03.06.06
09:08
За зеленчуците разбрах, че не се броят въглехидратите за НВД,но не разбрах как стои въпроса с плодовете? И те ли не се броят?
03.06.06
09:38
Броят се.Те са прости въглехидрати гледаи да ги консумираш през 1-вата половина на деня
Или по-добре изобщо ги избягвай. Замени ги с по-пълноценни сложни въглехидрати, като кафяв ориз и пълнозърнест хляб, като разбира се си контролираш калорийния прием.
[quote author=“Veseliq”]Или по-добре изобщо ги избягвай. Замени ги с по-пълноценни сложни въглехидрати, като кафяв ориз и пълнозърнест хляб, като разбира се си контролираш калорийния прием.
Не мисля,че трябва да ги избягва-след тренировка са екстра :Д
03.06.06
11:36
А доматите към кое да ги причислявам? Плодове или зеленчуци?
Яж си домати.
Сутрин веднага след ставане е идеално за плод,има и преди има и следтренировъчни плодове.
03.06.06
12:11
[quote author=“a8n”][quote author=“Veseliq”]Или по-добре изобщо ги избягвай. Замени ги с по-пълноценни сложни въглехидрати, като кафяв ориз и пълнозърнест хляб, като разбира се си контролираш калорийния прием.
Доколкото знам фруктозата от плодовете се усвоява само от черния дроб а не от мускулите...тъй че :roll:
03.06.06
12:19
Благодаря на всички :)
[quote author=“a8n”][quote author=“Veseliq”]Или по-добре изобщо ги избягвай. Замени ги с по-пълноценни сложни въглехидрати, като кафяв ориз и пълнозърнест хляб, като разбира се си контролираш калорийния прием.
След тренировка ти трябват бързи въглехидрати, намесващи използването на инсулин (както не е при фруктозата), за да си запълниш част от гликогенните депа и да си смъкнеш кортизола.