Хубало ли е да правя кардиото след тренировка

25.05.06
10:26

Искам да ви питам дали е правилно да правя това.Въртя три пъти седмично колело след тренировката си.Примерно ако силовата ми тренировка е до 1 час и 30 мин после въртя 30 мин колело.Това добре ли е?И искам да ви питам друго.На 14 години съм и съм 70кг на 172.За моята възраст добре ли е да правя релеф за лятото или да си остана на повторения 8-10 и то с времето ще се оправи.Нали сега ми растат мускулите и ....Хубаво ли е :)

25.05.06
10:45

На 14 години - час и половина тренировка е ужасно много...кардио след тренировка иначе няма проблеми....но ти сега още растеж...не ти се е стабилизирало нито тегло нито хормонално ниво...нищо...тренирай си лека по лека без да се притесняваш...бих ти препоръчал да плуваш...сега докат растеш е прекрасно просто...

25.05.06
11:13

Добре тогава добре ли е 1 час?Ами защото в този 1 час трябва да направя силова + корем.А имам чувството ,че много бързам.Искам да си опъна зърната на гърдата ми защото за много отпуснати,такива едни подути а иначе гърдата ми е мускул.Много е странно.И искам да питам грешка ли ще направя ако тренирам два пъти в седмицата гърди.Вторник-силова,събота-3 упражнения с по три серии ( за релеф ) с малки тежести по 15-20 повторения.Претоварвам ли гъдите така или...?Мерси предварително  :wink:

25.05.06
11:33

Според мен ще е грешка, а като се има предвид възрастта ти - голяма грешка. На 14 не мисля, че мястото на човек е при железата в залата...А щом на 14 си 70 кила, и имаш мускули, значи като цяло си имаш. Аз нямах и ходих на зала за да си направя. Ти си имаш. Не се прецаквай с тоя фитнес, губиш много от него - сръчност, ловкост, скорост, здраве. Иди спортувай, така с развива по-добре тялото. Не ти трябва фитнес...Кардиото не вреди, но тренировки стежести, особено силови, а не са издържливост са си направо вредни...

28.05.06
20:24

[quote author=“flipsy”]Добре тогава добре ли е 1 час?Ами защото в този 1 час трябва да направя силова + корем.А имам чувството ,че много бързам.Искам да си опъна зърната на гърдата ми защото за много отпуснати,такива едни подути а иначе гърдата ми е мускул.Много е странно.И искам да питам грешка ли ще направя ако тренирам два пъти в седмицата гърди.Вторник-силова,събота-3 упражнения с по три серии ( за релеф ) с малки тежести по 15-20 повторения.Претоварвам ли гъдите така или...?Мерси предварително  :wink:

тва за зърната звучи смешно но си е от пубертета аз съм на 16 и още ги имам  :x

07.06.06
21:22

[quote author=“flipsy”]Добре тогава добре ли е 1 час?Ами защото в този 1 час трябва да направя силова + корем.А имам чувството ,че много бързам.Искам да си опъна зърната на гърдата ми защото за много отпуснати,такива едни подути а иначе гърдата ми е мускул.Много е странно.И искам да питам грешка ли ще направя ако тренирам два пъти в седмицата гърди.Вторник-силова,събота-3 упражнения с по три серии ( за релеф ) с малки тежести по 15-20 повторения.Претоварвам ли гъдите така или...?Мерси предварително  :wink:

трудно 6е стане пи4

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1