Кога да мерим Бицепса

03.05.06
15:20

Бицепса на състезателите по Бодибилдинг съм чъвал,че се мери в състояние след тренировка на някоя съседна  муск. група в тренирането на която Бицепса не участва.Имам обаче друг въпрос Аз си меря бицепса след тринировка за бицепс и в нормално неактивно положение—Разликата ми е 2,5 см Нормално ли е според вас

03.05.06
15:30

Е... като цяло около 30 минути след тренировка е нормално мускула, който си тренирал да е “по-напомпан”, отколкото когато е бил в покой и го “стегнеш”, за да мериш (както в случая правиш)...

И все пак мисля, че “истинските” мерки са в състояние на покой и след това стегнат...

Така е и с гръдната обиколка - мери се в покой, после като се стегнеш. От “по-старите” съм чувал, че разликата в двете е важна.

А и хич не се притеснявай... това с мерките, меренето на сантиметрите на това и онова, което тренираме е просто... период през който минава всеки “билдър”. След време няма да обръщаш внимание колко показва статистиката, а как изглеждаш като цяло като се погледнеш в огледалото...

А ако го правиш “за мацките” (блъскането, което си е тъпа работа като цяло) - да не мислиш, че някоя от тях прави разлика в 39 и 42 см ръка...
Бе то честно казано за тях “готино” е някво мускулче - топченце, а може и БЕЗ НЕГО! И ако може дупето ти да е като нейното... така, че като ви погледнат в гръб един до друг да се замислят кой да опнат първо ;) :lol:

03.05.06
15:32

[quote author=“ramon4”]Бицепса на състезателите по Бодибилдинг съм чъвал,че се мери в състояние след тренировка на някоя съседна  муск. група в тренирането на която Бицепса не участва.Имам обаче друг въпрос Аз си меря бицепса след тринировка за бицепс и в нормално неактивно положение—Разликата ми е 2,5 см Нормално ли е според вас

Е какво значи нормално, ненормално  :) толкова ти е и толкова. По принцип е около 1,5-2см  , но може да е от 1см до 3см .

03.05.06
15:32

НОРМАЛНО Е КОГАТО ТРЕНИРАШ КРЪВТА В КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ Е ПОВЕЧЕ И ОТ ТАМ Е РАЗЛИКАТА

ред: Петко К
Не пиши с главни букви!

03.05.06
16:36

Аз бицепса не го меря за да се хваля и да Гоня някви рамери 55 см и нагоре.Просто  от време на време го замервам при различните програми които сменям.Мисля че е нормално да си водя дневник за да следя как ми влияят раличните Методики.А от това как изглежда има голяма разлика.Метъра показва най верно.А за всички тези които тренират за да направят 45 см бицепс и това им е водеща цел в живота-много жалко.

03.05.06
18:15

еми то и аз като го меря нали се е случвало след тренировка за бицепс разлика от 3 см ама кво  да се праи...

03.05.06
21:37

Мери се винаги в нетренировъчен ден, за да са еднакви резултатите
За какво се мери след трен като ще премериш лъжливи резултати

03.05.06
22:21

[quote author=“ramon4”]Имам обаче друг въпрос Аз си меря бицепса след тринировка за бицепс и в нормално неактивно положение—Разликата ми е 2,5 см Нормално ли е според вас

Напълно

05.05.06
10:41

[quote author=“ramon4”]Аз бицепса не го меря за да се хваля и да Гоня някви рамери 55 см и нагоре.Просто  от време на време го замервам при различните програми които сменям.Мисля че е нормално да си водя дневник за да следя как ми влияят раличните Методики.А от това как изглежда има голяма разлика.Метъра показва най верно.А за всички тези които тренират за да направят 45 см бицепс и това им е водеща цел в живота-много жалко.

Е човек все пак трябва да има някакви цели и в фитнеса , моята е точно такава 45см , а сега ще ми обясниш ли защо ме съжаляваш :wink: .

