18.05.06
12:41
вчера си правя ориз за ядене ама нз как и само чист ориз без никви други съставки.. кажете как да си го зготвя с нещо друго поне да има някув вкус !!
и имам ядки да ям... колко време трябва да са в водата? и става ли наи обикновенни фъстъци ?
Аз ориза го правя - варен във вода без нищо варя го докато стане яко сварен - после го прецеждам и го пасирам с пасатора . После нарязвам пуешка шунка около 500гр , после слагам грах и царевица на око но по около 200-300гр от всяко - меся го всичкото това . Взимам си едни обикновени пластмасови чаши - дето слагат салатите в магазина . Мятам 4-5 такива чаши в чантата , един готов шейк в една бутилка от минерална вода - и довиждане мой любими дом . Това пющя цял ден - ял съм къде ли не - по пейки в парка , в автобуса , докато вървя , дори в кенефа докато ....
19.05.06
10:04
#2
[quote author=“4XL”]Аз ориза го правя - варен във вода без нищо варя го докато стане яко сварен - после го прецеждам и го пасирам с пасатора . После нарязвам пуешка шунка около 500гр , после слагам грах и царевица на око но по около 200-300гр от всяко - меся го всичкото това . Взимам си едни обикновени пластмасови чаши - дето слагат салатите в магазина . Мятам 4-5 такива чаши в чантата , един готов шейк в една бутилка от минерална вода - и довиждане мой любими дом . Това пющя цял ден - ял съм къде ли не - по пейки в парка , в автобуса , докато вървя , дори в кенефа докато ....
хахааххахааххахахаха е тва ме разби между другото и аз си правя такива манипулации
Ей на един колега, еваларка :P
Ориз - докато се вари сложи куркумин, къри, сол имаш избор. Ако си на диета, само ориз без подправки, гадно е знам ;)
19.05.06
12:28
#4
Не го вартете твърде дълго.Става на каша, и слепва яко.
Аз като го варя дълго става, нещо като мляко с ориз на вкус, ако сте яли.
15 - тина минути най много.така няма да слепне и ще е по вкусен.
Освен това преди да го варите го измиите добре.После като заври, изсипвате водата и се измива със студена вода и после вече слагаш вода вариш докато стане !Добре е да се свари преди това пилешко, което да сложиш 5 кминути преди да е готов ориза, сол , олио малко и аиде готово. :wink:
ми аз ядох само ориз и няква поправка .... ама сам на диета .... виждал сам с моркови да ядът
[quote author=“realityman”]Не го вартете твърде дълго.Става на каша, и слепва яко.
Аз като го варя дълго става, нещо като мляко с ориз на вкус, ако сте яли.
15 - тина минути най много.така няма да слепне и ще е по вкусен.
Освен това преди да го варите го измиите добре.После като заври, изсипвате водата и се измива със студена вода и после вече слагаш вода вариш докато стане !Добре е да се свари преди това пилешко, което да сложиш 5 кминути преди да е готов ориза, сол , олио малко и аиде готово. :wink:
Значи аз го мия 10-15 пъти под течаща вода много хубаво (докато спре да прави водата прекалено бяла), мятам го в тенджера с дебло дъно(задължително) и хубаво прилепващ капак без дупки (пак задължително). Сипвам около 1 чаена чаша вода на 500 грама ориз и на много бавен огън го варя или по-скоро паря 30 минути. Капакът НЕ СЕ ОТАВАРЯ нито за миг. После го махам от котлона като отново не отавярм капака. Така седи още 15 минути и чак тогава вече го отварям... перфектния ориз. Аааааааааххх :)
27.08.06
18:47
#8
тва става ли за диета за отслабване????????? :?:
чистиш ориза измиваш го хубаво слахаш го да се вари преди да е станал напълно готов слагаш мааааалко сол слагаш и едно булионче и маааалко черен пипер.стааа перфекно с як вкус.
22.09.06
15:00
#10
значи слагаш ориза в тепсия в фурната с прясно мляко сол пипер нарязана чушка грах морков домат и пилешко накалцано месо !
гарантирам ти че ще си промениш мнението за ориза :) аз го ям 10000 пати седмично обужавам този гозба :)
[quote author=“4XL”]Аз ориза го правя - варен във вода без нищо варя го докато стане яко сварен - после го прецеждам и го пасирам с пасатора . После нарязвам пуешка шунка около 500гр , после слагам грах и царевица на око но по около 200-300гр от всяко - меся го всичкото това . Взимам си едни обикновени пластмасови чаши - дето слагат салатите в магазина . Мятам 4-5 такива чаши в чантата , един готов шейк в една бутилка от минерална вода - и довиждане мой любими дом . Това пющя цял ден - ял съм къде ли не - по пейки в парка , в автобуса , докато вървя , дори в кенефа докато ....
За това не се бях замислял... като някакъв бавновъглеходратен гейнер-перфектен за бърза консумация... има бъдеще тоя продукт. :D