Моля зя съвет!

07.08.04
16:10

Здравейте! От скоро съм тук и виждам, че ако попитам мога да намеря добра информация. Занимавам се от скоро с Бодибилдинг - 2 месеца. Преди да започна се консултирах с доста инструктори в тази област. Да се похваля - имам доста добра предпоставка за развитие на мускулите ми, а и тренировките ми се отразяват добре. Но срещам следният проблем. 177 см висок съм, 71 кг. В това е проблема. Оформям мускулите си много добре, но ме притеснява мускулната маса. Спазвам сравнително добър режим на хранене, и от 65 кг за месец и половина качих до 71 кг. Но вече съм в застой. Не мага да разбера какво се случи. Увеличих приема на калории, но и той не помага. Съветват ме да започна с приемането на повече витамини за по-доброто разграждане на храната, която поемам, но тъй като взимам достатъчно витамини, няма ли да се отрази зле увеличаването на витаминен прием. А и бих бил благодарен, ако ме посъветвате нещо!

07.08.04
16:33

Защо реши, че си в застой? Защото цели две седмици не си качил маса ли? Аз също съм около твойта височина, но ми трябваше около една година да кача от 67 до 75-76 кг. /е почти само чист мускул ама все пак./
Дай по-спокойно, невъзможно е да вървиш само нагоре. Имай впредвид, че първите 6 месеца е най-лесно и ако имаш добра генетика ще дръпнеш сериозно.
Ако тренираш сериозно, витамини си вземай/колкото е нормата/, те спомагат за по-добро възстановяване.

07.08.04
16:47

.

Мнението беше редактирано от tigra на 10.04.09 10:43.

07.08.04
18:18

Драсти! Пробвай да си сметнеш калорийния прием за деня и разхода. Увеличи калорийте с 500 ккал. (това са грубо два банана от средните) и задръж така поне две седмици, не променяй нищо по тренировката, за да си сигурен, че ще хванеш верния резултат. При повече от една промяна обикновено не е сигурно кое въздейства върху резултатите: тренировката или храненето. Затова променяй само по едно нещо и изчаквай достатъчно време, за да засечеш резултата. При тренировките понякога е необходимо да се изчака от 3 до 8 седмици за видим резултат, а при храненето е възможно да се хване разликата в рамките на 1 седмица. Важно е да знаеш с точност необходимите ти калории за ден и на тази база да правиш промените върху диетата. Един от най-лесните методи за установяване на калорийния прием и разход е да си записваш всичко, което изяждаш за 7 дни, след което взимаш таблица за хранене и изчисляваш общите калории за една седмица, разделяш ги на 7 и така получаваш средния прием на калории за деня. Разходът се смята по специални формули, които можеш да намериш в Интернет. Базата, на която се правят изчисленията, е разход на калории на организма в покой. След това се взима предвид професия, в смисъл разход в зависимост от физическата дейност несвързана с тренировките, след това се взима калориен разход по време на аеробни и анаеробни тренировки и двата резултата се сравняват. За повечето хора е достатъчно увеличаване на калорийния прием с около 500 калории за тласкане към мускулен растеж. Най-добре е при твоя тип тяло тия 500 калории да дойдат от въглехидрати. Надявам се, че ти бях полезен.

07.08.04
18:32

Много благодаря за отговорите. Действително аз увеличих калориите с около 600 допълнително /мисля че споменах в първия си пост/. Витамините които приемам са С, А и В. Работата ми е по-скоро психически, отколкото физически натоварваща. Последно време не мога да спя пълноценно. Възможно е и на това да се дължи.

07.08.04
22:19

Еми доколкото съм запознат мускула расте най-вече докато спиш.
Поне 8-9 часа сън на ден са ти нужни за да си свеж за следващия аз сега като е ваканция под 11 часа не падам :)

07.08.04
22:42

Некачественият сън поражда порочен кръг - не можеш да тренираш добре, нямаш апетит, бавно се възстановяваш и т.н. Знам го от собствен опит, така че е много важно да си осигуриш добър сън. Но пак ти казвам - ти все още нямаш проблем, не си внушавай подобно нещо.

