Плуване и хранителни добавки?

SK

24.08.04
00:29

След седмица ми предстои да съм на 14-денов лагер по плуване и искам да си купя някакви хранителни добавки на обща цена около 60лв., които да ми дават сила и издръжливост. Ще бъда благодарен, ако ме насочите към нещо конкретно :)

24.08.04
00:34

Креатин монохидрат

SK

24.08.04
00:35

Имах намерение да си взема 200гр на Musashi, но искам да комбинирам с още нещо. Ще ми свърши ли работа и tribestan?

24.08.04
00:37

[quote author=“skunk”]След седмица ми предстои да съм на 14-денов лагер по плуване и искам да си купя някакви хранителни добавки на обща цена около 60лв., които да ми дават сила и издръжливост. Ще бъда благодарен, ако ме насочите към нещо конкретно :)

Гейнър.. предполагам, че ще ти трябва много енергия :) По принцип ще чуеш някой да казва и креатин.. аз лично напоследък го избягвам, но ти си решаваш. Изобщо енергитици ще ти трябват. Неподцянвай и добрите витамини и минерали.

24.08.04
00:40

Ами общо взето не. На теб ти трябва нещо, което ще те държи енергичен. Трибестана е прохормон на тестостерона и може би ще ти даде малко сила, но не това е дефакто, което ти трябва. Може да си вземеш, някой високо-въглехидратен протеин, който да ти дава енергия. Разбира се мултивитамин също, ще трябва да си вземеш обезателно.

24.08.04
00:44

[quote author=“skunk”]Имах намерение да си взема 200гр на Musashi, но искам да комбинирам с още нещо. Ще ми свърши ли работа и tribestan?

Не, защото едва след като приключиш с лагера, че усетиш нещо от него (имам в предвид повишено ниво на тестостерон). Ако го почнеш няколко седмици по-рано можеш да очакваш ефект.

24.08.04
00:47

Също така и на креатина му трябват поне няколко дена (особено без зареждащ период), така че го почни веднага а не едва като отидеш на лагера.
mincho: май си позастъпахме отговорите с теб? Но така, ще е по-убеден, че му даваме добри съвети  :lol:  8)

SK

24.08.04
00:55

Освен мултивитамин, трябва ли да взимам антиоксиданти?
Преди време бях взимал креатин в продължение на месец и не знам дали наистина е така, но през тези дни се чувствах много отпаднал. По какъв начин може да се преодолее това :>

24.08.04
00:59

[quote author=“skunk”]Освен мултивитамин, трябва ли да взимам антиоксиданти?
Преди време бях взимал креатин в продължение на месец и не знам дали наистина е така, но през тези дни се чувствах много отпаднал. По какъв начин може да се преодолее това :>

С вода :) От креатина се обезводняваш и предполагам това е причината за умората :) Антиоксидантите никога не са в излишък, но не съм сигурен с каква идея искаш да ги ползваш? Принципно съм чел, че креатина в по-големи количества е токсичен... (това е и причината, че лично аз се отдъпнах от използването му)
Забравих да спомена, че креатина е ефективен за силовите спортове, а не толкова за спорт като плуването. Все пак той е отговорен за “бързата” и взривна енергия, а не е за издръжливост. Все пак и в плуването особено при старт се изисква взривност.

SK

24.08.04
01:02

ами...
When should you take multivitamin/minerals and extra antioxidants? Simply take your multivitamin/mineral formula first thing in the morning, and IMMEDIATELY after your weight training, take one multivitamin/mineral plus your extra antioxidants. On the days you don’t train, take only one serving of vitamin/mineral formula in the morning, and in the afternoon take your antioxidant protection.”

24.08.04
01:05

ъъъ от къде го взе този пасаж?
Btw както споменах антиоксидантите винаги са добре дошли (ако ме питаш мен, на месец бих харчил по 300-400 лв за да водя здравословен начин на живот.. но за сега съм пас :)
Някой от витамините са добри антиоксиданти: C,A,E както и някой каротиноиди: лутин и бета-каротин.

