27.04.06
21:04
Здравейте,
Аз като цяло тренирам от около 6 месеца, но “любителски” т.е не съм се интересувал от правилни тренировъчни програми, хранителни режими и прочие, просто ходех на зала и блъсках някви упражнения в ред и серии според т’ва което ми е казал някой приятел или познат. Но от около седмица реших да се взема в ръце и се занимавам по-сериозно т.е започнах да чета по различни сайтове и форуми за различните упражнения, кое какво и колко натоварва и в какви серии е добре да се прави и т.н. Обаче във обясненията на всички упражнения се споменават различни видове захвати(подхват, надхват, суприниран, успореден,променящ се, ) на щангата/дъмбела/.... които си нямам и идея какво представляват и затова не съм сигурен дали правилно изпълнявам описаните упражнения. И би ми било много полезно ако някой може накрако да ми обясни кой хват точно какво представлява или да ми даде линк за място където са обяснени.....
Поздрави
27.04.06
21:18
подхват, надхват, суприниран, успореден,променящ се
1. дланите ти са обърнати към теб (още супиниран)
2. дланите са обърнати надолу (прониран се нарича още)
3. не знам какво имаш предвид
4. едната ръка е в подхват, другата е надхват и ги разменяш за всяка серия (нарича се още смесен)
Има още неутрален - дланите са обърнати една към друга.
27.04.06
21:58
а да ми кажеш само за “вертолета” искам ад го правя за маса на рамета и за това ми трябва до колкото разбрах широк хват или както още се нарича рамене т.е. как така?