13.05.06
15:17
Значи откакто се занимавам с фитнес се съм бил на мнението че е по добре да качвам бавно,но за сметка на това чисто.И при мен вървеше...и така всеки ден аз гледах само да си осигуря количеството протеин без почти никакви въглехидрати(нито ям хляб нито нищо...само меса,яйца,мляко и т.н....сравнително рядко картофи или ориз).Наистина имах забележителен разтеж за толкова малко време...но от доста време се чуствам като парцал така да се каже...абсолютно всеки ден спя следобед което не е нормално...и взех да се замислям дали не е от липсата на въглехидрати...Просто имам няква фобия от тия мазнини,чистене и т.н. и затова изобщо не ги оставям да се появат...но доста хора ми казаха че без въглехидрати мускула не расте...
Затова ще се радвам ако някой помогне и ми каже какво да правя....как да продължавам за в бъдеще...че храненето е област,в която съм мн зле за жалост :wink:
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимПървото което можеш да направиш е да сметнеш за няколко дни по колко въгл. приемаш и да ни кажеш...
Иначе в твоя случай мисля няма да е толкова фатално да замазниш малко с цел повече маса и после да изчистиш - ти ще изчистиш лесно ;)
Според мен винаги е по-добре да се качва чисто - за да не ти се налага после да се мориш с диети и т.н.. но при някой е по-добре да се омазниш...
дай повече инфо как възстановяваш и т.н...
освен казаното от као, не видях никакви зеленчуци или плодове - трябват и витамини
13.05.06
16:04
[quote author=“kao”]Първото което можеш да направиш е да сметнеш за няколко дни по колко въгл. приемаш и да ни кажеш...
Иначе в твоя случай мисля няма да е толкова фатално да замазниш малко с цел повече маса и после да изчистиш - ти ще изчистиш лесно ;)
Според мен винаги е по-добре да се качва чисто - за да не ти се налага после да се мориш с диети и т.н.. но при някой е по-добре да се омазниш...
дай повече инфо как възстановяваш и т.н...
Точно и аз за това не искам да приемам много въглехидрати,защото не искам да се моря с диети после...тоест искам да напредвам хармонично както до сега...просто да си качвам ММ бавно но сигурно...така първо че изглеждам по-добре а и се чуствам по-добре...Обаче без въглехидрати пък нямам никаква сила....не знам просто искам някакъв среден вариант да измисля....хем да качвам хем с минимално количество мазнини...
За съжаление не мога да изчисля количество въглехидрати което приемам дневно,защото майка ми всеки ден готви различни неща,но като цяло ям по 4-5 пъти на ден като на всяко хранене гледам задължително по 25-30 гр протеин,а въглехидратите както дойдат...но горе долу на ядене би трябвало да се падат по 15-20 грама ако вобще ги има... :wink: .
Иначе доста добре възстановявам като цяло...в смисъл до сега мускулна треска не съм имал освен понякога на гърдите...
13.05.06
16:06
Витамините си ги набавям от хапчета основно....купил съм си едни много добри канадски витамини...и всеки ден си зимам по 1 хап след ядене...
13.05.06
16:13
Добре мерси,вече ще гледам да приемам по толкова колкото каза...междудругото някой да има представа колко грама въглехидрати и протеин има в една филия хляб приблизително...
13.05.06
16:28
Добре значи вече задължително 1-2 филии хляб на ядене...и ще гледам повечко картофи,ориз да хапвам...дано живна малко че така не се живее с тая умора :wink:
13.05.06
16:48
Ами зареждащи дни не правиш ли?
Знам че си за маса ама все пак...аз след един зареждащ ден и карам по 30-40 мин на пътеката...много енергия ти дава :D
13.05.06
17:05
Сутрин хапни повечко въглехидрати - около 60-80 гр. Не се притеснявай, че ще се омазниш - по това време организма ще има нужда от тях и няма да ги превърне в мазнини. С всяко следващо хранене ги намалявай. Като след 18:00 часа да са съставени само от зеленчуци с високо съдържание на целуоза и ниско на скорбяла. И в последното хранене нека да липсват въглехидрати.
Това по-горе е за нетренировъчен ден.
