Трен. На Открито

28.04.06
13:04

Мисълта ми е дали с Набирания зад гръб(широко разпънати ръце), Кофи, Рицеви опори, Клекове без Тежст, Тичане, Коремни + Гейнерче ще постига покачване на мускулна маса - тренирам kickbox(ако е от значние - 1 3 5 - kickbox 2 4 6 - тези упражнения)
1-2—първи,втори...ден
И по конкретно:3x8 кофи
                3х8 набирания
                3х10 Рицеви
                3х10 клека
                3х15 коремни
                2-3km-тичане

28.04.06
13:14

Не е особено ефективно за маса, обаче е добра комбинация за да станеш як, издръжлив и релефен. Предполагам че ако поддържаш редовни тренировки 1-2 години ще качиш и маса..поне ще е чиста маса и с добра сепарация.  8) Абе добра система е това.

28.04.06
13:20

Добре кое пречи на покачването на масата?

28.04.06
13:25

според мен така няма да качиш маса.не стига, че тренираш кик бокс ами и искаш да тичаш :)  ако мислиш, че този гейнър ще ти налее кой знае каква маса - грешиш

28.04.06
13:27

Да де :wink:  ама кажте какво да направа по въпроса за да кача 6-7 кила :lol:

28.04.06
14:33

Влез в зала. Концентрирай се върху базови упражнения и си направи една програма за маса (има готови на http://www.bb-team.org). Тренирай с малко повторения (6-8 повторения на серия) с големи тежести. Изчисли необходимите ти белтъци и въглехидрати на ден и си направи диета. (Почети из форума има схеми, статистики и готови диети). Тренирай тежко и почивай максимално. (поне 8 часа сън и поне 2-3 дни в седмицата в които не тренираш нищо) успех!

28.04.06
14:40

Да залата е решение ама ме е  страх че ще стана дървн пък и мисля че ми е рано - 15 години съм
А и как да си смитна белтъците???

28.04.06
14:59

Задръж тая програма, която правиш още една година и ще направиш супер тяло. Опитвай се да подобряваш по-нещо всяка седмица (повече повторения, повече серии и тн.) И си прав че ти е рано донякъде. Аман от 14-15 годишни пичове, които блъскат за маса, набиват креатин и тн. Аз почнах на 16 съвсем на чисто и първата година беше само контузии и недоволство, че не ставам 90 кила с 45 см баници мноо бързо. От бокса и тия упражнения ще заякнеш доста и ще ги избиеш в залата после  :lol:

28.04.06
19:38

Тренировките с свободна тежест ( с собственото тяло ) не биха довели до разтеж на мускилите или той няма да е толкова голям.
А като гледам и повторенията - еми ти като клякаш 10 пъти усещаш ли нещо , имайки предвид че клякаш без тежест ..и при коремните преси е същата работа.
Ако искаш да качиш ММ трябват ти тежести...

28.04.06
20:11

Мускулен растеж ще има, докато упражненията не олекнат - тоест, не почнеш да правиш повече от 15 повторения. След това се тренира вече за издръжливост и хипертрофията е минимална, затова трябва да се добави тежест.
Въпроса е да се увеличава натоварването по някакъв начин, а не всеки път да се правят еднакви бройки, като 3х10 лицеви.

Аз предлагам следното:

набиране с широк хват
Кофички
Клекове без тежест
коремни преси

Следващата тренировка
набиране с тесен хват
Лицеви опори
напади без тежест
Коремни преси

Редуваш ги през ден. Правиш по 3 - 4 серии, като постепенно стигаш до отказ и се опитваш да увеличаваш повторенията, докато не стигнеш 3х15 във всяко. При краката и корема - 3х30.
После добавяш тежести, за да продължи да има ефект, или минаваш на варианта на един крайник - т.е., лицеви на една ръка, клякане на един крак и т.н.
За няколко месеца става, ще придобиеш прилична физическа подготовка. После ще е добре да се ориентираш към фитнеса.

28.04.06
21:33

Абе като ви слушам май май фитнес залата е най дброто решение пък и нема да се вдарвя от бокса ма само се чуда 3 пъти седмично бокс и още 3 пъти седмично фитнес дали няма да ми дойде в повече или?
И също kickboxa ще попречили на покачването на ММ при положение че не приемам Гейнер? и при положение че приемам?

28.04.06
22:14

аз самия тренирам също кик-бокс 3 пъти в седмицата и вярвай ми ..ще се вдървиш..тая работа с покачването когато тренираш такъв спорт е много трудно..нз какви добавки трябва да взимаш за да качиш..само ще ти кажа че ако си решил сериозно да се занимаваш с кик-бокс стандартните фитнес програми те вдървяват..аз лично съм тренирал така и знам това много добре

NETP

29.04.06
00:39

Според мен това,че се вдървяваш е пълна глупост.Не сам тренирал kickbox,но си мисля че ако тренираш фитнес и kickbox няма да имаш проблеми.Просто наблягаи и на двете и не разделяи тренировката на по-лека и по-тежка.Просто наблягаи на бързината в тренировките за kickbox а пък силата ще се компенсира от фитнеса.Но пак казвам това си е мое мнение.Надявам се да съм бил полезен.
Успех.

29.04.06
09:45

NETP не е точно така , сега ще говоря по памет  понеже незнам каде задтрих книгита .
Примерни при kickbox при бицепса - мускулати расте по дългитна или нещо от сорта , ако като отидеш в залата ти става като топка и тежи повече ...и забава удара .
Мисля че беше нещо от сорта  :?

NETP

29.04.06
11:43

Както вече споменах,според мен,ако си прави тренировката във фитнеса а в kickbox тренировката набляга на бързината на ударите няма да загуби сила.Или поне не много от нея.Но това си е мое мнение :!:

29.04.06
11:46

той в залата по кик бокс няма да каже на трениора “аз ходя на фитнес дай да тренирам само за бързина”... тои ще прави упражнения наравно с другите ..но все пак ако искаш да ходиш на фитнес прави базови упражнения без да правиш изолирани защото именно те най много забавят..и не най много 2-3 пъти в седмицата..а пък за да качиш мускулна маса според мен ще ти трябват и добавки..аз тренирам точно като тебе без да ходя на фитнес но в другите дни правя такивя упражнения и ходя да бягам също така и взимам протеини и единствения ефект е че не губя маса

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1