съвет за начинаеща в нвд

17.05.06
09:19

Здравейте.От скоро чета този сайт и съм много доволна от информацията и все пак моля за съвет относно моя режим. Писах във “Фитнес за жени” защото не исках да занимавам мъжката аудитория с женски проблеми но никой не ми отговори.
Висока съм , 164 см. 44 кг, на 29 години съм., ходя на фитнес от 2 години от 3-5 пъти седмично като през втората година включих крос и таебо.Схемата ми е 2 или 3 дни крос + преси, бицепс, трицепс + вело, другите два дни таебо + земя, преси и гири. За сега тренирам в 16.00, но лятото сутрин към 8 и 30. Болката ми е че краката ми се орелефяват много трудно.Предполагам че и храненето ми не е било правилно. Прочетох за НВД и от седмица се опитвам да го спазвам. Промяната е огромна. Преди задържах вода, краката ми отичаха сигурно заради повечето въглехидрати. Сега се храня приблизително така:
8.00- кафе без захар, две филиии бонус с моцарела или извара или пуешко филе/ преди не хапвах до обед/
10.00- купичка кисело мляко нискомаслено или 10 сурови бадема
12.00-13.00- 200 гр. пиле на скара/филе/ или риба, или зеленчуци на скара без картофи + салата
15.00-16.00- нескафе с 50 мл. нискомаслено пр.мляко/ това е от скоро иначе не обичам нес кафе, просто за тонус/ или купичка кисело мляко или малко бадеми
20.00-22.00- зелена салата със зехтин + 200 гр. риба на скара или пиле или пуешко филе или извара или 2 варени яйца без 1 жълтък + 30 гр.кашкавал понякога
така 6 дни седмия е високовъглехидратен. Пия 1.5-2.0 литра вода/ преди и 200 гр. не изпивах/, голам зор
Не искам да пия добавки даже и витамини. Моля за вашите съвети и мнения.Всичко ще е от полза
За първи път пиша във форум ако нещо бъркам предварително се извинявам
И ако може да питам вредно ли е за режима понякога по 50 гр.тиквени семки вечер час два преди лягане?

RI

17.05.06
11:28

на мен ми се струва добре :lol:

17.05.06
11:59

blagodaria. 6te prodaljavam v sa6tia duh zna4i

17.05.06
13:04

Моят съвет е да правиш малко по-вече упражнения за крака, клек, уреди. Иначе диетата ти е перфектна , само не знам :roll: , наистина ли успяваш да изядеш всичкото това месо  0,5кг на ден + извара, млако и т.н., белтъка ти на ден идва към 140гр, което за твоето тегло 44кг не е ли много , над 3гр/кг :roll: . И не мислиш ли за 29г. и твоя ръст , тези 44кг не са ли твърде малко :roll: , не е ли време малко да я спреш тази НВД :wink: .

17.05.06
14:30

[quote author=“red”]Моят съвет е да правиш малко по-вече упражнения за крака, клек, уреди. Иначе диетата ти е перфектна , само не знам :roll: , наистина ли успяваш да изядеш всичкото това месо  0,5кг на ден + извара, млако и т.н., белтъка ти на ден идва към 140гр, което за твоето тегло 44кг не е ли много , над 3гр/кг :roll: .

red e прав, това са много белтъчини за твоите скромни 44 килца, мацко:)

PS

17.05.06
14:40

Значи...и аз мисля че ти идват множко белтъчините...може да пробваш закуската да я смениш с овесени ядки...така ще се заредиш с малко въглехидрати за началото на деня и ще намалиш протеина...и сложи истинско ядене в 16-17 часа защото си написала кафе или...та мисълта ми е да не си само на кафе  :P
за семките е много относително...зависи колко често е понякога  :roll:
но аз лично мисля че е най-добре вечер да не се приемат въглехидрати  :P
и още хубаво ще е да пиеш някакви витамини...защото може да ти стане суха кожата и т.н има няколко човека които се оплакаха от това...а ти си момиче та мисля че за тебе ще е от повече значение...
и да.. 164 - 44 кг би требвало да си супер мацка  8)

18.05.06
08:34

Благодаря ви за съветите. Може би наистина са ми множко белтъчините, въпреки че аз много общо съм написала или това или онова, за да не става много текст. Мисълта ми беше че ако на обед ям месо, вечер ям нещо друго/ извара, кашкавал, яйце, сирене/ + салата/зеленчуци/. или обратното месото вечер, другото на обед.Не съм месоядна по принцип и малко ми е зор, но усещам че организма ми наистина има нужда от белтъчини. Преди ядях солети, ябълки , сълати , варен геврек и подобни.Общо ги докарвах към 800-1000 калори предимно от вредни въглехидрати. Като всяка жена си мислех че ако ям нормално и месо ще напълнея. Вода никаква не пиех и тренирах като луда. Няма да се повтори. А за тиквените семки имах предвид да заместват вечерно хранене веднъж в седмицата.
Благодаря на psixar за комплимента. Старая се да изглеждам добре. Все пак не съм младичка вече

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1