Когато имаш тренировка трябва да ги увеличиш леко, за да вземеш максимума от нея. Храненето преди и след тренировка да съдържа около 50-60 гр въглехидрати.
Също - потърси за гликемичния индекс(glycemic index) на различните въглехидрати и консумирай само такива въглехидрати, на които този индекс им е нисък до среден.
[quote author=“InDaHEad”]Значи откакто се занимавам с фитнес се съм бил на мнението че е по добре да качвам бавно,но за сметка на това чисто.И при мен вървеше...и така всеки ден аз гледах само да си осигуря количеството протеин без почти никакви въглехидрати(нито ям хляб нито нищо...само меса,яйца,мляко и т.н....сравнително рядко картофи или ориз).Наистина имах забележителен разтеж за толкова малко време...но от доста време се чуствам като парцал така да се каже...абсолютно всеки ден спя следобед което не е нормално...и взех да се замислям дали не е от липсата на въглехидрати...Просто имам няква фобия от тия мазнини,чистене и т.н. и затова изобщо не ги оставям да се появат...но доста хора ми казаха че без въглехидрати мускула не расте...
Затова ще се радвам ако някой помогне и ми каже какво да правя....как да продължавам за в бъдеще...че храненето е област,в която съм мн зле за жалост :wink:
Абе попрецакал си се мен ако пираш.
Естествено, че мускула не ръсте без въглихидрати /бавни/ които да го поддържат и развиват. Даже с тоокова оскъдиця се чудя как си имал резултат до сега....
Не знам каква ти е структурата точно. Но аз винаги ям протеин с бавен въглехидрат.
Пример:
Закуска, овесени ядки + мляко или пълнозърнест хляб със сирене... яйця и т.н.
Обяд. Картифи и месо, ориз и риба...
Салатите не ги броя, гледам и по някой плодове да вкарвам... не прекалено.
Просто умерено помисли как и по колко да приемаш бавни въглехидрати.
От бързите се лиши от раз с излючение на някое зареждане след трен....
13.05.06
22:26
Да де но има и един друг проблем...примерно като си изчисля количеството протеин не ми остава никакъв апетит и за въглехидратите....примерно хапвам 5 цели яйца които са към 30-35 гр протеин и след това нямам абсолютно никви сили да ям картофи,хляб и т.н.....
5 ЦЕЛИ ЯЙЦА? :shock: с жълтъците? :shock: Ти не си ли чувал на холестерол?на 5 белтъка 1 жълтък или може и без него...Не ги яж тия жълтъци.
[quote author=“a8n”]5 ЦЕЛИ ЯЙЦА? :shock: с жълтъците? :shock: Ти не си ли чувал на холестерол?на 5 белтъка 1 жълтък или може и без него...Не ги яж тия жълтъци.
Аз ям по 7 жълтъка на ден и нищо ми няма,кво се спичате всички от жълтъците?
[quote author=“Size”][quote author=“a8n”]5 ЦЕЛИ ЯЙЦА? :shock: с жълтъците? :shock: Ти не си ли чувал на холестерол?на 5 белтъка 1 жълтък или може и без него...Не ги яж тия жълтъци.Аз ям по 7 жълтъка на ден и нищо ми няма,кво се спичате всички от жълтъците?
:shock:
100gr жълтък съдържат 400% от дневната ти нужда холестерол !
14.05.06
11:54
Абе хора как да ви обясня че тая мания да не се ядат жълтъците е глупава...жълтъка е прекурсор на хормона на разтежа :wink: ,и холестерола изобщо не трябва да ви притеснява преди 35 години...така че ако сте на възраст под 20 години даже са полезни жълтъците...разбира се не трябва да се прекалява
14.05.06
13:36
[quote author=“InDaHEad”]Абе хора как да ви обясня че тая мания да не се ядат жълтъците е глупава...жълтъка е прекурсор на хормона на разтежа :wink: ,и холестерола изобщо не трябва да ви притеснява преди 35 години...така че ако сте на възраст под 20 години даже са полезни жълтъците...разбира се не трябва да се прекалява
абе верно тая мания с жълтъците е голяма обаче ако се прекалява са доста вредни
иначе имат повече белтъчини от белтъка
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече