16.05.06
10:56
искам отново да питам нещо кафето и зеления чай влият ли варху телесните мазнини смисал понижават ли ги ??? чувал сам от хора които зе заномават отдавна с фитнес да го казават ма нещо не сам убеден в тжа ако някои може да ми разясни темата ще са много благодарен
Предварително Благодаря
16.05.06
14:00
Значи и в двете се съдържа кофейн...който възбужда тялото...увеличава сърцебиенето и по този начин забързва процесите в тялото...а попринцип за да се извършват тези процеси е нужна енергия която ако не си ял много въглехидрати би трябвало да идва от телесните мазнини....
по същия начин работят и термогенните бърнери...
поне така мисля това не съм го чел никъде по пътя на логиката го реших...нека и някой по компетентен каже дали съм прав :D
и аз като се замисля май си прав
мерси все пак!! И ако има някои които е по наясно нека да слойи един Пост ще сам му благодарен !!
16.05.06
17:01
Ходих малко по доктори и освен другите проблеми се оказа, че имам повишен холестерол (точно на горната граница). Наред със забранените неща за хапване, като свински, яйца (жълтъка), сирене, кашкавал и други, докторкото каза да спра цигарите и кафето. :shock: Ами аз съм ги спрял цигарите януари, ама кафе пия много - казвам й аз, а тя ме гледа умно и пак ми повтаря - спри кафето!!! След седмица, моята лична докторка също ми каза да не пия кафе, като имам висок холестерол. :shock: Сега съм на зелен или черен чай - при всички положения е по-полезен :D
P.S. Да уточня, че пиех по 5-6-8 кафета дневно. Предполагам че едно преди тренировка не е никакъв проблем, въпреки че чая взе да ми харесва повече.
16.05.06
19:21
[quote author=“Obitax”]mалко си се отклонил от темата ма няма значение :)
Изглежда трябва да си “преведа” по-горе казаното :D Това което казва psixar е вярно, но той говори за кофеина, който в случая се съдържа в кафето. Аз просто по по-внимателен начин съм се опитал да кажа, че при прекомерната употреба на кафе се увеличанат холестеролните нива и отлагания по кръвоносните съдове и затова е добре кофеина, който искаме да приемаме да НЕ е от кафе т.е. от горепосочените 2 източника на кофеин, за предпочитане е чая. Имаше едни таблетчици за сваляне на мазнинки, те съдържаха ефедрин, аспирин и кофеин и бяха много добри. При хората кофеинът действа като стимулант на централната нервна система.
Довежда до почти незабавно чувство на ясна мисъл и намалява умората. Стимулира освобождаването на захарта, складирана в черния дроб, което от своя страна стои в основата на повишеното добро настроение и самочувствие, след поглъщане на кафе, кола и шоколад.
Поемането на кофеин има и отрицателни последствия като:
Освобождаването на складираната захар натоварва много ендокринната система;
Солидните консуматори на кафе нерядко стават нервни, а понякога дори започват да треперят;
Ежедневното пиене на кафе с годините води до акумулиране на кофеин, в резултат на което големи количества се натрупват в мастната тъкан и трудно се поддават на елиминиране;
Кофеинът е в състояние да лиши организма от В-витамините, особено от инозитол, както и от витамин С, цинк и калий;
Кафето засилва киселинността в стомашно-чревния тракт;
Счита се за причинител на високото кръвно налягане;
Кофеинът пречи на репликацията на ДНК;
[quote author=“HELL2HEAVEN”][quote author=“Obitax”]mалко си се отклонил от темата ма няма значение :)
Изглежда трябва да си “преведа” по-горе казаното :D Това което казва psixar е вярно, но той говори за кофеина, който в случая се съдържа в кафето. Аз просто по по-внимателен начин съм се опитал да кажа, че при прекомерната употреба на кафе се увеличанат холестеролните нива и отлагания по кръвоносните съдове и затова е добре кофеина, който искаме да приемаме да НЕ е от кафе т.е. от горепосочените 2 източника на кофеин, за предпочитане е чая. Имаше едни таблетчици за сваляне на мазнинки, те съдържаха ефедрин, аспирин и кофеин и бяха много добри. При хората кофеинът действа като стимулант на централната нервна система.
Довежда до почти незабавно чувство на ясна мисъл и намалява умората. Стимулира освобождаването на захарта, складирана в черния дроб, което от своя страна стои в основата на повишеното добро настроение и самочувствие, след поглъщане на кафе, кола и шоколад.
Солидните консуматори на кафе нерядко стават нервни, а понякога дори започват да треперят;
Ежедневното пиене на кафе с годините води до акумулиране на кофеин, в резултат на което големи количества се натрупват в мастната тъкан и трудно се поддават на елиминиране;
Кофеинът е в състояние да лиши организма от В-витамините, особено от инозитол, както и от витамин С, цинк и калий;
Това е най изчерпателния отговор които са получавал някога МЕРСИ много !!!!!
[quote author=“HELL2HEAVEN”][quote author=“Obitax”]mалко си се отклонил от темата ма няма значение :)
Благодаря и аз за този отговор.
Определено ще огранича кафето и може би ще го спра или заменя с чай :)
Значи билков-без никакъв кофеин? Ако не се лъжа после беше зеления и накрая черния...?Дано има да ме поправи някой ако греша...Нали черния чай беше с повече кофеин?
да, в черния чай има повече кофеин от кафето (!), а има и някои сортове зелен чай, в които няма кофеин.
29.05.06
13:24
Аз тук съм чел , че по 1-2 кафета са полезни.
Иначе искам да използвам темата и да питам , може ли да се пие 2 в 1 (тия Nescafe , Jacobs) ???
29.05.06
13:58
[quote author=“AlfaR”]Аз тук съм чел , че по 1-2 кафета са полезни.
А, за какво са полезни пише ли?
29.05.06
21:12
Засилвали (забързвали) метаболизма.