Някой да си е отварял наскоро зала?

30.04.06
03:16

Здравейте,
чудех се дали има тук хора които са си оборудвали зала, за да споделят какви разходи горе долу поглъща и каква е възвращаемостта. Става въпрос за квартална зала не нещо голямо.
Мерси предварително ;)

ами погледни каталозите с фитнес уредите и дъмбели ако я напрвиш както трябва щи се върже към 10 000лв. Относно възвращаемоста е доста относително от много неща зависи.

30.04.06
12:35

[quote author=“RejiMillar”]ами погледни каталозите с фитнес уредите и дъмбели ако я напрвиш както трябва щи се върже към 10 000лв. Относно възвращаемоста е доста относително от много неща зависи.

Къде могат да се намерят тези каталози?

еми пишеш в гоогле велоергометър, дъмбели и т.н. и ще ти излезнат много линкове към фирми производители и те си имат  ценова листа и гледаш там.

30.04.06
14:26

Да това ясно :lol:  Аз реших, че нещо конкретно имаш предвид :)

30.04.06
14:55

Уредите, както и да е, ще се намерят. Въпросът е че според мен ще има и други разходи, някъде законово предполагам е уредено какви условия трябва да предлага залата. Например тоалетна, мъжка и женска съблекалня, баня, климатик, м/у уредите сигурно трябва да има определено пространство. Тези неща ме вълнуват, защото и те значат доста пари, а и да знам евентуално какво помещение да търся.
Също се чдех дали залите са на патент или на данък печалба?

30.04.06
18:29

[quote author=“Memorex”]Уредите, както и да е, ще се намерят. Въпросът е че според мен ще има и други разходи, някъде законово предполагам е уредено какви условия трябва да предлага залата. Например тоалетна, мъжка и женска съблекалня, баня, климатик, м/у уредите сигурно трябва да има определено пространство. Тези неща ме вълнуват, защото и те значат доста пари, а и да знам евентуално какво помещение да търся.
Също се чдех дали залите са на патент или на данък печалба?

Аз работя във фитнес зала - не знам да има конкретни условия поставени за фитнес зали! Просто идват ХЕИ и решават дали да ти позволят да отвориш залата!
Залите, членове на федерацията не плащат данъци доколкото ми е известно! Плащаш си членски внос към федерацията (някъде 100-200лв за година)!

30.04.06
18:59

Имаше такава тема вече - за 10 хиляди лева нищо няма да направиш освен ако не планираш да имаш 6-7 уреда и без кардио...

Изискванията за зала са като за търговски обект... хеи, пожарна и т.н...

За печалбата - пари могат да се изкарват много, но от хора, които разбират как да направят залата... не и от такива които нямат грам знание за нещата ... ;)

Animal

30.04.06
20:51

Едва ли някой който има зала ще те отвори просто ей така. Ако искаш да изкараваш пари от едно нещо, трябва да го разбираш много добре, както каза kao

30.04.06
21:00

Pc_genius можеш ли да ми дадеш някакъв адрес или телефон на федерацията?
Казвате трябва да разбирам, ами никой не е разбирал докато не е пробвал, нали така? Не знам какво имате предвид под как да се направи залата. Не е голяма философия, най важно е на какви уреди ще наблегнеш и каква ти е целевата група клиенти. Тук нещата повече опират до маркетинг, отколкото до знания за залите, ако има такова понятие. Пък ако се наложи нещо по специфично консултанти винаги се намират ;)

01.05.06
10:30

Ами това за опита не е така - много хора са имали опит като са работели като инструктори в други зали.

Повярвай ми философия е да направиш както зала така и каквото и да било. Много хора които въобще не разбират от фитнес се хващат за този бизнес и затова хубавите зали са малко... и дори и в хубавите зали има смешни моменти ;)

Не ме разбирай грешно аз ти желая успех, но не искам да си мислиш че просто трябва да си купиш 10 уреда и да намериш помещение в което да ги сложиш...

01.05.06
11:58

kao убеден съм, че не е толкова просто, за това сега събирам информация относно цени, условия и т.н. Имам идеи за модерен вид на залата и тактики за привличане на клиенти. Задължиелно ще се хвана и да дистрибутирам добавките на някоя фирма. Просто района, в който смятам да я направя е доста голям, а няма нито една зала и мисля че ще потръгне.

