsun не е насилие. WingTsun е удоволствие

WingTsun ви учи да използвате силата на опонента и да я обръщате срещу него.

WingTsun движенията произтичат на базата на тактилните (допирните) рефлекси, които са механични и се определят директно от атаката на опонента. По този начин WingTsun не се поддава на оптически измами и заблуди.

WingTsun е цялостна система за самозащита. Тя не се базира на трикове и външна показност, а на цялостна революционна концепция.

Използването на няколко движения еднвременно, правят WingTsun едно от най-бързите бойни изкуства изобщо!

26.04.06
21:11

ами, насочих те - за раздвижване стават най-добре джудо или кикбокс, пък и там доста бързо се учи.За вин чуна съм срещал доста противоречиви мнения

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1