11.08.04
18:36
znachi iskam seki da pishe kolko mu izliza na den hranata ( govorim za period na masa)
(za momenta nqmam kirilica)
eto na mene koe kolko mi izliza:
izvara-1kg na den: 1.80lv
presno mlqko- 1 litar:1.50lv
20 qica : 3lv
1kg pileshki gardi okolo 6 lv
ryjen hlqb 600gr - 70stotinki
oriz po 500gr na den: 80stotinki
kiselo mlqko 1kg na den : 1lv
siren, kartofi i spageti ne sym siguren kolko bqha
14.80lv na den ..tova e sredno kolko davam na den (eh ako ne beshe mesoto) .....
В правилата пише:
...Всеки потербител се задължава да спазва следните правила:...
... 1. Пишете на кирилица. Има опция във форума, използвайте я....
vanisher
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 11:52.
Само това ли ядеш като месо? Досега прочетох няколко мнения за това кой какво яде и забелязвам, че всички се тъпчат само с пилешко месо. Защо не ядете телешко и риба? Според мен на ден трябва да се минава и през трите вида месо. Примерно 200-300 гр. риба тон, 200-300 гр. пилешко месо и 200-300 гр. телешко. Това ще покрие пълния спектър от хранителни вещества, които ни доставят месните продукти.
11.08.04
19:00
Ако започна да тренирам само храната би ми струвала 200 лв за месец.
Разходите, от които немога да се откажа са около 300, т.е. идея нямам кой предлага работа за поне 600 лв месечно, която да мога да върша (без договор). :) Ако имате такива познати свиркайте!
abe nqmam pari za poveche..daje moje da se kara i bez meso! poznavam mnogo hora koito pravqt masa bez gram meso ili drugi koito otslabvat na dieta izgradena samo ot meso !
hora sqkvi
pp: zabravih qdkite..80st
В правилата пише:
vanisher
Е то ще ти излиза по евтино ако си взимаш риба тон. В консерви излиза доста евтино. 200 грама са около левче някъде май. И с парите, които ще спестиш от рибата си купи телешкото. Червеното месо ти трябва, все пак то след термична обработка, колкото и малко креатин да съдържа пак е нещо. Виш ако си взимаш креатин като суплемент това е друг въпрос.
Баси! не ми казвай, че всичко това, което го изброи го изяждаш за един ден... 1 кило извара, 1 мляко и 1 кисело мляко, само това са ти 200г протеин някъде :)
[quote author=“gotcha”]Баси! не ми казвай, че всичко това, което го изброи го изяждаш за един ден... 1 кило извара, 1 мляко и 1 кисело мляко, само това са ти 200г протеин някъде :)
Грешка.. сметнах му протеина: приблизително 600гр!!! (150+30+150+200+40+30)
т.е.
izvara-1kg na den: 1.80lv (15% протеин)
presno mlqko- 1 litar:1.50lv (3% протеин)
20 qica : 3lv (~150гр протеин) (15% протеин)
1kg pileshki gardi okolo 6 lv (20% протеин)
ryjen hlqb 600gr - 70stotinki (6% протеин)
kiselo mlqko 1kg na den : 1lv (3% протеин)
Незнам що за сбъркан народ има тук.. но до преди час ме убеждаваха че моите 190гр протеин са много... просто нямам думи...
