Малко глупаво питане относно захватите

27.04.06
21:04

Здравейте,
Аз като цяло тренирам от около 6 месеца, но “любителски” т.е не съм се интересувал от правилни тренировъчни програми, хранителни режими и прочие, просто ходех на зала и блъсках някви упражнения в ред и серии според т’ва което ми е казал някой приятел или познат. Но от около седмица реших да се взема в ръце и се занимавам по-сериозно т.е започнах да чета по различни сайтове и форуми за различните упражнения, кое какво и колко натоварва и в какви серии е добре да се прави и т.н. Обаче във обясненията на всички упражнения се споменават различни видове захвати(подхват, надхват, суприниран, успореден,променящ се, ) на щангата/дъмбела/....  които си нямам и идея какво представляват и затова не съм сигурен дали правилно изпълнявам описаните упражнения. И би ми било много полезно ако някой може накрако да ми обясни кой хват точно какво представлява или да ми даде линк за място където са обяснени.....

Поздрави

подхват, надхват, суприниран, успореден,променящ се

1. дланите ти са обърнати към теб (още супиниран)
2. дланите са обърнати надолу (прониран се нарича още)
3. не знам какво имаш предвид
4. едната ръка е в подхват, другата е надхват и ги разменяш за всяка серия (нарича се още смесен)

Има още неутрален - дланите са обърнати една към друга.

27.04.06
21:58

а да ми кажеш само за “вертолета” искам ад го правя за маса на рамета и за това ми трябва до колкото разбрах широк хват или както още се нарича рамене т.е. как така?

27.04.06
22:28

Благодаря много :)
а колкото до 3тото - имах предвид супиниран, но не бях сигурен точно за думата  :D

Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1