напрао ми се догади

18.05.06
12:41

вчера си правя ориз за ядене  ама нз как и само чист ориз без никви други съставки.. кажете как да си го зготвя с нещо друго поне да има някув вкус !!
и имам ядки да ям... колко време трябва да са в водата? и става ли наи обикновенни фъстъци ?

19.05.06
02:27

Аз ориза го правя - варен във вода без нищо варя го докато стане яко сварен - после го прецеждам и го пасирам с пасатора . После нарязвам  пуешка шунка около 500гр , после слагам грах и царевица на око но по около 200-300гр от всяко - меся го всичкото това . Взимам си едни обикновени пластмасови чаши - дето слагат салатите в магазина . Мятам 4-5 такива чаши в чантата , един готов шейк в една бутилка от минерална вода - и довиждане мой любими дом . Това пющя цял ден - ял съм къде ли не - по пейки в парка , в автобуса , докато вървя , дори в кенефа докато ....

19.05.06
10:04

[quote author=“4XL”]Аз ориза го правя - варен във вода без нищо варя го докато стане яко сварен - после го прецеждам и го пасирам с пасатора . После нарязвам  пуешка шунка около 500гр , после слагам грах и царевица на око но по около 200-300гр от всяко - меся го всичкото това . Взимам си едни обикновени пластмасови чаши - дето слагат салатите в магазина . Мятам 4-5 такива чаши в чантата , един готов шейк в една бутилка от минерална вода - и довиждане мой любими дом . Това пющя цял ден - ял съм къде ли не - по пейки в парка , в автобуса , докато вървя , дори в кенефа докато ....

хахааххахааххахахаха е тва ме разби между другото и аз си правя такива манипулации

19.05.06
12:11

[quote author=“4XL”]Аз ориза го правя - варен във вода без нищо варя го докато стане яко сварен - после го прецеждам и го пасирам с пасатора . После нарязвам  пуешка шунка около 500гр , после слагам грах и царевица на око но по около 200-300гр от всяко - меся го всичкото това . Взимам си едни обикновени пластмасови чаши - дето слагат салатите в магазина . Мятам 4-5 такива чаши в чантата , един готов шейк в една бутилка от минерална вода - и довиждане мой любими дом . Това пющя цял ден - ял съм къде ли не - по пейки в парка , в автобуса , докато вървя , дори в кенефа докато ....

Ей на един колега, еваларка  :P

Ориз - докато се вари сложи куркумин, къри, сол имаш избор. Ако си на диета, само ориз без подправки, гадно е знам ;)

RE

19.05.06
12:28

Не го вартете твърде дълго.Става на каша, и слепва яко.
Аз като го варя дълго става, нещо като мляко с ориз на вкус, ако сте яли.
15 - тина минути най много.така няма да слепне и ще е по вкусен.
Освен това преди да го варите го измиите добре.После като заври, изсипвате водата и се измива със студена вода и после вече слагаш вода вариш докато стане !Добре е да се свари преди това пилешко, което да сложиш 5 кминути преди да е готов ориза, сол , олио малко и аиде готово. :wink:

19.05.06
16:44

ми аз ядох само ориз и няква поправка .... ама сам на диета .... виждал сам с моркови да ядът

09.06.06
15:52

[quote author=“realityman”]Не го вартете твърде дълго.Става на каша, и слепва яко.
Аз като го варя дълго става, нещо като мляко с ориз на вкус, ако сте яли.
15 - тина минути най много.така няма да слепне и ще е по вкусен.
Освен това преди да го варите го измиите добре.После като заври, изсипвате водата и се измива със студена вода и после вече слагаш вода вариш докато стане !Добре е да се свари преди това пилешко, което да сложиш 5 кминути преди да е готов ориза, сол , олио малко и аиде готово. :wink:

Значи аз го мия 10-15 пъти под течаща вода много хубаво (докато спре да прави водата прекалено бяла), мятам го в тенджера с дебло дъно(задължително) и хубаво прилепващ капак без дупки (пак задължително). Сипвам около 1 чаена чаша вода на 500 грама ориз и на много бавен огън го варя или по-скоро паря 30 минути. Капакът НЕ СЕ ОТАВАРЯ нито за миг. После го махам от котлона като отново не отавярм капака. Така седи още 15 минути и чак тогава вече го отварям... перфектния ориз. Аааааааааххх :)

09.06.06
17:21

Бланширан ориз + пикантина + къри ... златната комбинация  :D

27.08.06
18:47

тва става ли за диета за отслабване?????????  :?:

08.09.06
13:23

чистиш ориза измиваш го хубаво слахаш го да се вари преди да е станал напълно готов слагаш мааааалко сол слагаш и едно булионче и маааалко черен пипер.стааа перфекно с як вкус.

IC

22.09.06
15:00

значи слагаш ориза в тепсия в фурната с прясно мляко сол пипер нарязана чушка грах морков домат и пилешко накалцано месо !
гарантирам ти че ще си промениш мнението за ориза :) аз го ям 10000 пати седмично обужавам този гозба :)

23.09.06
00:37

The_Champ
Кажи колко грама ориз на колко мл. мляко, тавата средна или... ?

23.09.06
19:19

За това не се бях замислял... като някакъв бавновъглеходратен гейнер-перфектен за бърза консумация... има бъдеще тоя продукт.  :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1