20.05.06
21:59
Малко е странно, знам, но ми е интересно.Защо аз примерно с баща ми вдигаме едни и същи килограми неговата ръка е 43 моята 33,7цм.Каква роля играе възрастта в случая.Аз съм на 14 той на 39.Повече тестостерон ли произвежда неговото тяло.Просто е развито и има по големи ръце. И каква роля играе възрастта?
20.05.06
22:10
хах :lol:
Баща ти от колко години тренира :mrgreen:
20.05.06
22:14
Ами моя баща раката му е 40-42 чиста.Тренирал е само в казармата,но пък всеки ден тренира яко бачкане.
20.05.06
22:14
[quote author=“manson”]хах :lol:
Баща ми се прай на интересен била му 44 ръката 10 клас ми вика.Аз ни му вярвам,ама какво да го права.Учил е в спортно училище.Въпроса ми е защо примерно един на 15 не може да има ръка като някой на 25 примерно.Заради стажа или заради развитието?
ПП:Дигам примерно 20 кг с една ръка от стоеж , той не може ги отлепи 8) Бил изгубил форма ... Иначе е бил як .Сега пак започна тренировки.
20.05.06
22:19
Въпроса беше риторичен ...
Зависи от стажа.
Въпроса ми е защо примерно един на 15 не може да има ръка като някой на 25 примерно.
На 25 може да имаш 9 години стаж, а на 15 - 4 месеца ...
На 25 има високо количество на тестостерон. Тялото е узряло, издържа на натоварване и нервната система може ефективно да контолира мускулите .. не мога да ти го обясня в 2 реда, но въпроса, който задаваш съдържа отговора в себе си :wink:
П.П. Ако на 14 правиш бицепсово сгъване от стоеж с 20ки ... аз тряа съм бахти парцала .. сигурен ли си че е толкова :lol:
20.05.06
22:21
На 15 може да имаш и 2-3 години стаж.А през пубертета се уголемяват мускулите нали?
ПП: дъмбел от стоеж -20 кг ги дигам най много два пъти.
А по принцип си ги дигам със 16-17 някъде с едната ръка и си правя серии.А иначе бицепсовото сгъване с щанга го правя с 26-28 кг.
20.05.06
22:23
[quote author=“Nask0`”][quote author=“manson”]хах :lol:
Баща ми се прай на интересен била му 44 ръката 10 клас ми вика.Аз ни му вярвам,ама какво да го права.Учил е в спортно училище.Въпроса ми е защо примерно един на 15 не може да има ръка като някой на 25 примерно.Заради стажа или заради развитието?
ПП:Дигам примерно 20 кг с една ръка от стоеж , той не може ги отлепи 8) Бил изгубил форма ... Иначе е бил як .Сега пак започна тренировки.
Всъщност въпроса е адски комплексен!Аз имам един приятел дето сме на една възраст неговата ръка е 40,моита в момента е 37,и дигам 2 пати повече от него винаги - аххахаха
Виж сега истината е че с възрастта ако не се подаржа тялото се трупат и доста мазнини,от друга страна наистина тялото на мажа се развива според мене поне до към 25 години (аз съм на 20 сега) което си оказва силна роля!Иначе наистина баща ти е имал повече време да тренира и да трупа опит,но дали го е оползотворил е друг въпрос!
ОТ 3та страна ти си млад сега ръстеж и като вкараш и фитнесс доста по бързо се развиваш,защото реално сега ти растеш и тренираики нещо малко или много подпомагаш процеса!Докато поне според мене един човек на 30 вече колкото и да бахти много трудно ще постигне същия ефект за времето за което би го постигнал един млад човек на 16-17-18 че и 20 !
20.05.06
22:25
Къде са 2, къде са 9… има и още един фактор, който абсолютно по никакъв начин не може да се пренебрегне - ЗНАНИЕТО!
През пубертета тялото узрява.
20.05.06
22:25
Въпроса е тъп, ама от както тренирам и започна много усилено да ми расте и брада.Тва има ли нещо общо?Или просто му е дошло времето.
20.05.06
22:28
[quote author=“Nask0`”]Въпроса е тъп, ама от както тренирам и започна много усилено да ми расте и брада.Тва има ли нещо общо?Или просто му е дошло времето.
развиваш се малко по бързо от останалите,просто се бръсни,това се държи на разни хормони може и акне да имаш даже,не е от фитнесс-а и не е пряко свързано така че си блъскаи на воля!
20.05.06
22:30
[quote author=“LuckyTeam”][quote author=“Nask0`”]Въпроса е тъп, ама от както тренирам и започна много усилено да ми расте и брада.Тва има ли нещо общо?Или просто му е дошло времето.
развиваш се малко по бързо от останалите,просто се бръсни,това се държи на разни хормони може и акне да имаш даже,не е от фитнесс-а и не е пряко свързано така че си блъскаи на воля!
Бръсна се ,някой ми беше казал ,че фитнес тренировките увеличават тестостерона и затова като ти се увелича тестостерона и брада ти изниква ,ако е от по-рани.Но значи нещо не е вярно .Ок
20.05.06
22:31
[quote author=“manson”]Къде са 2, къде са 9… има и още един фактор, който абсолютно по никакъв начин не може да се пренебрегне - ЗНАНИЕТО!
хахаха за тва си прав!Но сегашните деца още на 14-15 години са по 1,80 високи с 46ти номер обувки,и по 70 кг!
Няма да казвам факторите на които се дължи това и те са много,просто идеята ми е че ако едно дете което има ген и се развива бързо се фане с фитнесс-а би било възможно да натрупа завидно количество мускулна маса (както и релеф де) но мене по ма блазни мисълта за масата!
