30.04.06
14:43
Какво ще кажете става ли...иначе съм на НВД...
Трябва ли задължително на скара да е печена?
Абсолютно н яма значение с какво я готрвиш,стига да ти е вкусна.Има микровълнови с грил,аз на наща редовно си правя пържоли.
30.04.06
18:05
Не е добре на микровълнова. Намери друг начин. :|
Защо да не е добре? На вкус сигурно е гадна,но иначе пак си е хранителна.
Моля, не пускай поредни мнения.
manson
30.04.06
18:47
Като минат през микровълновата белтъците се променят - денатурират се, заради високата температура. Не мога да го обясня химично :oops: Сложи едно студено мляко от хладилника и си го стопли и виж колко е различен вкуса. Тоя опит съм го правил по 5 пъти и всеки път е едно и също. Вече не пия мляко след микровълнова.
И аз не съм фен на микровълновата, тефлонови тигани нямате ли? Похлупвате с капак и става перфектно.
30.04.06
22:23
Manson-e тва за микровълновата не е вярно...микровълните не влиаят на белтъците в храната... :wink: .А и микровълновата не топли бързо заради високата температура...
30.04.06
22:25
Е това не е ли за бисерите?
Квото искате си мислете. Аз казвам това което знам 8)
30.04.06
22:51
Не виж за тва човека е прав...не се топли с “топлина” като при котлона например ами микровълните отиват до водните частици на елемента и почват да ги “удрят” и съответно водните молекули започват да се движат а всички знаем че при движение има триене а от триене топлина....не е много научно...както и да е пише го на упътванията за микровълновата :D
а за белтъците незнам как и дали ги променя сега го проучвам...някой ако знае повече да каже :wink:
01.05.06
14:35
Човек първо се осведоми малко за начина,по които работи и тогава говори кое е за бисерите.Микровълните навлизат в храната и я затоплят така да се каже”отвътре”,затова именно се топли по-бързо храната,не защото се достигат нечувани температури.... :wink:
08.05.06
22:57
Човек първо се осведоми малко за начина,по които работи и тогава говори кое е за бисерите.Микровълните навлизат в храната и я затоплят така да се каже”отвътре”,затова именно се топли по-бързо храната,не защото се достигат нечувани температури.... :wink:
прав е и ас съм за микровилновата .
08.05.06
22:58
Именно! Като навлязат предизвикват триене между градивните частици на водата и тя достига до много висока температура. Нямах предвид, че като печка нагрява рибата :D
Ако питаш мен, микровълновите трябва да ги забранят. “Повреждат” храната на молекулярно ниво.Иначе спестяват много време и ток в кухнята. Напоследък се опитвам да я заобикалям отдалеч да не и обръщам внимание.
Бях попаднал в нет-а на инфо за вредата от микровълновите печки и там се казваше, че ако някой подценява вредата от тях, може да си направи опит. Ако засееш две еднакви семенца на различни места и едното го поливаш с нормална вода, а другото с изстинала вода, загрявана на микровълнова печка, то второто няма никога да поникне, нито дори да покълне.
:idea: :idea:
[quote author=“Neo”]Ако питаш мен, микровълновите трябва да ги забранят. “Повреждат” храната на молекулярно ниво.Иначе спестяват много време и ток в кухнята. Напоследък се опитвам да я заобикалям отдалеч да не и обръщам внимание.
Бях попаднал в нет-а на инфо за вредата от микровълновите печки и там се казваше, че ако някой подценява вредата от тях, може да си направи опит. Ако засееш две еднакви семенца на различни места и едното го поливаш с нормална вода, а другото с изстинала вода, загрявана на микровълнова печка, то второто няма никога да поникне, нито дори да покълне.
Е това не го вярвам , аз помислих , че ще кажеш ако едното е близо до микровълновата..... На водата просто няма какво да и стане нито може да се промени химически :roll: По тази логика не трябва да ползваме и мобилни телефони, защото също вредят ( аз наистина не ползвам , е не поради тази причина :) ) Но като цяло по-вкусно от скара на дървени въглища няма, аз си правя скумрията само така.
[quote author=“red”][quote author=“Neo”]Ако питаш мен, микровълновите трябва да ги забранят. “Повреждат” храната на молекулярно ниво.Иначе спестяват много време и ток в кухнята. Напоследък се опитвам да я заобикалям отдалеч да не и обръщам внимание.
Е това не го вярвам , аз помислих , че ще кажеш ако едното е близо до микровълновата..... На водата просто няма какво да и стане нито може да се промени химически :roll: По тази логика не трябва да ползваме и мобилни телефони, защото също вредят ( аз наистина не ползвам , е не поради тази причина :) ) Но като цяло по-вкусно от скара на дървени въглища няма, аз си правя скумрията само така.
Както казваше един ТВ водещ - да, ама не!
Има кво да и стане и на водата. Направи го този опит, трябват ти две бобени зърна и ...при фикуса.. :wink:
Майтап няма - не покълва. Само леко подпухва, това е. И на мен не ми се вярваше, та реших да опитам. От тогава микровълновата не съм я пипнал.
Разрови се малко из нет-а, има много инфо, няма да повярваш всъщност колко е вредна подобна обработка на храната.