ВН

11.08.04
18:36

Трудно е човек да се възстановява без сън. Нощният сън е особено важен както за психиката, така и за мускулния синтез. Аз съм жив пример. Не спя пълноценно, прогресивно губя тегло, заради бързия си метаболизъм. Опитай с порция нощен спринт-крос-спринт. След 10 мин такъв тип тичане и изпиване на доза протеин или литър мляко 30 минути след това на всеки му се доспива. Спри да пиеш кафе, кола и не консумирай шоколад. Разбира се това са само малки трикове, ако се научиш да не мислиш ще имаш истински здравословен сън.

11.08.04
18:50

Приятелю няма начин човек да спре да мисили :). А и работата ми е свързана с неща, за които постоянно трябва да се мисли. Виж по принцип съм на периоди. Нормално си спя и то добре като часове. Но имам и периоди, в които съм по-нервен и напрегнат и трудно заспивам. И въпреки всичко, не мисля че сънят е от толкова голямо значение. Може би нещо в диетата ми трябва леко да се промени. С Pars обменихме млако инфо и горе долу мисля ще дооформя диетата си. Благодаря все пак. Ако имам повече въпроси ще ти ги задавм на ЛС, ако нямаш против разбира се.  :)

11.08.04
19:11

Прочетете хубавата статиа на Културиста за съня за да знаете !!
по-здрави

11.08.04
23:47

Възможно е да се претоварваш с тренировките и от това да се получават тия проблеми със съня. При начинаещи често амбицията и прекалено честото трениане с прекалено много серий и голяма продължителност води до обратен ефект, мускула вместо да расте започва да намалява.

DO

12.08.04
00:57

еми не може винаги да качваш като в началото все пак изчакай малко ако нямаш търпение откажи се от фитнеса ще ти кажа само
иначе яж повече въглехидрати и така ще стане раотата яденето му е майката!

ВН

12.08.04
17:00

Не съм съгласен - има начин да спрещ да мислиш, щом аз мога значи можеш и ти, не сме чак толкова различни като устройство! Но да се върнем на темата! Ако имаш възможност да си позволиш едно по-скъпо и удобно легло... :) Другият момент е да опиташ да спиш с някого. Женският парфюм унася и успокоява. Ароматните клечки също са трик за промяна на атмосферата в стаята. Запалвам си една “Canabis” и спя като заклан. Ако си мноого напрегнат, палващ и една меннта или мента и мащерка. И най-важното е да не се опитваш за заспиш. Опитай се да останеш буден! :)

12.08.04
17:02

Ае нали има закон там ,че за канабис 3 години давали ве ? Иначе и аз требе да го пробвам тва с канабиса. Колко струва една цигарка?

13.08.04
00:43

Бе не ти трябва канабис бе. Единственото му хубаво е че апетита ти се утроява. Аз като се напуших за първи и последен път седях до будката за сандвичи и палачинки. Не си спомням колко съм изял ама ми казаха след това, че били нечовешки количества храна хахаха.

13.08.04
12:30

само да добавя - една от многото областите в които спорта, в т.ч. бодибилдинга помагат е съня - с течение на времето при спортуващите се увеличава фазата на дълбокия сън, както и заспиването става много по-лесно, благодарение на “заякналата” нервна система, с други думи проблемите не ти изглеждат въобще толкова големи. Това обаче е ефект, който идва не идва след 1-2 месеца.

ВН

13.08.04
18:59

Опа, не се разбрахме! По горе писах за ароматни клечки! Не за цигари!!! За ароматни клечки не осъждат! :)

13.08.04
19:53

Трябвя да се пробват тия ароматни клечки. В халите има ще ги вида.
по-здрави

DO

14.08.04
00:49

ем кви пари са тея клечки ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1