Риба на микровълнова..?

PS

30.04.06
14:43

Какво ще кажете става ли...иначе съм на НВД...
Трябва ли задължително на скара да е печена?

30.04.06
17:50

Абсолютно н яма значение с какво я готрвиш,стига да ти е вкусна.Има микровълнови с грил,аз на наща редовно си правя пържоли.

Не е добре на микровълнова. Намери друг начин.  :|

30.04.06
18:42

Защо да не е добре? На вкус сигурно е гадна,но иначе пак си е хранителна.

Моля, не пускай поредни мнения.
manson

Като минат през микровълновата белтъците се променят - денатурират се, заради високата температура. Не мога да го обясня химично  :oops:  Сложи едно студено мляко от хладилника и си го стопли и виж колко е различен вкуса. Тоя опит съм го правил по 5 пъти и всеки път е едно и също. Вече не пия мляко след микровълнова.

30.04.06
19:36

И аз не съм фен на микровълновата, тефлонови тигани нямате ли? Похлупвате с капак и става перфектно.

IN

30.04.06
22:23

Manson-e тва за микровълновата не е вярно...микровълните не влиаят на белтъците в храната... :wink: .А и микровълновата не топли бързо заради високата температура...

[quote author=“PowerWave”]А и микровълновата не топли бързо заради високата температура...

Е това не е ли за бисерите?

Квото искате си мислете. Аз казвам това което знам  8)

PS

30.04.06
22:51

Не виж за тва човека е прав...не се топли с “топлина” като при котлона например ами микровълните отиват до водните частици на елемента и почват да ги “удрят” и съответно водните молекули започват да се движат а всички знаем че при движение има триене а от триене топлина....не е много научно...както и да е пише го на упътванията за микровълновата  :D
а за белтъците незнам как и дали ги променя сега го проучвам...някой ако знае повече да каже  :wink:

IN

01.05.06
14:35

[quote author=“manson”][quote author=“PowerWave”]А и микровълновата не топли бързо заради високата температура...

Човек първо се осведоми малко за начина,по които работи и тогава говори кое е за бисерите.Микровълните навлизат в храната и я затоплят така да се каже”отвътре”,затова именно се топли по-бързо храната,не защото се достигат нечувани температури.... :wink:

08.05.06
22:05

e точно в микровълнова пък ..  :roll:

IV

08.05.06
22:57

[quote author=“InDaHEad”][quote author=“manson”][quote author=“PowerWave”]А и микровълновата не топли бързо заради високата температура...

Човек първо се осведоми малко за начина,по които работи и тогава говори кое е за бисерите.Микровълните навлизат в храната и я затоплят така да се каже”отвътре”,затова именно се топли по-бързо храната,не защото се достигат нечувани температури.... :wink:

прав е и ас съм за микровилновата .

[quote author=“InDaHEad”]Човек първо се осведоми малко за начина,по които работи и тогава говори кое е за бисерите.Микровълните навлизат в храната и я затоплят така да се каже”отвътре”,затова именно се топли по-бързо храната,не защото се достигат нечувани температури.... :wink:

Именно! Като навлязат предизвикват триене между градивните частици на водата и тя достига до много висока температура. Нямах предвид, че като печка нагрява рибата  :D

09.05.06
07:26

Ако питаш мен, микровълновите трябва да ги забранят. “Повреждат” храната на молекулярно ниво.Иначе спестяват много време и ток в кухнята. Напоследък се опитвам да я заобикалям отдалеч да не и обръщам внимание. 
Бях попаднал в нет-а на инфо за вредата от микровълновите печки и там се казваше, че ако някой подценява вредата от тях, може да си направи опит. Ако засееш две еднакви семенца на различни места и едното го поливаш с нормална вода, а другото с изстинала вода, загрявана на микровълнова печка, то второто няма никога да поникне, нито дори да покълне.
:idea:  :idea:

09.05.06
09:38

[quote author=“Neo”]Ако питаш мен, микровълновите трябва да ги забранят. “Повреждат” храната на молекулярно ниво.Иначе спестяват много време и ток в кухнята. Напоследък се опитвам да я заобикалям отдалеч да не и обръщам внимание. 
Бях попаднал в нет-а на инфо за вредата от микровълновите печки и там се казваше, че ако някой подценява вредата от тях, може да си направи опит. Ако засееш две еднакви семенца на различни места и едното го поливаш с нормална вода, а другото с изстинала вода, загрявана на микровълнова печка, то второто няма никога да поникне, нито дори да покълне.

Е това не го вярвам , аз помислих , че ще кажеш ако едното е близо до микровълновата.....  На водата  просто няма какво да и стане нито може да се промени химически  :roll:  По тази логика не трябва да ползваме и мобилни телефони, защото също вредят ( аз наистина не ползвам  , е не поради тази причина  :) )  Но като цяло по-вкусно от скара на дървени въглища няма, аз си правя скумрията само така.

09.05.06
09:56

[quote author=“red”][quote author=“Neo”]Ако питаш мен, микровълновите трябва да ги забранят. “Повреждат” храната на молекулярно ниво.Иначе спестяват много време и ток в кухнята. Напоследък се опитвам да я заобикалям отдалеч да не и обръщам внимание. 

Е това не го вярвам , аз помислих , че ще кажеш ако едното е близо до микровълновата.....  На водата  просто няма какво да и стане нито може да се промени химически  :roll:  По тази логика не трябва да ползваме и мобилни телефони, защото също вредят ( аз наистина не ползвам  , е не поради тази причина  :) )  Но като цяло по-вкусно от скара на дървени въглища няма, аз си правя скумрията само така.

Както казваше един ТВ водещ - да, ама не!
Има кво да и стане и на водата. Направи го този опит, трябват ти две бобени зърна и ...при фикуса..  :wink: 
Майтап няма - не покълва. Само леко подпухва, това е. И на мен не ми се вярваше, та реших да опитам. От тогава микровълновата не съм я пипнал.
Разрови се малко из нет-а, има много инфо, няма да повярваш всъщност колко е вредна подобна обработка на храната.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1