Хранене преди бягане (но не за сваляне)

01.06.06
12:26

Здравейте! Скоро ми предстои изпит по физическа подготовка, който се състои главно от бягане. В последно време не посещавам залата и залагам само на тичането на стадиона. Молбата ми е да ми помогнете в избора на храна преди тренировките. По-точно какво да ям преди трениране ? Целта ми не е да свалям килограми, а да съм достатъчно зареден с енергия и да дам максимума от себе си.
Предварително благодаря на отзовалите се !

PS

01.06.06
13:49

Ми приемаи енергетици...бързи въглехидрати...шоколад например...мед и т.н...даже ако искаш по време на изпита ако имате трен таино да си изядеш 1-2 пакетчета мед  :twisted:
още може да пробваш с кофеин(кафе, зелен чай, черен чай, гуарана) креатин...може и ефедрин зависи дали ще ви тестват  :twisted:

BL

01.06.06
15:33

Медеца му е майката

SP

01.06.06
19:08

Не бързи - бавни въглехидрати ти трябват час и половина два преди това. Абе едно хранене месо+ картофи 3 часа преди. и 1 час преди трен овесени ядки е най-добре.

01.06.06
19:56

Определено не бързи въглехидрати. Хапни сложни въглехидрати и освен тях и добро количество месо (или друг източник на белтъци). И едно кафе може да добавиш!  8)

PS

01.06.06
22:54

[quote author=“der_meister”]Определено не бързи въглехидрати. Хапни сложни въглехидрати и освен тях и добро количество месо (или друг източник на белтъци). И едно кафе може да добавиш!  8)

е защо...според мен точно преди трен бързи въглехидрати...те се усвоява доста бързо и отделят големи количества енергия...докато от бавните може да не се усвоят достатъчно бързо за да му дадът енергията която му трябва...аз съм пробвал и ако ям един шоколад непосредтвено преди тренировка..тя става доста по-динамична...

01.06.06
23:11

[quote author=“psixar”]Ми приемаи енергетици...бързи въглехидрати...шоколад например...мед и т.н...даже ако искаш по време на изпита ако имате трен таино да си изядеш 1-2 пакетчета мед  :twisted:
още може да пробваш с кофеин(кафе, зелен чай, черен чай, гуарана) креатин...може и ефедрин зависи дали ще ви тестват  :twisted:

Смятай, че след това си заслал прав още след загрявката.

До сега съм пробвал доста неща... но от всичко най-добре ми действа: Яко овесения ядки /в определено количество зависи от кграмите на човека + банан за да мога да ги ям изобщо/ Задължително 1 час преди.  И освен това ако тренировката е след обед, за макс постижение трябва добра закуска и обяд.

Още нещо което ми е пречело на “перформанса” :lol:  е недостатъчна загрявка.

FI

02.06.06
13:59

[quote author=“psixar”]
те се усвоява доста бързо и отделят големи количества енергия...докато от бавните може да не се усвоят достатъчно бързо за да му дадът енергията която му трябва...аз съм пробвал и ако ям един шоколад непосредтвено преди тренировка..тя става доста по-динамична...

я пак се замисли, дали това че простите въглехидрати вдигат повече кръвната захар, е равносойно че покачват енергията. За да повишиш енергията по скоро се спри на някои от тези вещества:
кофеин, аспирин, кленбутерол, таурин, като 1-1,3 часа преди отва си взел доза СЛОЖНИ въглехидрати, които са заредили мускулите ти с гликоген

PS

02.06.06
15:05

Не аз не твърдя че съм 100% прав...така мисля...не съм сигурен..и съм сравнително нов в тази област  8)
но все пак въпросъм ми е...сложните въглехидрати след като са зардили със гликоген мускулите...то след време свършва...и те разграждат ли се достатъчно бързо за да запълнят нуждите...но пък тогава бързите биха ли се задържали толкова дълго..а не да се разградят веднага  :?
объркан съм нека някои по компетентен помогне.. :wink:

02.06.06
15:09

Май забравих да спомена, че изпита ще трае поне 2 часа ! Затова бързите въглехидрати отпадат... Овесените ядки са добро решение, защото от тях не чувствам тежест в стомаха, но пък идва проблема, че ме засищат, но не получавам експлозивната енергия, от която всъщност се нуждая !
А допинг тест има преди това, така че клена и ефидрина отпадат :) Самия ми изпит е от 7:30 сутринта - медицинска комисия и към 11 ще е същинското тестване на физическите способности... то ще продължи до следобяд. Сами разбирате, че наистина се нуждая от добра храна, за да съм в кондиция :)

Edit : възнамерявам да глътна и малко амино преди това :) мисля, че ще ми е от полза :)

FI

02.06.06
16:10

Трябва да провериш дали кокаина и амфетите дават положителен допинг тест. Ефектът е гарантиран, ама трае не повече от 1-1,3 часа.