:))) mi kakvo da vi kaja…
iska se malko opit i golqm stomah ! dam izqjdam go vsichko tova ..daje i poveche
vmesto da si davam parite za bokluci kato proteina..davam gi za hrana
v moq grad ima 2-3 idiota koito za zakuska si hapvat nai spokoino 7 kofichki kiselo mlqko sas 7 banichki ..a 2 chasa sled tova im e 2kg izvara sas kora qica..prosto ne mi se govori kakvo izqjdat za cql den (vse pak govorim za chovek 140kg) az sym 75kg i tova qdene e normalno(pone za mene) s nego se kachva do 90 za 3 meseca ..syvsem normalno (moje i poveche) estestveno s prelichno kolichestvo maznini
11.08.04
23:36
ае не съм си изчислявал точно щото повечето раоти които ям ми ги правят наще иначе ако трябва да сметна някаде към 4-5 лв. но тва не е в период на маса а в период на релеф :)
[quote author=“IMTH”]vmesto da si davam parite za bokluci kato proteina..davam gi za hrana
Не е хубаво да си чак толкова краен... Моят “боклук” е правено в крайна сметка също от “храна” (сурватка).. освен това протеина по-лесно се усвоява от “тоновете” храна които поглъщаш, а и много по-лесно може да се реализира разделно хранене с помоща на чист протеин, отколкото с храната която си посочил :wink:
znachi proteina pomaga do nqkakva stepen no spored mene tova e za hora koito nqmat vreme da qdat ili prosto ne im se qde (az lichno sym izpil nad 20kg protein i mislq che znam koe kak stava…imam lichen opit sas:universal,nutrim,bio game,bio-tech american muscle i jc ) kazano e prosto i qsno ...trenirovki,qdene i spane…drugo ne ti trqbva! ..za mene suplimentite sa chista nabutvacia sas nezadovolitelen rezultat.nauchish li se kak da qdesh shte proklinash vremeto kogato si zimal proteini ili geineri 8)
ima razlika da zimash po 200gr protein + nekva si hrana dali shte e caca s bira ili pica vseki den po razlichno vreme i da si mislish che shte stanesh edva li ne kulturist , drugo si e kachestvenata hrana v dobre zamisleni kolichestva v strog rejim
В правилата пише:
vanisher
12.08.04
04:00
IMTH, впечатлен съм от очевидно фантастичните способности на стомаха ти :) Можеш ли да споделиш дали имаш някакви газове и дали си си правил изследване на урината скоро ?
И освен това- любопитно ми е - кога и на какви части изяждаш ВСИЧКО това ?
Някакви плодове и зеленчуци изобщо хапваш ли ?
ha znachi ...
gazovete idvat osnovno ot qicata :lol: s urinata nqmam problemi poradi pieneto na 7 litra voda na den,vsichko se izqjda na 7 qdeneta ...kato vsqko posledno qdene mi e izgradeno ot zelenchuci
В правилата пише:
vanisher
Според мен този тип си дрънка ей така, просто за да има приказка. Разбира се, че е възможно да греша, но това само ако той е 75 килограмово буре, а не билдър. Това са пълни глупости.
Ето и по темата:
В идеалния случай моята диета би излезнала 5 лв на ден без плодовете и зеленчуците.
Ае като сте злояди кои ви е виновен а ? А като пишете по форомите ,че не растете а? Я го оставете момчето и земете пример от билдерите. Под 8 хиляди калори на ден в маса билдерите не падат ! Са апсолютно съм сагласен че диетата която е дал имтх е кофти ако си на нея всеки ден ,но ако менка храните няма да има проблем. Може проблеми с холестерола да имаш на тая програма ,но всички почти билдери имат. Прави профилактика имтх като си на тая програма.
по-здрави
пп междо другото ако месото е чисто, екологично чисто и свежо демек наскоро заклано няма да има никви проблеми
пп2 3 кила паржоли и тн дето ядат билдерите сигорно за вас са страшно мноо и некои беше писал ,че рони яде по-малко протеин от нормалниа американец ее тва не е верно само факта ,че яде по 2,3 кила месо на ден го оспорва
пп3 иначе има ензими които помагат за разграждането на протеина ма са доста скъпи 120 кинта маи беше тва на универсал
еменце, недей така, батка, уж ги разбираш тия неща. сравняваш 75 килограмов новак с профи ли? не съм му смятал калориите, обаче сигурно трябва да си на стероиди за да асимилираш такова количество.
:lol: :lol: :lol:
Хич не ме боли, но това си е разхищение. :D :D
Ае ако момчето е новак значи ти не се занимаваш с бб братле . Та правилото е следното :За да станеш някакви клг ядеш ядене колкото стига за подръжката им . А тия калори никак не са разхищение. Можеш във форума да видиш момчета които са яли или пак ядат по 1 кило суроватачен протеин.
по-здрави
12.08.04
18:27
Неможеш да усвоиш един килограм белтък дневно, освен ако не взимаш ензими. Неможеш да задържиш 1 кг белтък за ден, нужен ти е по-дълъг период. Неможеш да оцелееш при ежедневно преяждане с 1 кг белтък. Отпадъчните азотни продукти ще те убият! Натравяне с белтък нищо ли не ти говори? А трябва щото ти самия си се тровил яко! Странно, как забрави тоя период! Какво да кажем за автоимунните реакции в следствие на свръг високите нива на имонуглубин? Това количество белтък е за животни с рекордни нива на тестостерон, обилно произвеждащи ензими уриказа, уреаза и пр. Имаш ли идея с каква скорост стареят хищниците, при изобилна храна в затворена среда? :( И на мен ми се иска това да не беше така, ала май нямаме избор...
Еми значи когато се тровех с белтък бях на нвд и бях на мноо яки стероиди.Иначе наистина момчетата които бацат по 1кило бълтак го правят рядко и не системно.Примерно слад преди когато качваше маса със стероиди беше ял по 1 кило протеин от на универсал. извън топика: Но тия простоти пепер да обижда imth никаде ги няма ,дори и на маитап . Кофти е тва пичове и като се има в предвит ,че ваще постове са едни красотиииии. Ае владо братле ходи говори с Грег Ковач да му кажеш ,че според твоите постове требе да е умрял от натряване с белтук. Или братле отиди да говориш със почти всички аиран менове.Са жив и здрав съм си съгласен съм ,че съм правил глупости ма нема растеж без ядение и требе да е в граници . А ваще граници ги заебете просто даже и сакса няма да е съгласен с вас.
по-здрави
Искам да добава ,че темата е много интересна ,поне на мене. И моля хората като image i peterbio ,които няма да пишат глупости и имат какво да напишат ,да го направят. Значи ако може да напишете в общи лини кога и по колко белтъчини требе да се яде.Като обща информациа то е ясно ,че има и индивидоалниа момент :) .
по-здрави
12.08.04
21:29
Все пак незнам как се храни, какво пие и как е следен от медиците въпросния Грег Ковач. Там където има много пари, има много пари <- както искаш го тълкувай!
novobranec? abe pich az kogato sym bil 100kg ti si bil na sistemi poradi nedoqjdane be ...idi vish snimkite v kluba (80kg) i togava mi pravi typi izqvlenia na 10 godishen puber ...az sym tuka edin ot malkoto koito pone smeee da se pokaje na snimki
kolkoto za hranata…po kysno shte postna tochnata tablica za hora ot 70 do 75kg ...btw ako sax chete toi veche q znae moje da q postne
emile…da,smenqm hranite v trenirovachni i ne trenirovachni dni
kolkoto za programite koito az polzvam sas syshtata no 25% po malko kolichestvo na hranite 65 kilogramovo momche na 16 godini kachi do 70 za 2 meseca chista muskolna masa v momenta e s 39 raka 115 grydna 71 taliq i 115 leg
PISNA MI OT KRETENI !!!
В правилата пише:
vanisher
12.08.04
22:58
Ti steruidi zemash li?
В правилата пише:
vanisher
az im govora che v momenta daje i proteini ne zimam ..te napravo za sterUidi mi govorat :lol:
no comment :idea:
В правилата пише:
vanisher
... IMTH mnogo si prav moi 4ovek mesto da si farga6 kintite za izli6ni dobavki ( BG ) :)))) .. qdeneto si e maikata as imam 1 moi priqtel det si donasa ot selo mnogo qica i mu zadelvat 150 qica koito gi s4upva si4ki za 1 den i gi slaga v sad kato kani4ka s meritelni edinici i qde qicata na gramove a ne na broiki qko a :)) ama razbiti jaltak i beltak i taka si sedat v hladilnika interesno obao4e ne se li razvalqt taka 4akam otgovor ot IMAGE !
В правилата пише:
vanisher
az shti dam otgovor…jaltyka si e chista otrova…mnogo holesterol..na 8 beltyka se zima 1 jaltyk ...
pp: jaltyka se razvalq za okolo 1 sedmica v hladilnika
В правилата пише:
vanisher
emil_mlo, IMTH
Не им обръщайте внимание злоядите нека си мислят че правят нещо щом не се хранят. Много ми е интересно да се съберем в залата някой ден и да ги видим философите как са с железата и телата. Пичовете го карат само на фотосинтеза и после незнам си кво му изоставало незнам си как си бил претренирал. И се чуди кви прахове да си купи вместо да иде до магазина и да си накупи хранителни продукти като за шампион, да си сготви и да се нахрани. За мен по-голям кеф от яденето особено когато се чувстам скапан от тренировка няма. Нищо неможе да замести хубавата трапеза.