05.05.06
10:55

колкото и смешно да прозвучи,мери се сутрин на гладно  :twisted:
а се мери за да се види прогреса не да се разправя колко е

05.05.06
13:10

[quote author=“Static”]колкото и смешно да прозвучи,мери се сутрин на гладно  :twisted:
а се мери за да се види прогреса не да се разправя колко е

И аз съм на това мнение :)

05.05.06
14:07

аз го меря в нетренировачен ден сутрин около 2 часа след ставане

05.05.06
14:41

Офтопик:
red ти направо ме разби бе човек. Преди няколко месеца ръката ти беше 39, после писа че си взел протеин и си качил на 42-43, ся изкачаш с някакво 45см :shock: Ти само на ръка ли растеж.

05.05.06
15:56

[quote author=“FTF”]Офтопик:
red ти направо ме разби бе човек. Преди няколко месеца ръката ти беше 39, после писа че си взел протеин и си качил на 42-43, ся изкачаш с някакво 45см :shock: Ти само на ръка ли растеж.


Преди няколко... по-точно ноември, никъде не съм казал , че ми е 45 , а че това ми е целта до лятото.  В момента е 44см. И не знам за какво толкова се чудиш!?

П.П. Чети по-добре, целта ми е такава!

06.05.06
11:02

Да преди няколко 8). От ноември насам е минала половин година. Да малко си завъртял изречението и се получава лека двусмислица. Не съм казал че ти се чудя просто имам чуството че растеж мноо на ръце. Сега ако ти е 44см, а преди 6 месеца е била 39. За 6 месеца 5см при твоя стаж-Браво. :wink:

07.05.06
03:47

Мери се винаги на следващия ден.МУСКУЛА РАСТЕ, КОГАТО ПОЧИВА!

07.05.06
12:55

“Е човек все пак трябва да има някакви цели и в фитнеса , моята е точно такава 45см , а сега ще ми обясниш ли защо ме съжаляваш  .”       
     
        RED :))  Ne te sajaliavam 4e ti e 45 sm. bicepsa a 4e celta e da se meri ne samo za da kajesh moia e 45.A za da ustanovish “poradi kakva pri4ina e 45” -“ako treiram taka dali 6te stane 47”  Nali foruma   se kazva Trenirova4ni programi i metodiki a ne FORUM za Rekordi ??

Ред: Петко К - Пиши на кирилица!

07.05.06
19:17

[quote author=“Static”]колкото и смешно да прозвучи,мери се сутрин на гладно  :twisted:
а се мери за да се види прогреса не да се разправя колко е

Абсолютно

08.05.06
12:07

[quote author=“FTF”]Да преди няколко 8). От ноември насам е минала половин година. Да малко си завъртял изречението и се получава лека двусмислица. Не съм казал че ти се чудя просто имам чуството че растеж мноо на ръце. Сега ако ти е 44см, а преди 6 месеца е била 39. За 6 месеца 5см при твоя стаж-Браво. :wink:

оф
Е какво ми има на стажа :wink: ,  тренирам по-вече от 20г. , в смисъл че с малки прекъсвания винаги съм потренирвал по-малко лицеви, набирания дъмбели... в зала имам 3-4години с прекъсвания, просто от от 6 месеца се хванах сериозно с тренировките и храненето.

08.05.06
19:16

Според мен няма значение кога мериш, важно е винаги да мериш по еднакво време. Ако я мериш като е напомпана, мери я винаги така, ако решиш да я мериш на следващия ден, мери я винаги тогава.

09.05.06
08:45

[quote author=“ManobroW”]Според мен няма значение кога мериш, важно е винаги да мериш по еднакво време. Ако я мериш като е напомпана, мери я винаги така, ако решиш да я мериш на следващия ден, мери я винаги тогава.

напротив,напомпато състояние е временно,затова се мери когато не е напонпан!Всички мерки и теглилки се правят сутрин когато тялото е най-отпуснато

09.05.06
09:08

[quote author=“Static”][quote author=“ManobroW”]Според мен няма значение кога мериш, важно е винаги да мериш по еднакво време. Ако я мериш като е напомпана, мери я винаги така, ако решиш да я мериш на следващия ден, мери я винаги тогава.

напротив,напомпато състояние е временно,затова се мери когато не е напонпан!Всички мерки и теглилки се правят сутрин когато тялото е най-отпуснато

Прав си , на какъв е проблема ако я мериш и след тренировка  :roll: . няма да ти се изхаби метъра я :wink: , а психологически е добре ако искаш да минеш някоя граница и в напомпано състояние си над нея :) .

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1