Хранителни добавки за възтановяване - лично

20.05.06
16:43

Здравейте имам личен въпрос и незнаех в кой от форумите да го постна затова го обявявам тук. Като начало ще кажа че почити нищо не разбирам само си ходя от 3 месеца на фитнес за удоволствие. Занчи 65кг съм 182см мисля че съм екзоморфен тип-бърз метаболизам трудно качвам желая да съм 75-80кг макс. Уча по цял ден и тренировките ми са тежки както и пътя е много изтощаващ. Нуждая се от възтановителен суплемент но да не е някаква зверска химия, а по от типа витамини, пшеничен зародиш етц. Програмата ми е 
1гърди,трицепс,
2крака,
3почивка,
4гърди бицепс,
5рамо,гръб,
6почивка,
7почивка, но я променям постоянно зависи как се чуствам,  иначе преди карах на
1гръб,бицепс,
2почивка,
3гърди,рамо,трицепс,
4почивка,
5крака,трапец,корем
6,7почивка,
по 3-4 серии на упражнение 3-4 упражнения на мускул 6-8макс 10 повторения вече и по 12 правя че се омазних малко тежко 85%90% от силата . Интересува ме да не съм много голям но не и супер хърбав както сега просто да влезя в нормата и да вдигам за сила-ако може да я покачвам и да запазя подвижност.Прочетох в едно списание олимп за суплементите за маса и сила. Там си набелязах някой аргинин, глутамин, гликоциамин,ЗМА,карнозин, Калций. Но незнам за повечето дали са по тежки суплементи и вобще дали променят генетиката(стимулират анаболните процеси) или само възтановяват. Дайте съвети какво да променям как да го направя че да съм възтановен без да се тъпча с много храна,а примерно 5-6 пъти дневно и да не излиза много скъпо, тренировката добре ли е за сила и маса? После ще правя за релеф. Храненето какво да е. И ме светнете за тези суплементи или ако има някой други по малко вредни. Разбрах за пчелен прашец,пшеничен зародиш и други че само възтановяват не ги водят химии то паке концентрат но не чак така нещо такова ми трябва леко но възтановяващо и ако може малко от горе. Нищо не разбирам помогнете. :oops:
А ето и моя снимка:
http://img64.imageshack.us/img64/958/untitled7bg1.th.jpg

Не слагай картинки в постовете си !! Не всички са с неограничен интернет ! Линка е достатъчен !
Astor

20.05.06
17:11

Основата е да ядеш по 6-8-10 пъти на ден. Трябва ядеш храни богати на белтъчини(протеин) : месо, яйца, млечни продукти , риба. Въглехидратите си ги доставяй от овесени ядки, ориз, картофи. Мазнините може от сирене и ядки(фъстъци, орехи и т.н.)
Що си се хванал с този спорт знай че без добавки няма да минеш. Можеш да си вземеш като за начало суроватъчен протеин и млечно-яйчен.Можеш да добавиш аминокиселини и глутамин. Трябва да знаещ също,че  трябва да влагаш пари. Хич няма да е евтино. За тренировката ти нека другите кажат.

20.05.06
17:48

мерси за бързия отговор и съветите. Е не смятам хептен без пари да мина но не ми се дават и 200лв за добавки наведнъж на малки порции по се понася. Иначе не съм се захванал професионално с бодибилдинг, а просто искам хубава форма на тялото дето се вика финес(красиво тяло) а не фитнес. Но все пак искам да кача няколко кила че ми препоръчват за моя ръст да съм 75 някъде и аз се чувствам малко хилав иначе не смятам да ходя на състезания или нещо такова. Просто да поддържам форма и да вдигам за сила но първо трябва да имам основата иначе знам че за сила са помалко повторения с повече кг някъде към 3-4.