[quote author=“Nask0`”]Бръсна се ,някой ми беше казал ,че фитнес тренировките увеличават тестостерона и затова като ти се увелича тестостерона и брада ти изниква ,ако е от по-рани.Но значи нещо не е вярно .Ок
Човек през пубертета хормоните ти са толкоз объркани че сичко може да ти се случи!Мене също ми беше изникнала рано брада не съм тренирал фитнесс (за което сега съжалявам за пропуснатото време) но тогава не тренирах а ми излизаше окосмяване,освен ако не ползваш някакви стероиди не виждам причина да се къхариш!
20.05.06
22:34
[quote author=“LuckyTeam”][quote author=“manson”]Къде са 2, къде са 9… има и още един фактор, който абсолютно по никакъв начин не може да се пренебрегне - ЗНАНИЕТО!
хахаха за тва си прав!Но сегашните деца още на 14-15 години са по 1,80 високи с 46ти номер обувки,и по 70 кг!
Няма да казвам факторите на които се дължи това и те са много,просто идеята ми е че ако едно дете което има ген и се развива бързо се фане с фитнесс-а би било възможно да натрупа завидно количество мускулна маса (както и релеф де) но мене по ма блазни мисълта за масата!
И според теб на какво се дължи.Аз сега съм 7 ми клас 178 см -70 кила.От нашия клас има един дет е 78 кила ама е 167цм.А ОТ 6ТИ КЛАС има един дето е 189цм.Някой ни казват ,че ще спрем да растем и по-бързо..
20.05.06
22:35
[quote author=“Nask0`”][quote author=“LuckyTeam”][quote author=“Nask0`”]Въпроса е тъп, ама от както тренирам и започна много усилено да ми расте и брада.Тва има ли нещо общо?Или просто му е дошло времето.
Бръсна се ,някой ми беше казал ,че фитнес тренировките увеличават тестостерона и затова като ти се увелича тестостерона и брада ти изниква ,ако е от по-рани.Но значи нещо не е вярно .Ок
Братле не се притеснявай аз започнах да се бръсна още на 15 години и тогава бях 183 и 79 кг
а са вече съм на 18 и 188 95 кг
стаж 1 и 5 месеца имаше и леки прекъсвания
20.05.06
22:37
пак задаваш комплехен въпрос ще ти кажа няколко неща - ахелерация,чернобил и други радияции,самите храни които не са 100 % натурални и т.н.
Но според мене определено нараства броя на високите хора сред децата,аз съм 1,77 висок (чувствам се малко нисък ама слава богу се издържа) брат ми е 8 ми клас и е 1,80!Кво да кажа!Верно има някои хора дето растата бързо и после спират,имах една такава съученичка беше много висока от 1-ви до 5ти клас,после към 12ти даже беше нисичка и остана кам 1,65 някаде!Казах вече за пубертета и хормоните,там е много оплескана работата и е мега индивидуално всичко!
[quote author=“Nask0`”][quote author=“manson”]хах :lol:
Щото на 15 не си почнал да растеш в широчина,затова не може.Се едно да питаш,защо на 10 не си висок като на 20.
[quote author=“Nask0`”][quote author=“LuckyTeam”][quote author=“Nask0`”]Въпроса е тъп, ама от както тренирам и започна много усилено да ми расте и брада.Тва има ли нещо общо?Или просто му е дошло времето.
Това е смешно. Работата с брадата сигурно опира до ген. Тренирам от 2 години, до сега трябваше да съм като педя човек, лакът брада. Само дето съм пълно кьосе, на 18 години съм, а ти си на 15 и вече се бръснеш. Просто това е до е до индивидуални различия в развитието.Едва ли от фитнеса ти никне брада.
21.05.06
00:00
[quote author=“diksi”][quote author=“Nask0`”][quote author=“LuckyTeam”][quote author=“Nask0`”]Въпроса е тъп, ама от както тренирам и започна много усилено да ми расте и брада.Тва има ли нещо общо?Или просто му е дошло времето.
Това е смешно. Работата с брадата сигурно опира до ген. Тренирам от 2 години, до сега трябваше да съм като педя човек, лакът брада. Само дето съм пълно кьосе, на 18 години съм, а ти си на 15 и вече се бръснеш. Просто това е до е до индивидуални различия в развитието.Едва ли от фитнеса ти никне брада.
Оффтопик ама дикси дано на аватара си не си ти,че иначе наистина различията във физиката ще са огромни!
21.05.06
09:47
Мисля, че темата се изчерпа вече.
Ако искате я затворете .
Пп:Дикси на 14 съм
ПП:Бе днес сутринта бях 180 см. :lol:
[quote author=“Nask0`”]На 15 може да имаш и 2-3 години стаж.А през пубертета се уголемяват мускулите нали?
ПП: дъмбел от стоеж -20 кг ги дигам най много два пъти.
А по принцип си ги дигам със 16-17 някъде с едната ръка и си правя серии.А иначе бицепсовото сгъване с щанга го правя с 26-28 кг.
Това , че правиш с дъмбели по-вече отколкото с щанга това означава , че с дъмбели правиш повторенията нечисто, което е безмислено ( представям си как се кълчиш :lol: )
Аз правя концентрирано с дъмбели с около 20кг, а с щанга с 50-55кг.
22.05.06
11:26
red, и аз горе се чудех как прави с 20ки, ма whatever :lol:
[quote author=“Nask0`”]Мисля, че темата се изчерпа вече.
Ако искате я затворете.
По молба на автора темата се заключва.