01.05.06
12:51

при нас имаме 2 квартални зали.
едната всичките и уреди не знам дали надвишават 1000лв
а другата с климатика от 300лв всичкото и оборудване е около 2000лв.

и 2те зали се пръскат от клиентела при вход съответно 1лв и 2лв и правят пачка !!

така, че 10 000 за квартална заличка е прекалено !

01.05.06
16:14

Аз мисля за нещо по-издържано, с нови уреди, добра климатизация,санитарни възли, поне 1 телевизор и ако осанат пари за някакво по-свястно кардио. Мисля, че за 30 К ще се получи. Намирането на помещение обаче ще е проблем.

®off™ Ninja

01.05.06
16:18

[quote author=“vanisher”]при нас имаме 2 квартални зали.
едната всичките и уреди не знам дали надвишават 1000лв
а другата с климатика от 300лв всичкото и оборудване е около 2000лв.

и 2те зали се пръскат от клиентела при вход съответно 1лв и 2лв и правят пачка !!

така, че 10 000 за квартална заличка е прекалено !

С хиляда лева много ме съмнява да може да се направи изобщо нещо. За да стане сносна зала и то не с професионални уреди ти трябват най- малко 20 000лв. А ако са професионални може да излезе и доста над 50 000. Самото повещение ще струва доста. Следват данъци, такси, заплати на служители, оборудване на съблекални и тоалетни, ток, вода...
Другото е ако просто се направи каква да е зала(квартална). Но там пак ще трябват поне 5000лв за оборудване и др разходи. Иначе да, много се печели от тази работа, ако е направено с мисъл. Напоследък е доста модерно да ходиш на фитнес.
http://abfit.net/profi.html

01.05.06
16:36

Не само, че е модерно, а скоро ще стане нещо напълно нормално за ежедневието на българите, както е по света. В интерес на истината идеята ми хрумна, защото от края време се ядосвам, че трябва да ходя на майната си на фитнес и все си викам някой няма ли да направи зала в квартала, но уви няма желаещи :)
Мисля да заложа на български производители, цените са сносни, а и знам една голяма зала с такива и да ви кажа са доста здрави.

02.05.06
00:28

И двете зали са с уреди тип “home-made” но не мога да се опалча много от тях.
И съм сигурен за това че едната е 1000 а другата е 2000 лв приблизително.

Едната не плаща наем а другата и е 100лв на месец

и двете нямат данъци тъй като са към спортни клубове
едната надали има и ХЕИ и такива неща защото е под всякаква критика.

SI

02.05.06
01:13

Ами тук в Пловдив в цял квартал Каршака (доста голям квартал) няма пукната зала и трябва да ходя до центъра. Няма логика там да има зала до зала (центъра), а в моя квартал да няма, но уви !  :?

02.05.06
15:49

[quote author=“sideways”]Ами тук в Пловдив в цял квартал Каршака (доста голям квартал) няма пукната зала и трябва да ходя до центъра. Няма логика там да има зала до зала (центъра), а в моя квартал да няма, но уви !  :?

Майтап няма. Като се замисля зала до зала е. Аз се сещам за поне 4 зали в центъра.

02.05.06
20:18

а това за опита дето го казваше че ще добиеш...дори и така да е този опит бая соленко ще ти излезна не мислиш ли?

02.05.06
22:53

Много е вероятно за начало да платя на някой за консултация ;)

03.05.06
02:04

Прилична зала излиза реално към 30К ...не говоря наизуст...имам познат със зала...с климатик ..телевизор и тн. ако искаш възвращаемост - МЯСТОТО е ужасно важно...

03.05.06
10:24

[quote author=“Memorex”]Здравейте,
чудех се дали има тук хора които са си оборудвали зала, за да споделят какви разходи горе долу поглъща и каква е възвращаемостта. Става въпрос за квартална зала не нещо голямо.
Мерси предварително ;)

Досега законите не се спазваха много и затова беше пълно с залички в гаражи мазета и т.н.  Но ако искаш да направиш зала и после да си нямаш неприятности с властите , трябва да спазиш доста неща, залата трябва да има статут на фитнес зала, а не примерно на магазин, да има санитарни възли, ако искаш да продаваш добавки няма да можеш да минеш с номера “спортен клуб”, трябва да имаш касов апарат и съответно да си на патент ( патента е 800лв  на уред на година) или над 50000лв оборот - данък печалба. Помещението е добре да е поне 150кв.м.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1