30.05.06
12:49
Тепърва влизам в тази материя. Прави ми впечетление, че пуснатите и одобрените тук диети включват точно определени продукти в точно определено време от денонощието.
Не страда ли организмът, когато му се подават точно едни и същи храни (и съответно хранителни вещества) всеки ден и се ограничава от други? В смисъл не е ли разнообразието по-полезно за организма?
В този ред от мисли ... примерно: вместо да кажеш 7:30 кисело мляко с пшеничен зародиш—-> (примерно - не съм смятал) кажи 10гр протеин, 15 гр въглехидрати са добре в 7:30! И от тук нататък да редуваш всеки ден храните, с които да си ги доставиш хранителните вещвства вместо всеки ден да ядеш кисело мляко с зародиш? :roll:
Никой не е казал да ядеш едно и също нещо всеки ден.Заместваш едната храна с друга като съобразяваш количествата белтъчини, мазнини и въглехидрати.
Аз нямам време и рядко разнообразявам, но тука вече зависи от психиката ти, мен не ме притеснява този факт.
30.05.06
14:12
[quote author=”|Chosen|”]Тепърва влизам в тази материя. Прави ми впечетление, че пуснатите и одобрените тук диети включват точно определени продукти в точно определено време от денонощието.
Не страда ли организмът, когато му се подават точно едни и същи храни (и съответно хранителни вещества) всеки ден и се ограничава от други? В смисъл не е ли разнообразието по-полезно за организма?
В този ред от мисли ... примерно: вместо да кажеш 7:30 кисело мляко с пшеничен зародиш—-> (примерно - не съм смятал) кажи 10гр протеин, 15 гр въглехидрати са добре в 7:30! И от тук нататък да редуваш всеки ден храните, с които да си ги доставиш хранителните вещвства вместо всеки ден да ядеш кисело мляко с зародиш? :roll:
Ма то за това се дава примерен ден...горе долу...и ти ся ако например на обяд заместиш яицата със салата..ще трябва да поемеш и нещо за протеин и така нататък...никои не казва така 1:1 ...както доиде стига да си в нормите...аз за 1 седмица съм запаметил почти цялата таблица за въглехидратно съдържание и горе долу ако преценяваш кое колко грама е няма никакъв проблем
[quote author=“emzo”]Никой не е казал да ядеш едно и също нещо всеки ден.Заместваш едната храна с друга като съобразяваш количествата белтъчини, мазнини и въглехидрати.
Аз нямам време и рядко разнообразявам, но тука вече зависи от психиката ти, мен не ме притеснява този факт.
Точно! Само да добавя и калориите :wink: