слаби резултати

27.04.06
02:29

тренирам вече от 1г и 2 месеца, но някак не съм доволен от постигнатото дотук.В смисъл нямам някакви грандомански амбиции,но примерно постиженията с тежестите не са се увеличили кой знае колко (например от лежанка много трудно правя с 70,а тежа 90кг,180см,21г: набиранки за гръб немога и кофички трудно).през зимата качих и много мазно....откакто тренирам приемам протеини,гейнъри,амино,креатин - Нутрим.Сега смятам да чистя и си всех л-карнитин.ето и моите въпроси:
- тренирал съм по следните две програми: за маса
1 ден - гърди,средно и предно рамо
3 ден - гръб,задно рамо,трапец
5 ден - трицепс,бицепс,предмишница
6 ден - крака
и
1 ден - гърди,бицепс,предмишница
3 ден - гръб,трицепс
5 ден - рамо,трапец
6 ден - крака

за голяма МГ правя 3-4 упражнения
за малка МГ - 2-3 упр
тренировките траят 1 час (+ преси за корем)

искам да си сменя програмите с друга,а и сега съм на НВД,за да махна мазнините,а сега и бягам 3 пъти седмично по 30 мин
някоя подходяща програма?
и защо не ми се увеличават псотиженията с тежестите?трябва ли да прибягна до програма за сила? благодаря предварително

27.04.06
09:13

[quote author=“fight_club”]тренирам вече от 1г и 2 месеца, но някак не съм доволен от постигнатото дотук.В смисъл нямам някакви грандомански амбиции,но примерно постиженията с тежестите не са се увеличили кой знае колко (например от лежанка много трудно правя с 70,а тежа 90кг,180см,21г: набиранки за гръб немога и кофички трудно).през зимата качих и много мазно....откакто тренирам приемам протеини,гейнъри,амино,креатин - Нутрим.Сега смятам да чистя и си всех л-карнитин.ето и моите въпроси:
- тренирал съм по следните две програми: за маса
1 ден - гърди,средно и предно рамо
3 ден - гръб,задно рамо,трапец
5 ден - трицепс,бицепс,предмишница
6 ден - крака
и
1 ден - гърди,бицепс,предмишница
3 ден - гръб,трицепс
5 ден - рамо,трапец
6 ден - крака

за голяма МГ правя 3-4 упражнения
за малка МГ - 2-3 упр
тренировките траят 1 час (+ преси за корем)

искам да си сменя програмите с друга,а и сега съм на НВД,за да махна мазнините,а сега и бягам 3 пъти седмично по 30 мин
някоя подходяща програма?
и защо не ми се увеличават псотиженията с тежестите?трябва ли да прибягна до програма за сила? благодаря предварително

Според мен има няколко причини за това :

1. Не тренираш достатъчно тежко - в смисъл всяко изпълнение трябва да бъде изпълнено с максимална концентрация , а не да се правят просто повторения ей така за да се достигне определена бройка.
2.За омазняването приемаш по-вече калории отколкото изразходваш - намали въглехидратите.
3. За омазняването може да има още една причина, при ниско ниво на тестостерона, колкото и белтъчини да приемаш голяма част се отлагат под формата на мазнини , решението е да приемаш препарати стимулиращи собственото ти производство на тестостерон.

Иначе програмата ти ми хареса и аз тренирам по подобна,но като начинаещ тренирал ли си по програма за начинаещи с базови упражнения (може причината за слабите ти постижения да се крие и тук, не си поставил основата, върху която да градиш по нататък )  само да напишеш и упр. и повторенията...
Сега видях, че сменяш програмата всяка седмица, прави го поне на един месец!

