04.05.06
22:23
здравейте,искам мнението ви дали прекалено много натоварвам краката като правя три упражнения за крака и това са :напади с дъмбели,клек с щанга,мъртва тяга с прави крака,като тези упражнения ги правя два пъти седмично ,питам ви защото ,както бях писала в “травми и контузии” получих болка в мускулите над коляното(простете за невежеството) и тази седмица съм в почивка ,но слава богу болката започна да отшумява,а я имах от доста време,моля ви пишете ми какво мислите дали е от претоварване ,каква промяна предлагате да направя при упражненията,въобще мнението ви по въпроса благодаря предварително
Определено не ги претоварваш, дори бих те посъветвал да вкараш още 1-2 упражнения - примерно адуктор, абдуктор, глутеус машина, упражнение за прасец и разнообразявай тренировката всеки път ;)
07.05.06
17:10
Упражненията, които си избрала, са най-добрите - поздравления за избора!
Твърдо НЕ на абдуктора и аддуктора (лично мнение).
Претоварването зависи от тежестта, сериите и повторенията, не си казала нищо за тях, но щом те боли, явно ти е много натоварването.
Почини си и намали малко тежестта и/или броя повторения.
Скорошно възстановяване ти желая!
[quote author=”Ани Илиева”]
Защо?:)
07.05.06
20:22
[quote author=“kao”][quote author=”Ани Илиева”]
според мен не загряваш добре капачките на колената или нещо в изпълнението ти куца
аз винаги като правя крака загрявам преди това доста добре и 3-4 мин на пътеката
08.05.06
17:50
[quote author=“kao”][quote author=”Ани Илиева”]
Ще ти отговоря веднага защо:), ако първо ти ми споделиш кога и колко тренираш на тия двете машини и по колко аддукции правиш и с каква тежест?
:)
Самият аз не ги правя, защото съм мъж, имам много добре развити крака които тренирам само с футбол. Но на клиентите, които тренирам давам тези упражнения в края на тренировката за крака като последно изолиращо и изцеждащо упражнение - а понякога и в суперсерия..
Повторенията са 20-25 с максимална тежест и до отказ..
Аз като съм пробвал да ги правя съм ги правил на 80 килограма и сигурно мога да направя 50 повторения... знам ли може и повече...
08.05.06
22:44
[quote author=“kao”]Самият аз не ги правя, защото съм мъж,
Аз пък съм жена и не искам широки крака в горната част на бедрото. Дребна съм и един широк ханш и напомпани adductor longus ще ме направи оптически да изглеждам по-дебела, отколкото съм. Искам прави бедра, ако ме разбираш :)
Предполагам, че това е желанието и на много други дами тук :)
Остави това че съм мъж.. видя ли другата част от поста...
А специално от това упражнение шанса да натрупаш мускули по вътрешната част на краката е нулев... ;)
09.05.06
08:27
Видях, видях...
Моите почитания :) Нали няма да се почувстваш обиден, ако кажа, че точно краката на футболистите не са модел за подражание за дамите? 8)
И като няма да развия аддукторите, с каква цел да правя аддукции? :wink:
Абе като се замисля, няма да е лошо да ги развия и тях, ама някой друг път, след като успея да направя хубави здрави квадрицепси и глутеус максимус :D
Не разбира се :) Адукторите ще ги развиеш - ще стегнеш мускулатурата там, но няма да натрупаш мускулна маса... ти си малко предубедена :)
09.05.06
15:14
[quote author=“kao”]Не разбира се :) Адукторите ще ги развиеш - ще стегнеш мускулатурата там, но няма да натрупаш мускулна маса... ти си малко предубедена :)
Ами да, предубедена съм :)
Просто съм виждала жени, които здраво се потят на тия две машинки, без да тренират клек. Много се стараят, милите, понеже жените сме си амбициозни :) и накрая заприличват на матрьошки...
Виждала съм и момчета, които усърдно тренират бицепс и трицепс, без да тренират гръб, крака и рамене. Ужасяваща гледка, ти казвам...
:)