20.05.06
18:12

[quote author=“sinmania”]мерси за бързия отговор и съветите. Е не смятам хептен без пари да мина но не ми се дават и 200лв за добавки наведнъж на малки порции по се понася. Иначе не съм се захванал професионално с бодибилдинг, а просто искам хубава форма на тялото дето се вика финес(красиво тяло) а не фитнес. Но все пак искам да кача няколко кила че ми препоръчват за моя ръст да съм 75 някъде и аз се чувствам малко хилав иначе не смятам да ходя на състезания или нещо такова. Просто да поддържам форма и да вдигам за сила но първо трябва да имам основата иначе знам че за сила са помалко повторения с повече кг някъде към 3-4.

Опитяй да си регулираш хранителния режим , само това е начина към прогреса. А може да помислиш и за аминокиселини като добавка.

20.05.06
20:36

Дайте примерна програма за хранителен режим относно покачване на муслкулна маса 3000кал дневно. И ако може с по-малко месо да има но не постояно, а с някакви негови заместители.

20.05.06
23:28

Хранителен режим трябва сам да си направиш. Основното е от 2,2 грама до 3,3 грама белтък на килограм телесно тегло, 4-5 грама въглехидрати на килограм телесно тегло, за мазнините не знам.

И ако може с по-малко месо да има

Как с по-малко месо? Месото трябва да ти е основния източник на белтъчини. Верно, че омръзва еднообразната храна. Просто малко разнообразявай и няма да се усеща.

21.05.06
10:01

Мда и аз смятам нещо такова да направя. Но едно приятелче е вегитарянец и ми каза че не е вземал суплементи а преди  2 години беше около 70 кг сега е 82. Може и да лъже, но ако има такава възможност бих я пробвал да си разнообразя менюто. Имаше един инструктур ми каза понеже ми трябвало много калории и намало как да си набавя всичките тях само с месо защото съм трябвало да ям по много ми препоръча да ям много  пъти к.мляко + овесени ядки за закуска и вобще много кисело мляко. И по този начин да компенсирам недостига му. Незнам дали е вярно.

LU

21.05.06
16:14

[quote author=“diksi”]Хранителен режим трябва сам да си направиш. Основното е от 2,2 грама до 3,3 грама белтък на килограм телесно тегло, 4-5 грама въглехидрати на килограм телесно тегло, за мазнините не знам.

И ако може с по-малко месо да има

Как с по-малко месо? Месото трябва да ти е основния източник на белтъчини. Верно, че омръзва еднообразната храна. Просто малко разнообразявай и няма да се усеща.

Да да,тои да не е на стероиди че да трябва 3 грама белтак и 5 грама въглехидрати,не че аз не ги поемам,ама ти го искара се едно че яко зоби!

21.05.06
19:36

#1 ВИСОКИ ВЪГЛЕХИДРАТИ + ВИСОКИ БЕЛТЪЦИ = ПОВЕЧЕ МУСКУЛИ
Консумирайте достатъчно въглехидрати и белтъци, когато се опитвате да изграждате мускулна маса. Въглехидратиният недостиг по време на мускулно-изграждащият период, води до понижаване на белтъците –(количеството белтък се използва за енергия вместо за изграждане на мускул). Маса изграждащите се нуждаят от минимум 5,5 грама въглехидрати за всеки килограм телесно тегло за да може найстина белтъка да има анаболен ефект. По време на маса-изграждащият период, бъдете сигурни, че вземате от 2,2 до 3,3 грама белтък за килграм телесно тегло.

Ето ти линк към цялата статия.

21.05.06
23:31

Мерси много на всички. Сятам да пробвам нещата. Ако някой се сети още нещо да казва.

RE

21.05.06
23:49

[quote author=“diksi”]Основата е да ядеш по 6-8-10 пъти на ден.

Ехеее, какви са тия до 10 хранения на ден.Съобразявайте се все пак, че живеем в България и освен че финансово повечето не са добре ами и сме ангажирани.Как толкова хранения .то като включиш и тренировка и 10 часа сън, ами то да не работим и учим а само да тртенираме и ядем  :lol:

26.05.06
23:41

[quote author=“diksi”]Основата е да ядеш по 6-8-10 пъти на ден.:

По 20 май ще е по-добре.
Хора той физически ме съмнява да издържи на тази “диета”
Е зависи какво количество изяжда де.

27.05.06
12:47

Не използвай нецензурен език !!!
ASTOR

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1