24.08.04
00:29
След седмица ми предстои да съм на 14-денов лагер по плуване и искам да си купя някакви хранителни добавки на обща цена около 60лв., които да ми дават сила и издръжливост. Ще бъда благодарен, ако ме насочите към нещо конкретно :)
24.08.04
00:35
Имах намерение да си взема 200гр на Musashi, но искам да комбинирам с още нещо. Ще ми свърши ли работа и tribestan?
[quote author=“skunk”]След седмица ми предстои да съм на 14-денов лагер по плуване и искам да си купя някакви хранителни добавки на обща цена около 60лв., които да ми дават сила и издръжливост. Ще бъда благодарен, ако ме насочите към нещо конкретно :)
Гейнър.. предполагам, че ще ти трябва много енергия :) По принцип ще чуеш някой да казва и креатин.. аз лично напоследък го избягвам, но ти си решаваш. Изобщо енергитици ще ти трябват. Неподцянвай и добрите витамини и минерали.
Ами общо взето не. На теб ти трябва нещо, което ще те държи енергичен. Трибестана е прохормон на тестостерона и може би ще ти даде малко сила, но не това е дефакто, което ти трябва. Може да си вземеш, някой високо-въглехидратен протеин, който да ти дава енергия. Разбира се мултивитамин също, ще трябва да си вземеш обезателно.
[quote author=“skunk”]Имах намерение да си взема 200гр на Musashi, но искам да комбинирам с още нещо. Ще ми свърши ли работа и tribestan?
Не, защото едва след като приключиш с лагера, че усетиш нещо от него (имам в предвид повишено ниво на тестостерон). Ако го почнеш няколко седмици по-рано можеш да очакваш ефект.
Също така и на креатина му трябват поне няколко дена (особено без зареждащ период), така че го почни веднага а не едва като отидеш на лагера.
mincho: май си позастъпахме отговорите с теб? Но така, ще е по-убеден, че му даваме добри съвети :lol: 8)
24.08.04
00:55
Освен мултивитамин, трябва ли да взимам антиоксиданти?
Преди време бях взимал креатин в продължение на месец и не знам дали наистина е така, но през тези дни се чувствах много отпаднал. По какъв начин може да се преодолее това :>
[quote author=“skunk”]Освен мултивитамин, трябва ли да взимам антиоксиданти?
Преди време бях взимал креатин в продължение на месец и не знам дали наистина е така, но през тези дни се чувствах много отпаднал. По какъв начин може да се преодолее това :>
С вода :) От креатина се обезводняваш и предполагам това е причината за умората :) Антиоксидантите никога не са в излишък, но не съм сигурен с каква идея искаш да ги ползваш? Принципно съм чел, че креатина в по-големи количества е токсичен... (това е и причината, че лично аз се отдъпнах от използването му)
Забравих да спомена, че креатина е ефективен за силовите спортове, а не толкова за спорт като плуването. Все пак той е отговорен за “бързата” и взривна енергия, а не е за издръжливост. Все пак и в плуването особено при старт се изисква взривност.
24.08.04
01:02
ами...
When should you take multivitamin/minerals and extra antioxidants? Simply take your multivitamin/mineral formula first thing in the morning, and IMMEDIATELY after your weight training, take one multivitamin/mineral plus your extra antioxidants. On the days you don’t train, take only one serving of vitamin/mineral formula in the morning, and in the afternoon take your antioxidant protection.”
ъъъ от къде го взе този пасаж?
Btw както споменах антиоксидантите винаги са добре дошли (ако ме питаш мен, на месец бих харчил по 300-400 лв за да водя здравословен начин на живот.. но за сега съм пас :)
Някой от витамините са добри антиоксиданти: C,A,E както и някой каротиноиди: лутин и бета-каротин.
24.08.04
01:08
http://www.bodybuilding.com/store/multi.html
[quote author=“skunk”]http://www.bodybuilding.com/store/multi.html
А това са реклами :) Както ти казах, можеш да си купиш за 1000 лева продукти, ако имаш пари :)
Моята лична препоръка е гейнър и добри мултивитамини+минерали (по-възможност такива създадени за спортисти). Пък креатин и антиоксиданти ако останат парички :)
24.08.04
01:15
Ох..утре ще се наложи май цял ден да обикалям по магазините и да си изберам витамини, минерали и хранителни добавки. Благодаря, че ме насочихте :). Ако някой може да добави още, да го направи :)
[quote author=“skunk”]Ох..утре ще се наложи май цял ден да обикалям по магазините и да си изберам витамини, минерали и хранителни добавки. Благодаря, че ме насочихте :). Ако някой може да добави още, да го направи :)
За 60лв... не ни даваш голяма възможност да си развихрим фантазията :wink:
24.08.04
01:21
Еми, толкова успях да отделя :). Да дойде зимата, да тръгна сериозно на фитнес.. тогава ще отделям повечко пари за такива неща :)
24.08.04
12:02
Абе антиоксидантите можеш да ги жертваш на първо време. Окислени, някои съединения стават токсични за организма и се натрупват. Това е процес, който тече през целия живот на човека и не може да бъде напълно спрян. Идеята на антиоксидантите е, доколкото знам, че те първи се свързват с въпросните в-ва до безвредни субстанции. Натрупването на вредните съединения се предполага, че има връзка с някои видове рак, сърдечни заболявания.
Но на тзи етап специално няма да ти трябват. Смисъл от антиоксиданти има според мен, ако ги взимаш трайно. Но, както каза и Перл, са си добре дошли, ако ги има.
24.08.04
17:07
Купих си гинко билоба 50 капсули/100мг и имам 2 вида мултивитамин - на Zentrum и Vitaral. За тях майка ми ми даде пари и се оказа, че имам 60лв за останалите неща, които трябва да си купя :)
[quote author=“skunk”]Купих си гинко билоба 50 капсули/100мг и имам 2 вида мултивитамин - на Zentrum и Vitaral. За тях майка ми ми даде пари и се оказа, че имам 60лв за останалите неща, които трябва да си купя :)
Аз ти препоръчах витамини за спортисти, защото тези не са подходящи за тази цел, тъй като пропорциите не са както трябва. Има витамини които е добре да са 10-20 пъти над общо приетото, а другите трябва да са точно колкото са дневните препоръки, но все пак ще е по-добре от нищо.. но взимай толкова колкото е отбелязано на опаковката, че като прекалиш с тях, ще се чувстваш зле, превъзбуден, със сърцебиене и главоболие.
Няколко фирми както и Нутрим предлагат енергитици.
Те са си отделнма добавка за енергия.
Попитай в магазина те ще те опътят.
Виж примерно Енерджи дринковете като ред булл какво има в тях: таурин и кофеин.
Затова можеш да си купиш според мен таурин, креатин.
Виж тука други енергийни напитки:
СЪДЪРЖАНИЕ: Газирана вода, АТФ, Creatine, Inosine, Arginine, Methionine, Glycine, Leucine, Isoleucine, Valine, въглехидрати.
СЪДЪРЖАНИЕ: Газирана вода, средноверижни въглехидратни полимери, захар, Creatine Monohydrate, Glycine, Arginine, Histidine, Leucine, Isoleucine, Valine, Lysine, Methionine, Phenylalanine, Treonine, Tyrosine, АТФ, Glutamine.
Вади си изводи.
Но най добре според мен е да си купиш от Пиротска 12 на някоя от добрите фирми на пазара ( Юнивърсъл, Оптимум..) те имат точно за тази цел неща. Просто питай продавачката и тя ще те инструктира.