25.08.04
14:09
Никога не съм бил слаб, затова до скоро нямах проблем с масата. Но от бизо 4 месеца се опитвам да кача и не се получава. Вместо да кача малко аз ставам дебел. След това намалявам яденето и пак отслабвам от всякаде и не мога нищо да задържа без да изглездам дебел. Та въпроса ми е - кога какво и колко да ям за да кача маса без да си губя релефа.
[quote author=“MERLINss”]Никога не съм бил слаб, затова до скоро нямах проблем с масата. Но от бизо 4 месеца се опитвам да кача и не се получава. Вместо да кача малко аз ставам дебел. След това намалявам яденето и пак отслабвам от всякаде и не мога нищо да задържа без да изглездам дебел. Та въпроса ми е - кога какво и колко да ям за да кача маса без да си губя релефа.
Ядеш?! Какво? Ако си на банички, здраво хляб и бекон.. повярвай ми тази игра с дебелеене/отслабване никога няма да се превърне в качване на маса/правене на релеф.
Яденето трябва да е предимно богато на белтъчини. А приемането на въглехидратите трябва да е целенасочено, а не all day long.. Например сутрин, преди(1-2h) тренировка и след(20min) тернировка.
Помисли кога на тялото ти му са необходини повече въглехидрати(енергия) и кога му трябва градивен материал(белтъци). Мазнините трябва да са в малки количества, но не трява да се изключват от менюто.
Мазнините са много важни.
Стига с тази фобия от мазнини. Аз клоня към ендоморф и когато ям повече мазнини и по-малко въглехидрати чиста, когато е обратното надебелявам, значи не само на теория ами и на практика си е вярно това, че от мазнините не се пълнее.
Пич според мен на теб проблема ти е в това какво ядеш, както ти обясни момчето в предишния пост.
[quote author=“gotcha”]Мазнините са много важни.
Стига с тази фобия от мазнини. Аз клоня към ендоморф и когато ям повече мазнини и по-малко въглехидрати чиста, когато е обратното надебелявам, значи не само на теория ами и на практика си е вярно това, че от мазнините не се пълнее.
Пич според мен на теб проблема ти е в това какво ядеш, както ти обясни момчето в предишния пост.
Предполагам, че към мен си се обрнал!? :wink:
При условие, че смята че пълнее на мазно, а не качва мускулна маса.. тогава какво да му препоръчам? :) Визирам неговото умотворение “Вместо да кача малко аз ставам дебел”, може би по два буркана мас на ден? :wink:
Разбира се, че е важно а аз съм написал “но не трява да се изключват от менюто”, иначе от какво ще се изграждат хормоните в тялото му! :)
Добре даите ми една примерна диета. Имайте предвит че ставам към 11 и тренирам към 17. Иначе теорията като цяло и на мен ми е ясна, но... нищо не става. БЛАГОДАРЯ ВИ предварително!!!
26.08.04
15:23
Не се засягай, ала как така ти е ясна теорията, пък пропусна да ни дадеш своите данни? На мен теорията не ми е толкова ясна, че да гадая, другите сами ще кажат.
Ясни са ми основните неща, че трябва да се ядът много белтъци, умерено въглехидрати и малко мазнини, че трябва да се яде често, но по малко. Това имах предвит. А ти какви данни искаш точно да ти дам кази и ги имаш.
27.08.04
00:20
Виж сред важните теми за раздела. Крайно време е да въведем модел за задаване на въпроси свързани конкретно с хранителни режими. Ще спестим време и на двете страни.