26.04.06
13:02
Значи аз съм на НВД и знам че след тренировка се приемат прости въглехидрати за да се запълни гликогена в мускулите...аз съм решил мед..и защото прочетох някъде че трябва въглехидратите да се приемат с белтъчини..мед с мляко...но въпроса ми е по колко и колко време след тренировка...
веднага...30мин..1 час...преди ми бяха казали че не трябва да се яде 2 часа след трен защото било вредно ама :?
26.04.06
14:28
Един час след тренировка може да ядеш . :lol:
след като чистиш няма нужда от въглехидрати след трен защото по тоя начин ще спреш изгарянето на мазнините
DOUBLE_B, не съм много съгласен с теб. По принцип приемането на малки количества въглехидрати (+бърз протеин и амино) спира катаболитните процеси (освен че помага за изграждането на чиста мускулна маса). След тренировка организма е “гладен” и се опитва да си набави енергия. Проблема е в това че най-бързият източник за това са самите мускули и чак след това мазнините. Ако приемаш само суроватъчен протеин и амино например, тялото ти ще ги използва за гориво и ефекта от тях ще е нулев. Баланс му е майката с две думи 8)