27.04.06
22:18
Гледам има тема “Искам да стана културист” и за тва реших и аз да постна подобна:
Какво трябва да знаеш за да станеш такъв?Предполагам човек трябва вече да си има “тялото”.Има ли голяма конкуренция(т.е.търсят ли се)? Ако знам цялата информация от този форум и сайта ще съм подготвен ли да правя програми на други хора? Кажете как стоят нещата?
27.04.06
22:25
Не съм компетентен, но със сигурно за да упражняваш една професия “знания от форум и сайт не стигат”. Би трябвало да съществуват курсове/обучения за фитнес инструктури. В НСА има със сигурност може и другаде да има.
Ами има курсове в НСА , и на други места
Също така бе разисквана темата с Корфит курса в сайта
Преди имаше една такава тема в която обсъждахме какво е необходимо за да си добър инструктор и дали се търсят и т.н...
Догодина смятам да се пробвам на курса на Корфит,ако няйои знае повече подробности относно курса нека сподели.
Някои знае ли какво точно представляват тези курсове ? Какво се прави на тях?
Изнасят се лекции относно хранене, физиология...
Също така има практическа част - демонстрация на упражнения и т.н..
Много се лъжете ако си мислите че който изкара корфит-а става инструктор или поне добър такъв, нужно е много повече...
Нито един курс няма да те направи дори и подобие на фитнес инструктор! За това според мен трябва да си тренирал минимум 5-6 години без прекъсване и през това време да си изчел тонове литература, засягащи всеки аспект в спорта и да си опитал поне половината от нещата, за които си чел (визирам тренировъчни методи, диети...)
еми аз се натъкнах на скоро на един плакат , там имаше някакъв курс за интруктори ама не помня точно име .
Еми логично е да имаш доста стаж и по фирурата ти да личи че знаеш как да тренираш.
Да си пробвал доста методи на тренирана , диети и прочие.
и естествено да си комоникативен
А дали е търсено , поне според мен гледайко колко финеси почнаха да се отварят с последните години..доста конкоренция , според мен по слено би си намерил работа като охрана