05.08.04
12:52
момчета дайте съвет? бицепса го тренирам (до сега) 3 упражнения :1 сгъване с щанга прав, 2 Скотово с щанга, 3 Сгъване с дъмберли прав като ги въртя. прая по 4 раб. серии на пъвите 2 упражнения по 6-8 повторения и 3 серии на 3тото упражнение. Проблема: бицепса ми изобщо не расте даже имам чуството че се стапя... като си ипъна ръката и седи като въженце . Възможно ли е да го преуморявам или... дайте някакви съвети? 10х
тренирам 3 дена и почивам 1
1ден: рамо,трапец , крака
2ден: гръб,трицепс
3ден: гърди, бицепс
4ден: почивка
тва е цикъла който се повтаря
05.08.04
12:56
не е нужно според мен да правиш и прав и на скот сус щанга пробвай : прав с щанга , на скот с думбели , чук или концентрично или последните 2 може да ги сменяш на тренировка 1 пр. прави така и мисля че има резултат е ся не знам точно има ли но поне не изостава :)
Ахам истината е ,че го преуморяваш ! Бицепса, трицепса и предмишницата се съкраштават и когато тренираш големите мукулни групи ,такаче те трябва да имат повече време да се въстановяват!
по-здрави
05.08.04
14:58
Щом ти изостава ниакоя мускулна група я правиш в пурвия ден(правило на приритетите май се казваше).Не казваш от колко време тренираш защотот 6 пути са мн и сигорно претренираш.
05.08.04
15:52
10 серии за бицепс не ми се виждат чак толкова много.
Виждат ми се много тренировъчните ти дни... 3:1.
Сигурно си начинаещ, мисля си аз, щом досега само така си тренирал бицепса. Не ми се вярва от години да бачкаш само на тази програма.
Съвет от мен: раздалечи гърба и бицепса.
По възможност добави някъде между тях деня за почивка.
Превърни едната от четерите работни серии на първото упражнение в загряваща с примерно 50% и 15 повторения.
Според мен упражненията ти не са толкова лоши; и трите са масообразуващи и при цел маса не е нужно да ги ревизираш до последно.
Редът им не ми харесва много, ако е точно такъв - 4 серии прав, 3 на скотова пейка то си е направо 7 последователни серии с щанга. Сложи по - добре между тях дъмбела, а редувай - един път първо прав, един път първо пейка.
Сигурен ли си, че правилно ги изпълняваш?
Опитай със забавени негативни повторения; т.е. отпускай тежестта бавно надолу при по - леките серии.
Правиш ли пирамида?
Да не тренира по толкова много ! И с тия масоубразуващи упразнениа ще претренира съпсем щотото изискват повече калори и мускули.
по-здрави
Аз съм тренирал така. Пича прегаря като за световно. За тази програма му трябва мнооооого яка храна или нещо друго ;)
Засега може да не ти върви бицепса, но няма да е само той.
Намали обема на тренировките главно във тренировъчните дни, 3-4 пъти седмично е предостатъчно.
[quote author=“gotcha”]Аз съм тренирал така. Пича прегаря като за световно. За тази програма му трябва мнооооого яка храна или нещо друго ;)
Засега може да не ти върви бицепса, но няма да е само той.
Намали обема на тренировките главно във тренировъчните дни, 3-4 пъти седмично е предостатъчно.
bb-team master :)) когато си е верно ,верно си е !
по-здрави
05.08.04
22:40
Според ментова си е индивидуално защото аз правя
Скотово 3х12-8 + 1 загряваща
Прав с дъмпели 3х10
Концентрично 3х12-10
Като понякога сменям 2рото упражнение с сгъване с дъмбели от наклонена пейка.Имам доста малък стаж в залата пък бицепса си върви та не мож го настигне трицепса.
06.08.04
10:25
смятам да вкарам една почивка преди 3тия тренировъчеен ден да видя как ще го усетя. Ако съм претренирвал би трябвало така да ми доди доста добре с още една почивка. Плюс това бицепса ми е в последния ден с гърдите и една почивка преди него би трябвало да даде някъв резултат.
Здравейте! Нов съм тук, но тази тема ми привлече вниманието. Моето скромно мнение е следното: Вярно е, че за всеки човек всяка тренировка се отразява по различан начин, защото сме различни. Като съвет в случая дано бъда полезен на момчето, поставило темата. Значи бицепса наистина няма да расте, когато е претрениран. Колкото и нелепо да звучи, можеби ще трябва да промениш тренировъчната програма. Тренировката за бицепс прави само два пъти седмично, като сериите да бъдат по малко и с по-леки тежести /около 74% то макс.кг/. Повторенията да бъдат м-у 8 и 10 като се стреми да усещаш напрежение в мускула постоянно /като сгъваш сгъни докрай, но като пускаш пускай бавно и не докрай/. И ако тренираш бицепсово сгъване с щанга, според мен не скачай въобще на скотово сгъване, само ще преумориш мускула.
27.08.04
21:22
Момчета искам да ви питам нещо..начи иам някви надежди че ще успея да дефинирам двте глави на бицепса...та искам да ви помоля да ми кажете някое упражнение което ще помогне да очертая двете глави на бицепса в моя случай...
Програмата за бицепс ми е:
1-во:
1)с прав лост:1 загряващя и 3 работни с широк хват
с прав лост:1 загряваща и 3 работни с тесен хват
2-ро:
чукчета:праявя ги в суперсерия на скота като редувам първо тежко после леко - 1 загряваща и 2 работни
3-то:
концетрирано сгъване:1 загряваща и 2 работни като накря изцеждам мускула с леко
това е...моля дайте съвет по въпроса ми по-горе! 10х :D :D :D
Абе мое ли си сложиш Арни на аватара по бахур бе хаехаехаехаехае :)
Заеби това, сега за въпроса. За да са ти отделени двете на глави на бицепса са важни според мен 2 неща: първо да си жестоко изчистен и второ генетика, защото както може би си забелязъл доста културисти не им се виждат ясно двете глави... просто така са заловени, че не се очертават. Така, че каквито и упражнения да ползваш така няма да стане номера. Бих ти препоръчал само да наблегнеш на главата, която ти куца повече. Предполагам знаеш как става ;)
28.08.04
15:26
gotcha..тва ве4е ми се изясни за генетиката и др..а може ли да кажеш според теб тая програма дето я ползвам добре ли е?ако имаш по-добра идея драсни два реда...да вида да пробвам нещо ново :lol: ае!