27.04.06
10:30

Ами какво да ти кажа , не всеки притежава природна сила. Но въпросът не е колко вдигаш от лег с лост , а как изглеждат гърдите ти. Ако не се харесваш трябва наистина да промениш нещо. Примерно напарави си програмата за гърди ,която предлага бб-теам. Дай някакви мерки. Гърди , ръце и т.н

27.04.06
14:45

десен бицепс - 39 см
ляв - 38 см
предмишници - 34 см
гьрди - 106 см
бедро - 65 см
прасец - 40 см

27.04.06
15:13

Ами явно ти трябва маса още в гърдите. Затова забрави за средната лежанка и килограмите.  Дигай по тази програма за гърди:

Повдигане на лост от горна лежанка - 4 серии
Повдигане на дъмбели от хоризонтална леж. - 4 серии
Повдигане на дъмбели от горна леж. - 3 серии
флайс/пек -дек - 4 серии

всички 6-10 повторения
Аз също като теб съм около 90 кг. Но съм 1.90 висок. Ръцете ми са по 41 см. А гърдите 115. Поне от 1 година вече не пракикувам вдигането на лост от лег и оттогава имам голям напредък.Пробвай

27.04.06
15:28

fight_club, това звучи като застой и то в началото на “кариерата” ти. Аз бих те посъветвал да се опиташ да шокираш организма - програмата ти е добра, обаче това не означава че трябва да въртиш една и съща рутина. За сила - прави 2 седмици само силов трибой. 1ви ден - клекове (аз правя 8-10 серии в пирамида + 2-3 серии лег преса след което някой те изнася от залата  8) ) 2-ри ден лежанка (точно като клековете) 3-ти ден мъртва тяга (..трябва да се сетиш) 5 и 6-ти ден почивка (то си е реанимация направо :D ).  Остави си дни в които разпускаш в залата (Аз лично ги правя, когато чувствам че претренирам и нямам желание за тежка тренировка - минавам през всички екзотични машини дето само мадамите ги ползват така и така и правя по 2-3 серии...докато си приказвам с мадамите  :wink:  ). Успех!

27.04.06
15:57

[quote author=“Vlado.A”]fight_club, това звучи като застой и то в началото на “кариерата” ти. Аз бих те посъветвал да се опиташ да шокираш организма - програмата ти е добра, обаче това не означава че трябва да въртиш една и съща рутина. За сила - прави 2 седмици само силов трибой. 1ви ден - клекове (аз правя 8-10 серии в пирамида + 2-3 серии лег преса след което някой те изнася от залата  8) ) 2-ри ден лежанка (точно като клековете) 3-ти ден мъртва тяга (..трябва да се сетиш) 5 и 6-ти ден почивка (то си е реанимация направо :D ).  Остави си дни в които разпускаш в залата (Аз лично ги правя, когато чувствам че претренирам и нямам желание за тежка тренировка - минавам през всички екзотични машини дето само мадамите ги ползват така и така и правя по 2-3 серии...докато си приказвам с мадамите  :wink:  ). Успех!

Според мен няма полза от такива тренировки, или тежка тренировка или почивка, другото е губене на време (лично мнение)

27.04.06
16:19

Донякъде си прав, за маса подобни изпълнения нямат смисъл. Обаче тука целта е по-скоро мускулен тонус и разнообразие. Когато сменяш рязко типа тренировка и интензивността мускула се “стресира” и реагира добре. То си е до човек де..за мен работи, а за тебе примерно не. Номера е да опиташ различни неща и да видиш кое ти пасва.

27.04.06
20:19

fight_club, според мен имаш някакъв по-сериозен проблем, при положение, че не напредваш при тези данни.

Тук някой трудно ще ти отговори, тъй като не може да имаме целостна идея за това какво правиш.

За целта поинтересувай сесериозно какво е правилното хранене и някой тънки моменти около трениривките и т.н.

Относно химията, тя далеч не е базисното. Казваш НУТРИМ, прочети последните ‘новости’ за тая фирма тук във форума. И моя съвет е направо спри да даваш пари за подобни боклуци.

Успех

P:s:  Поправка бях объркал обръщението, това беше за автора на темата

27.04.06
21:16

tpd,  Владо си напредва супер..и затова се опитва да дава съвети тука.  8)  Даже си спорим тука с red
дали има смисъл да си приказваш с мацките в залата..за тонус така ;) Фнимавай с авторите!  8)

27.04.06
23:12

Според мен проблема се корени във въстановяването и храненето

FZ

28.04.06
20:00

[quote author=“ASTOR”]Според мен проблема се корени във въстановяването и храненето

Абсолютно точно повече калорий ! :P

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1