Вие не сте наред...
Някой знае ли какво е “Подагра”??? Е.. за тези които обичат да си похапват здраво месо... е въпрос просто на време да си го навлекат на главата.. а симптомите ще са жестоки, свързани с кризи, ходене по болниците и много инжекции.. продължавайте сиситемно да злоупотребявате с месо, яйца и млечни продукти...
П.С. Имам двама роднини, които без месо немогат и въпреки това хапват на ден доста по-малко от вас! И двамата последователно лежаха в болница!!!
Добре ще се хранем с прахчета като тебе. Само дето твоите приятели сигурно не са бодибилдъри ама както и да е.
[quote author=“mincho”]Добре ще се хранем с прахчета като тебе. Само дето твоите приятели сигурно не са бодибилдъри ама както и да е.
Кой се храни с “прахчета”??? Аз в момента пия не повече от 60гр протеин и то точно в определени моменти, когато това ще е най-ефективно.. Като количество добавките са по-малко от 1/10 от цялата храна. Това, че съм ектоморф означава че трябва да влагам много повече усилия в храненето за да имам напредък, нещо което ти нямаш никаква представа колкото усилия коства! За сметка на това целегодишно си имам силно изразена/дълбока коремна мускулатура, за която ти можеш само да си мечтаеш!
Така, че всеки трябва да работи върху собствените си недостатъци! В ред на тези мисли съм 100% убеден, че имам по-добър хранителен режим от теб!
А който му е безразлично за Подаграта нека пита моите роднини дали им се яде повече месо!!
tova za bolestite ot hranite si e verno..luda krava,salmonela ala bala.. opasna rabota no e se edno dali shte zemesh 2 qica ili 20…i v dvata slucaq moje da se razboleesh ot salmonela ..za tova govorim v momenta za kolichestvo i cena a ne za bolesti
obache ako si mislish che ot proteinite ne moje da ci precakash zdraveto..jestoko greshish
eto dokazatelstva:
partniora mi s koito treniram leja 1 mesec v bolnica na sistemi ot protein na bio game ..kato mu pravihma tam klizmi i kvo li ne
az lichno sym se precakval i sym zimal protein s iztekal srok na godnost..nqma da vi kazvam prosto kak draifah
ot kreatin na jc sym driskal po cql den v kenefa i me e bolql korema nqkolko dena
kolkoto i polezno tolkova i vredno…hrani - suplimenti ..moga da zaqva che syotnoshenieto e 1 kym 1 po opasnost
pp: ...hm vypreki che kato se zamislq moje bi ot hranite bolestite koito mogat da se hvanat sa mnogo po opasni no i pyk po rqdko moje da se razboleesh .....abe diskusii golqmi ...tuk mai image ili peterbio shte izkajat po dobro mnenie
В правилата пише:
vanisher
[quote author=“perlsite”][quote author=“mincho”]Добре ще се хранем с прахчета като тебе. Само дето твоите приятели сигурно не са бодибилдъри ама както и да е.
Кой се храни с “прахчета”??? Аз в момента пия не повече от 60гр протеин и то точно в определени моменти, когато това ще е най-ефективно.. Като количество добавките са по-малко от 1/10 от цялата храна. Това, че съм ектоморф означава че трябва да влагам много повече усилия в храненето за да имам напредък, нещо което ти нямаш никаква представа колкото усилия коства! За сметка на това целегодишно си имам силно изразена/дълбока коремна мускулатура, за която ти можеш само да си мечтаеш!
Така, че всеки трябва да работи върху собствените си недостатъци! В ред на тези мисли съм 100% убеден, че имам по-добър хранителен режим от теб!
А който му е безразлично за Подаграта нека пита моите роднини дали им се яде повече месо!!
Ти си страхотен :D :D :D с тия 64 килограма сигурно и вътрешностите си виждаш. Само дето доста ще трябва да бягаш и въпреки всичко няма да догониш един 100% мезоморф. Сори пич, може би и аз не съм прав, че осъждам толкова крайно нещата, защото генетиката ми е на мезоморф и за мен всичко е далеч по-лесно от колко ще е някога за теб.
[quote author=“IMTH”]za tova govorim v momenta za kolichestvo i cena a ne za bolesti
obache ako si mislish che ot proteinite ne moje da ci precakash zdraveto..
