Как да пия протеина

10.05.06
14:47

имам следния вапрос
има ли разлика ако разтварям протеина в чаша вода и после го пия или ако направо изсипвам лъжицата в устата и и после с вода жабуркам и гълтам

Преместена
Владимир

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Sportex

10.05.06
14:49

Нормалното е да се разбие в съд първо с вода. Ти етикета не го ли четеш?!

бахти голямата уста трябва да имаш  :shock:  :D
на практика няма разлика  :)

10.05.06
14:54

по принцип нали се пият две лъжици супени аз си слагам парво едната в устата и пия една чаша вода с нея и после другата и пак 1 чаша
та въпроса ми е например ако не се е разбил добре в устата протеина и го глътна тва лошо ли е

Не, нали пак влиза там където трябва  :wink:

ivaivalito

10.05.06
16:12

по глупъв въпрос няма ей.Ако си борец ти е простено щото един мой приятел борец преди съсстезание яде праха направос лъжица.Та ако питаш мен тази стратегия е добра даже препоръчителна за креатина и глутамина слагаш в устата и после изпиваш водата с декстрозата там колкото е необходимо за добро усвояване.Но за протеина не ти не четеш ли найстина етикета :)

10.05.06
17:32

аз не питам хора който могат да четат тва и аз го мога аз питам хора който разбират дали може така

FZ

10.05.06
17:35

Протеина се пие по най- простия начин : слагаш го във вода разбъкваш го много добре и го изпиваш . Това е най - простата рецепта :P

10.05.06
17:41

на мен въпроса ми е губи ли се ефекта от това както аз го пия по нагоре съм описал как

ivaivalito

10.05.06
17:45

ефекта да то кажа се губи е не на пълно но по добре е да го разтваряш в Вода виж сега ако производителите смятаха че е по добре да се сипва в устата щяха да напишат друго :) А нали знаеш че четенето и пазбирането малко или мног са свързани :)

10.05.06
17:50

точно за тва искам мнението на някой който да е наясно и да се обоснове разбира се

10.05.06
18:29

[quote author=“scarymovie”]слагам парво едната в устата и пия една чаша вода с нея и после другата и пак 1 чаша

Вместо да гълташ толкова вода с една чаша(250мл.)го рабиваш и пиеш :wink:

11.05.06
09:31

[quote author=“scarymovie”]на мен въпроса ми е губи ли се ефекта от това както аз го пия по нагоре съм описал как

Когато е по-добре разтворен, а това става най-добре с вода ( а не с мляко, сокове и т.н.) суроватъчният протеин е най-добре усвоим, когато го гълташ направо той се слепва и става на топка в стомаха ти , съответно и усвояването му би трябвало да е по-бавно.

GS

12.05.06
20:16

Лелееее ако знаете какво ми се случи като пробвах да си пия протена направо от лъжицата. Бях във фитнеса и трябва6е да изпия протеина във съблекалнята. Ама се наложи направо от лъжицата щото нямаше къде да го разтворя. лапнах лъжицата и докато пийна вода протеина ми залепна за гърлото. Задавих се и като се изкашлях около мен стана един облак от протеин. Няма да ви кажа как ме гледаха каяците около мен. НЕ ПИЙТЕ ПРОТЕИН ОТ ЛЪЖИЦАТА!!! ХАХАХАХА

13.05.06
12:10

[quote author=“red”][quote author=“scarymovie”]на мен въпроса ми е губи ли се ефекта от това както аз го пия по нагоре съм описал как

Когато е по-добре разтворен, а това става най-добре с вода ( а не с мляко, сокове и т.н.) суроватъчният протеин е най-добре усвоим, когато го гълташ направо той се слепва и става на топка в стомаха ти , съответно и усвояването му би трябвало да е по-бавно.

За това дали се е разтворил добре или не, преди да попадне в стомаха, незнам дали има особено голямо значение. Все пак - няма как да разкъсаш пептидните връзки с вода.
За да се разгради и усвои най-бързо и пълноценно(след като е попаднал в стомаха) - по-добре да се приема с вода(както каза ред).
Така единствената грижа на стомаха е да отдели белтъчните молекули от водата и да ги разгради.
Вече друг е въпроса как е по-оптимално усвояването(разграждането) - с по-голямо, с по-малко или с никакво количество вода.

14.05.06
01:18

защо тогава навсякъде пишат първо обезмаслено мляко и после вода?!!!

Sportex

14.05.06
02:08

[quote author=“Hristo”]защо тогава навсякъде пишат първо обезмаслено мляко и после вода?!!!

Айде бе чак навсякъде... колко протеина си пил, а?
А е най-добре с вода щото с каквото друго да го умешаш ще забавиш усвояването му, което особено след трен е много важно. Сутрин може и с мляко, но след трен е задължително с вода, според мен.

14.05.06
14:14

[quote author=“Sportex”][quote author=“Hristo”]защо тогава навсякъде пишат първо обезмаслено мляко и после вода?!!!

Айде бе чак навсякъде... колко протеина си пил, а?
А е най-добре с вода щото с каквото друго да го умешаш ще забавиш усвояването му, което особено след трен е много важно. Сутрин може и с мляко, но след трен е задължително с вода, според мен.

точно с мляко е по-добре после с вода много по-добра усвояемост,разтворимостта е еднаква изпробвал сам ги двата начина а и + това е по-вкусно с мляко

14.05.06
14:54

[quote author=“DirtyandNasty”]Млякото си има плюсове и минуси.
- Лактозата в млякото забавя усояването на протеина,но е идеален избор за приемането на протеин в нетр.дни(аз винаги пия протеина с мляко)Преди и след трен. го пия с натурален сок.Така не се забавя усояването.

Не лактозата, а мазнините и белтъчините в млякото забавят усвояването на протеина. Принципно лактозата би трябвало да се усвои по-бързо от протеина. Вече друг е въпроса дали по-качествено е усвояването с лактоза или без.

15.05.06
12:44

[quote author=“vladimir.nikolov”][quote author=“red”][quote author=“scarymovie”]на мен въпроса ми е губи ли се ефекта от това както аз го пия по нагоре съм описал как

За това дали се е разтворил добре или не, преди да попадне в стомаха, незнам дали има особено голямо значение. Все пак - няма как да разкъсаш пептидните връзки с вода.
За да се разгради и усвои най-бързо и пълноценно(след като е попаднал в стомаха) - по-добре да се приема с вода(както каза ред).
Така единствената грижа на стомаха е да отдели белтъчните молекули от водата и да ги разгради.
Вече друг е въпроса как е по-оптимално усвояването(разграждането) - с по-голямо, с по-малко или с никакво количество вода.

Имах в предвид, че когато е добре разтворен има по-голяма допирна повърхност със стомашните стени и усвояването ще е по-добро, отколкото ако е на топка в стомаха. А в стомаха средата е доста кисела :!: , а знаете как действат киселините на белтъците...
Абе въобще това си е лоша идея да го ядеш с лъжица от кутията :roll:  .

15.05.06
12:57

Белтъчините не се усвояват в стомаха, а в тънките черва. В стомаха е първата стъпка от разграждането им.

15.05.06
14:28

[quote author=“vladimir.nikolov”]Белтъчините не се усвояват в стомаха, а в тънките черва. В стомаха е първата стъпка от разграждането им.

OK, предавам се  :) .

26.05.06
09:22

пий го с мляко ...

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1