PS

02.06.06
18:45

Креатина незнам дали влиза в допинг листа...ако не кофеин...и то яко...черен чай...гуарана...

TU

02.06.06
21:42

Ами Red Bull или някакви тонизиращи напитки

02.06.06
23:03

Абе мой човек, какав е тоя изпит дето ти трябва експлозивност в продължение на часове. Вас за спортни постижения ли ви тестват или кой ще набара по добрата химия, защото аз не виждам иначе как може да гониш такъв резултат, да си надъран и така няколко часа...

И още един съвет каквото и хранене ще правиш, трябва да си сигурен, как ще ти подеиства. Пример: Ако праснеш зелен чай в деня на изпита, така може да се посереш, че не е истина. Има хора на които им действа супер разхлабващо.

При всяко положение според мен малко аминокиселинни зареждания + овесени ядки + евентурално малко банани и яко течност на малки порции, може и да издаяниш.  :wink:

И накрая, да не забравяме, че храненето не е всичко, техника му е майката.

Успех :!:

03.06.06
13:23

[quote author=“psixar”]Не аз не твърдя че съм 100% прав...така мисля...не съм сигурен..и съм сравнително нов в тази област  8)
но все пак въпросъм ми е...сложните въглехидрати след като са зардили със гликоген мускулите...то след време свършва...и те разграждат ли се достатъчно бързо за да запълнят нуждите...но пък тогава бързите биха ли се задържали толкова дълго..а не да се разградят веднага  :?

Откажи се бре  :lol:
Малко уточнение - простите въглехидрати рязко ти дигат кръвната захар, панкреаса отделя големи количества инсулин от шока, за да погаси захарта и много скоро оставаш с кръвна захар дори по-ниска от тази преди да си вкарал 30-40-50гр захар или каквото там предлагаш. След физическо натоварване вече е друго, защото тялото спешно се нуждае от енергия и захарта се метаболизира веднага от черния дроб и мускулите, като скока на инсулина ти докарва и друг бонус - смъкване на кортизола.
Това е - те вече го казаха хората, храни се добре със сложни въглехидрати и то не час два преди изпита ми последните няколко дни, така ще ти се запълнят догоре гликогенните депа и ще си общо взето готов. Енергиини напитки и химии биха ти помогнали за не повече от час и час и половина. Ефедрин не вземай, защото след като му мине първоначалния ефект (около час) ще си отпуснат като дроб...

03.06.06
16:29

tpd, изпита е за Академията на МВР в Симеоново . Викат ни в 7:30 за медицински тестове (включително и допинг) и след това имам 5 дисциплини, които трябва да покрия . Идеята е, че ще ми се насъбере доста време без храна и незареден достатъчно няма да дам всичко от себе си, макар че изпита не е толкова тежък за редовно спортуващ човек. Идеите, които даваш са добри и мисля да експериментирам през останалата част от подготовката си . Дано има желания резултат :)
На всички искрено благодаря за мненията !

PS

03.06.06
21:26

[quote author=“Veseliq”][quote author=“psixar”]Не аз не твърдя че съм 100% прав...така мисля...не съм сигурен..и съм сравнително нов в тази област  8)

Откажи се бре  :lol:
Малко уточнение - простите въглехидрати рязко ти дигат кръвната захар, панкреаса отделя големи количества инсулин от шока, за да погаси захарта и много скоро оставаш с кръвна захар дори по-ниска от тази преди да си вкарал 30-40-50гр захар или каквото там предлагаш. След физическо натоварване вече е друго, защото тялото спешно се нуждае от енергия и захарта се метаболизира веднага от черния дроб и мускулите, като скока на инсулина ти докарва и друг бонус - смъкване на кортизола.
Това е - те вече го казаха хората, храни се добре със сложни въглехидрати и то не час два преди изпита ми последните няколко дни, така ще ти се запълнят догоре гликогенните депа и ще си общо взето готов. Енергиини напитки и химии биха ти помогнали за не повече от час и час и половина. Ефедрин не вземай, защото след като му мине първоначалния ефект (около час) ще си отпуснат като дроб...

Като допълнения креатина се разгражда за около час и 20…като разграждането почва около 30 мин след прием..тъй че за 40-50 мин и се изпарил креатина  :wink:
п.п. не съм от тия които се отказват  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1