Хем не говорим за болести а хем ми цитираш точното за такива проблеми свързани с некачествен протеин. Това, че били с изтекал срок на годност или, че вътре има боклуци това е съвсем отделен въпрос! Да не говорим че не ползвам креатин!
В момента ти се опитваш да заличиш моят пост, като ми обясняваш за луда крава, като по-този начин притъпяваш вниманието на другите хора във форума, които са мезоморфи, но все пак нежелаят да жертват здравето си!
Подаграта не е свързана с преимането на лошо месо или такова което е заразено с някаква болест. Подаграта се получава след дълготрйна злоупотреба с месо! (при това с количества които на вас биха се сторили направо жалки). Човек “преминал” през тази болест, става дефакто алергичен и се налага да следва строга диета, която изключват месо и млечни продукти!
Недай си боже да стигнеш до там.. но след това да те питам.. как ще живеш, как ще тренираш без да хапваш месо и млечни продукти (вкл. протеин)???
[quote author=“mincho”]Ти си страхотен :D :D :D с тия 64 килограма сигурно и вътрешностите си виждаш.
Виж сега.. за пореден път бъркаш! Причината да съм 64кг е това, че започнах да ходя в зала малко повече от половин година. Преди това бях 56кг. И сега ще ти отговоря защо съм бил толкова!
Повече от 15 години се занимавах с футбол, дори щях да играя професионално, но някой обстоятелства се стекоха по-друг начин, което в случая не е изобщо важно. Почети всеки ден играех футбол, като в повечето случаи се събираха над 3 часа средно на ден, като е имало никак не рядки случаи (да речем веднъж седмично) да тичам над 6 часа!! Това което съм приемал като храна не беше малко, всъшност ако не спортувах, с тази храна щях да съм получил много отдавна инфаркт от затлъстяване.. 8) и сигурно щях да съм 100-на кг макар че сигурно нямаше да доживея тази си възраст :lol:
Въпреки това методологият на тренировки и хранене, погледнато сега ми се струва адски грешни... но мога единстено да ти кажа, че при толкова ареобни тренировки и систематично невъзтановяване са съвсем логични тези кг. които съм поддържал :roll: Всъщност като се замисля и Coleman да беше тренирал като мен.. надали щеше да е и 50кг :lol:
Айде живо и здраво... пък ще видим дали няма да надскоча някой ден генетиката си :wink:
[quote author=“IMTH”]novobranec? abe pich az kogato sym bil 100kg ti si bil na sistemi poradi nedoqjdane be ...idi vish snimkite v kluba (80kg) i togava mi pravi typi izqvlenia na 10 godishen puber ...az sym tuka edin ot malkoto koito pone smeee da se pokaje na snimki
PISNA MI OT KRETENI !!!
Добре, бро, видях ти снимчицата, и си дадох сметка за смелостта ти, която те е подтикнала да резнеш главицата от изображенията. Впечатлен съм, но ти си оставаш на светлинни години от профи билдър.
Както и да е, не съм искал да те обидя, но забравих да сложа усмивките, които да покажат, че говоря с шеговит тон :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D
Когато започнах да тренирам преди 4-5месеца и аз бях 90кг, сега съм 85. Така, че не ми парадирай с тегло :D :D :D
Това е, което бих искал да ям на ден за да си набавя белтъчините:
0,25 кг извара - 0,78
8 белтъка - 1,20
0,5 кг пиле - 3,00
0,8 л к.мляко - 1,00
Това са около 200гр протеин, който смятам, че ми е нужен и докато спазвах тази дневна доза имах прогрес.
Тук включвам безразборно количество хляб, картофи, ориз, боб, царевица, плодове, грах. Бих искал да включа вносни протеини за преди и след тренировки.
Добре изглеждаш и стига си се тъпчил. Важни са пропорциите и симетрията, не масата - това е моята билдърска философия. :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:
[quote author=“emil_mlo”]Но тия простоти пепер да обижда imth никаде ги няма ,дори и на маитап .
Айде много лесно взехте да се обиждате. И на маса да бяхме същото щях да кажа.
Сигурно има смисъл да се яде толкова. Не разбирам много, но ако тренира дву разово, чести аеробики, много секс :lol: :lol: .
Обаче не трябва да се занимаваш с нищо друго.
