02.05.06
10:20
тъй като искам да я имам в тренировката ми за гръб,нон ещо не мога да разбера как точно да я правя да ми кажете кои от двата начина е по-добър
ето първия: http://www.bb-team.org/exercise/000161.php
ето и др: muskulibg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=109&Itemid=45
2-рия начин влиза хубаво и за задно бедро. Аз лично го правя по 2рия начин защото машината за задно бедро не ми е удобна и няма друг начин да го натваря. А вече си е въпрос на избор кой от начините ти допада?
В зависимост какво ти е приоритет - седалище, задна част на бедрото, гърба... ще правиш упражнението по различен начин
С опънати крака (както е номер 2) ще има натоварване главно в краката. Освен това ще имаш голямо натоварване в кръста и колената...
Няма голямо значение какъв ти е хвата,важното е дали са ти изпънати краката.Ако си приклекнал(както е нормално за тягата) няма да ти се натоварва толкова много зад. част на краката и седалището.Ако си с изпънати крака товариш точно тия две места.Но в тягата най-важното е да ти е изправен и стегнат гърба да не се контузиш.Щом я искаш в програмата за гръб я прави със сгънати крака(надявам се да си разбрал) :wink:
02.05.06
11:41
абе аз добре разбрах ма нещо на 1-я начим ми е малко трудно да го изпълня правилно :cry: :cry:
Никой не ти седи на главата да ти дава зор нали?
3-5-10 тренировки - колкото е необходимо ще правиш техниката с малко килограми - докато и свикнеш - питай по-опитните хора около теб в залата... Къде е казано, че на 2-рия път вече “трябва” да правиш упражнението по точния начин с максималните за теб килограми?
В случай, че ти е дискомфортно на кръста, колената, ставите, или мускулите където и да е - ще правиш упражнението така, както го усещаш.
А и натоварването на гърба определено не идва “само” от тягата... тя ти е в самия край на тренировката...