29.04.06
00:03
Няма да искам коментари за НВД меню :lol:
Имам 2-3 въпроса и ме интересува на теория как стоят нещата.
1.Известно е, че въглехидратите са по 1гр./кг. телесно тегло.
70кг човек - 70гр, какво ще стане ако се приемат по 100-110гр дневно въглехидрати и пак е на отрицателен калориен баланс ?
2.А ако приема е на половина ? Примерно 30-35гр дневно.Достатъчно ли ще са, вреди ли се на организма по някакъв начин ?
3.Не съм наясно с въглехидратите от зеленчуците(домати, краставици, чушки-150гр/150гр/100гр - имат 15гр въглехидрати) вечер доколко се усвояват и пречи ли приема им вечер?
На сайта пише:
Зеленчуковите салати са задължителни и съпътстват всеки прием на храна
Просто чак сега си задавам въпроса 15гр въглехидрати вечер ?
Тази година нещо ми куца в НВДто и се чудя дали да не пробвам с повечко или по-малко въглехидрати.
[quote author=“emzo”]Няма да искам коментари за НВД меню :lol:
Имам 2-3 въпроса и ме интересува на теория как стоят нещата.
1.Известно е, че въглехидратите са по 1гр./кг. телесно тегло.
70кг човек - 70гр, какво ще стане ако се приемат по 100-110гр дневно въглехидрати и пак е на отрицателен калориен баланс ?
2.А ако приема е на половина ? Примерно 30-35гр дневно.Достатъчно ли ще са, вреди ли се на организма по някакъв начин ?
3.Не съм наясно с въглехидратите от зеленчуците(домати, краставици, чушки-150гр/150гр/100гр - имат 15гр въглехидрати) вечер доколко се усвояват и пречи ли приема им вечер?
На сайта пише:
Зеленчуковите салати са задължителни и съпътстват всеки прием на храна
Просто чак сега си задавам въпроса 15гр въглехидрати вечер ?
Тази година нещо ми куца в НВДто и се чудя дали да не пробвам с повечко или по-малко въглехидрати.
1. Пак ще отслабваш
2. Ще минеш в кетонен режим
3. Зеленчуците са повечето фибри, които не се усвояват
Това с 1 грам на телесно тегло е относително... понякога може да се минава и над тази граница или да се прави пирамидално намаляване на въглехидратите или зареждащи дни... а най-добрият вариант е сам да усещаш нещата и да си правиш зареждането според зависи :)
35 грама са много малко не те съветвам... ще се чувстваш отпаднал... може да ти прилошава да ти пада кръвната захар, но е индивидуално...