Трябва да има малко агресия в постовете. Ако не се развихри спор, а си говорим като ученички, няма да е интересно , пичове :lol: :lol:
daleche sym bil ot profi builder:) moje bi trqbva da si postna snimki v momenta na 73kg..no kakto i da e 8)
hm na starite snimki koito mi bqha v kluba beha s glava…no reshih che galeriata e napravena da se pokazva tqlo a ne da se manekenstva..tva e prichinata ..btw be na tebe koi ti kaza che se opitvam da byda profi? prosto se opitvam da ne rysa prostotii i da ne davam ednoobrazni saveti kato povecheto vav foruma
nachi eto moqta filosofia za trenirashtite :
za men ima 3 vida builderi
1: steroidnite glupaci ot koito nikoga i nishto nqma da stane(tuk izkliuchvame profitata)
2: tova e tvoq tip koito s malko qdene i mnogo suplimenti se opitvat da postigat neshto..i go postigat no mnogo po trudno i za poveche vreme…no chance za neshto poveche
3:tova sa horata koito se typchat kato praseta kachvat kilogrami mnogo nezavisimo kakvi i posle chistqt..
eto dva primera s momcheta koito poznavam lichno :
ediniq e 28 godishen kato trenira ot 7 godini…pochna ot 72 kg kato celi 7 godini blyska za masa i dostigna 146 tochno minalata esen,sled tova za 4 meseca izchisti na 90kg…raka 49 taliq 74 ..v momenta e kulturist ...neshto poveche da imate da kazvate za typcheneto? zashtoto tova go pravqt 99% ot kulturistite
eto primera i na bylgarshtinata…
vseki se stremi da kachva chisto samo s nqkakvi malki kolichestva hrana i s typkane na suplimenti
momcheto za koeto govora e na 18..trenira 3 godini pochna ot 70kg v momenta e 80kg
.Negovia metod e podoben malko na pepper malko hrana mnogo proteini
...kachva chisto po edinstvenata prichina che lqtoto hodi s teniska ot gore bluzon nad nego pulover i za final ancug…TAKA SE PRAVI RELEF !!!
sami si izbiraite po koi variant da trenirate..kato gledam polovinata tuka trenirat po tretia i za tova samo piskat po forumite che sa v zastoi
eto vi programka za hora ot 65 do 70kg
ne trenirovachni dni:
7:00 1 kofichka kiselo mlqko(2%)
200gr oveseni qdki
250gr presno mlqko
9:30 : 200 gr meso
13:30 : 10 qica bez 3 jaltyka + banan
200gr grama ryjen hlqb
15:00-15:30 : 200grama bqla riba(pechena)
500 grama varen kartof
salata s 1 l olio
18:00-18:30 : 300gr izvara
250gr ryjen hlqb
10 qica s 3 jaltyka+ 1 banan
20:00 200gr izvara
1 kofichka kiselo mlqko
22:30 salata
trenirovachen den:
7:00 150gr sirene i 200 gr makaroni
9:00 250gr izvara
1 kofichka kiselo mlqko
200gr ryjen hlqb
salata s edna lyjica olio
13:30 : 250gr izvara
1 banan s 10beltyka
15:00-15:30 200gr pileshko file
250gr oriz
salata s 1 l olio
18:00-18:30 500gr prqsno mlqko (1%)
200gr oveseni qdki
20:00 200gr meso
22:00 salata
tuk e zeto che trenirovkata ti e v 11:00 ..gadnoto e che se qde sled 8 no ako mojete si smestete hranitev drugite chasove ...programata garantira 2kg chisto na mesec,pri po golqmi kolichestva do 4 no ne chisto
В правилата пише:
vanisher
13.08.04
18:50
Да за смесен тип хранене, количеството белтък е в що годе в нормата.
Вижте, както и да се храните имате естествен лимит за задържане на белтък, както и биологично лимитирана скорост за синтез на мускулен белтък. Хранене по-малко би ви донесло претрениране, хранене в повече за дълги периоди не е здравословно. Всичко това звучи адски размито, ала говорим за различни индивиди, различни физико-биологични особености, различни цели и ценостни системи. Схемата дето работи при един няма да работи на 100% при друг. Изисква се много фин индивидуален подход, а това го можете само Вие сами за себе си. Пък спорове за това кой, колко е... да ги оставим за в банята.
:)