SK

24.08.04
01:08

http://www.bodybuilding.com/store/multi.html

24.08.04
01:11

[quote author=“skunk”]http://www.bodybuilding.com/store/multi.html

А това са реклами :) Както ти казах, можеш да си купиш за 1000 лева продукти, ако имаш пари :)

24.08.04
01:14

Моята лична препоръка е гейнър и добри мултивитамини+минерали (по-възможност такива създадени за спортисти). Пък креатин и антиоксиданти ако останат парички :)

SK

24.08.04
01:15

Ох..утре ще се наложи май цял ден да обикалям по магазините и да си изберам витамини, минерали и хранителни добавки. Благодаря, че ме насочихте :). Ако някой може да добави още, да го направи :)

24.08.04
01:17

[quote author=“skunk”]Ох..утре ще се наложи май цял ден да обикалям по магазините и да си изберам витамини, минерали и хранителни добавки. Благодаря, че ме насочихте :). Ако някой може да добави още, да го направи :)

За 60лв... не ни даваш голяма възможност да си развихрим фантазията  :wink:

SK

24.08.04
01:21

Еми, толкова успях да отделя :). Да дойде зимата, да тръгна сериозно на фитнес.. тогава ще отделям повечко пари за такива неща :)

Абе антиоксидантите можеш да ги жертваш на първо време. Окислени, някои съединения стават токсични за организма и се натрупват. Това е процес, който тече през целия живот на човека и не може да бъде напълно спрян. Идеята на антиоксидантите е, доколкото знам, че те първи се свързват с въпросните в-ва до безвредни субстанции. Натрупването на вредните съединения се предполага, че има връзка с някои видове рак, сърдечни заболявания.
Но на тзи етап специално няма да ти трябват. Смисъл от антиоксиданти има според мен, ако ги взимаш трайно. Но, както каза и Перл, са си добре дошли, ако ги има.

SK

24.08.04
17:07

Купих си гинко билоба 50 капсули/100мг и имам 2 вида мултивитамин - на Zentrum и Vitaral. За тях майка ми ми даде пари и се оказа, че имам 60лв за останалите неща, които трябва да си купя :)

24.08.04
17:18

[quote author=“skunk”]Купих си гинко билоба 50 капсули/100мг и имам 2 вида мултивитамин - на Zentrum и Vitaral. За тях майка ми ми даде пари и се оказа, че имам 60лв за останалите неща, които трябва да си купя :)

Аз ти препоръчах витамини за спортисти, защото тези не са подходящи за тази цел, тъй като пропорциите не са както трябва. Има витамини които е добре да са 10-20 пъти над общо приетото, а другите трябва да са точно колкото са дневните препоръки, но все пак ще е по-добре от нищо.. но взимай толкова колкото е отбелязано на опаковката, че като прекалиш с тях, ще се чувстваш зле, превъзбуден, със сърцебиене и главоболие.

30.08.04
10:51

Няколко фирми както и Нутрим предлагат енергитици.
Те са си отделнма добавка за енергия.
Попитай в магазина те ще те опътят.

Виж примерно Енерджи дринковете като ред булл какво има в тях: таурин и кофеин.
Затова можеш да си купиш според мен таурин, креатин.

Виж тука други енергийни напитки:

СЪДЪРЖАНИЕ: Газирана вода, АТФ, Creatine, Inosine, Arginine, Methionine, Glycine, Leucine, Isoleucine, Valine, въглехидрати.

СЪДЪРЖАНИЕ: Газирана вода, средноверижни въглехидратни полимери, захар, Creatine Monohydrate, Glycine, Arginine, Histidine, Leucine, Isoleucine, Valine, Lysine, Methionine, Phenylalanine, Treonine, Tyrosine, АТФ, Glutamine.

Вади си изводи.

Но най добре според мен е да си купиш от Пиротска 12 на някоя от добрите фирми на пазара ( Юнивърсъл, Оптимум..) те имат точно за тази цел неща. Просто питай продавачката и тя ще те инструктира.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1