04.06.06
13:39
някой карал ли е курсувете c.o.r.f.i.t.
искам да попитам нещо по специфично за тях :
The C.O.R.F.I.T. Elite-Level Certification Level I provides an education in the following four areas of study:
* Movement methodology: Students will learn correct exercise technique as well as proper spotting applications. Students will be able to demonstrate proficiency in both areas of correct technique.
* Scientific Principles of Aerobic and Anaerobic training: Students will learn the detailed analysis of both endurance (aerobic training) and weight-resistance (anaerobic training).
* Program Design: Students will become proficient in providing appropriate exercise programs for their trainees.
* Building a lucrative business:Students will gain pertinent knowledge with which to build a highly-profitable business.
курса учи на следните умения .
та идеята ми е послендото в какво се състои как да си създадеш собствен бизнес ? тоест да имаш персонални клиентие и тн ?
второ само в софия ли има такива курсуве .
И ако някй го е изкарал този сертификат помогнал ли му е да си отвори собствена кантора ако мога така да го нарека ... или да работи някъде извън страната . ?
04.06.06
15:16
:) Виж, това е система, която ти дава 2 дипломи. Консултант по спортно хранене и фитнес треньор. Хранене, обаче се учи слабо. Учат се преди всичко кои от суплементите на фирмата на Глен Кънингам защо трябва да се дават на клиентите Ви. :) Дипломата за треньор е уважавана и валидна в БГ и САЩ. Последният курс беше проведен за нищожно малко време..., мой приятел го изкара и бе силно разочарован. Бидейки момче с красива физика той все още не се чувстваше уврен да тренира хора. Ще го кажа така - дипломата няма да те направи треньор. За да бъдеш треньор се изисква практика, а тя при този тип професии се добива или много време след дипломата или си я добиваш и отиваш формално да изкараш курса. Обикновенно се започва работа за фитнес клуб от средна или висока класа и се трупа опит. Работата е малко като в занаятчийството - трябва да си съставиш собствен стил и имидж или да си откраднеш такъв. Когато събереш нужното самочувствие се отделяш от клуба с лоялните си клиенти и опитваш сам. Колко нови клиенти ще имаш зависи от имиджа ти и това колко са доволни клиентите ти. Събирането на клиентела е трудна работа, ето защо много треньори (били те с корфит, НСА диплома или чуждестранна такава) избират сигурността и се стремят към кариеризъм в известни фитнес клубове. Те предлагат сигурна клиентела заради постоянния обмен на хора в клуба, което обаче се плаща с таван в сумите които печелиш.
Следва да избереш отсега сам ли ще работиш или за някого. Аз съм избрал да работя сам. Работех за един от елитните клубове в Сф 11 месеца. Там ме взеха не заради дипломата ми, а заради моето CV. Изгради си CV или си изгради имидж. Аз залагам на имиджа :) ...
Страно защо си мислите че като изкарате курс за фитнес инструктори това ви прави такива - това което е необходимо е кадърност знания и други такива дето на курсове не се заучават... абе най вече е нужен опит и собствен стил...
Ами ако един човек не изглежда като фитнес инструктор , но може да прави хранителни режими , програми ще стане ли нещо от него? т.е биха ли го взели някъде ?!
Едва ли,за да ти даде някой да развиваш тялото му трябва първо да види,че можеш да развиваш своето.
[quote author=“Nazgul”]Ами ако един човек не изглежда като фитнес инструктор , но може да прави хранителни режими , програми ще стане ли нещо от него? т.е биха ли го взели някъде ?!
На някой места биха го взели на други не. Но при всички положения добрата визия е голям плюс.
04.06.06
22:15
Аз не бих отишъл при дебел диетолог :idea:
Най-добре е да си отделиш много свободно време и да се захванеш да изучаваш спортното хранене, методиките за трениране и т.н.! За съжаление нещата не стават само с четене - за да ги разбереш в повечето случаи се изисква и много опит! Опит първо като здраво трениращ и добре хранещ се билдер и след това като треньор!
Аз лично след бронхо-пневмонията и миокардита, които изкарах приличах на сомалиец (ребрата ми се брояха спокойно :lol: ) и работата ми като фитнес инструктор понамаля! Хората искат да виждат, че не само знаеш, но и можеш :wink: ! Аз напуснах клуба си, но мисля след известно време да се хвана да тренирам отново и да подкрепя опита и знанията си с някой сертификат - ей така, за тапията :wink: !
05.06.06
01:29
Не е нужно да си фитнес звезда за да имаш клиенти. Някой от най-печелившите инструктори които познавам са с стела на манекени, а други даже нямат спортна форма. Да, били са по-едри, но не зарибяват клиентите си с това, че “...аз бях шампион еди кога си...”. Когато хората в 1 зала видят как там влиза клиент като кифла/скелет и как след 3 месеца нещата са коренно различни печелиш уважение. Това, обаче не става с всеки клиент. Ето защо аз имам няколко образцови клиенти, които тренирам с кеф понеже са изпълнителни. Най-добрата реклама са жените клиенти. Когато помогнеш на една мадама да направи тяло на фитнес звезда, то без съмнение е че можеш да създадеш мъж с визия на спринтьор. Масата мъже клиенти не искат да изглеждат като бодибилдъри, а като спринтьори. Факт, който може да се потвърди с една анкета и в този форум.
Достатъчни са 4 върпоса:
Пълнолетен съм и искам да изглеждам като бодибилдър!
Не съм пълнолетен и искам да изглеждам като бодибилдър! (прогноза -> големия процент “За!”)
Пълнолетен съм и искам да изглеждам като спринтьор! (прогноза -> втория по големина процент “За!”)
Не съм пълнолетен и искам да изглеждам като спринтьор!
Ако на някой му се занимава да ми провери тезата...
05.06.06
08:05
аз просто питах за сертификата мерси много на отзовалите се ясно ми е че всикчо е с опит и нямам нужния мен ме интересуваше самия курс :)
и разбрах че не дава кой знае какви знания .
05.06.06
14:34
Vladimir.Nedkov, колко струват тези фитнес услуги? Ясно, че цената варира, но нещо ориентировъчно. Примерно на мен колко би ми взел: 17-18 годишен с цел - тяло на бодибилдър, изпълнителен, с воля. До къде се простира работата на инструктура: хранителен режим, тренировъчен план, суплементи? До там ли?
И другите инструктури може да отговорят, просто ме интересува колко се печели като инструктор, и колко се харчи като клиент.
05.06.06
14:48
[quote author=“manson”]Vladimir.Nedkov, колко струват тези фитнес услуги? Ясно, че цената варира, но нещо ориентировъчно. Примерно на мен колко би ми взел: 17-18 годишен с цел - тяло на бодибилдър, изпълнителен, с воля. До къде се простира работата на инструктура: хранителен режим, тренировъчен план, суплементи? До там ли?
И другите инструктури може да отговорят, просто ме интересува колко се печели като инструктор, и колко се харчи като клиент.
Именно :)
05.06.06
14:55
Не участвам в темата с цел самореклама. На теб точно нищо няма да ти взема :) просто ми пиши лично, ще ми е приятно да тренираме заедно.
Колко се печели като инструктор?
120 -> 2000 лв / месец за съответно 12 - 288 работни часа месечно...
Колко се взима на час?
2,5 ->40 лв.
Стратегии за печалба?
Хех, използвайте въображението си - в свободните професии никой не си казва бизнес модела :) .
ПП: Моля, да се върнем на темата - корфит, други фитнес дипломи, как се става (и остава инструктор :) ), видове клиенти и пр...
А за КОРФИТ-а искам да питам само тези които са го изкарали, някои може ли да качи някъде учебника които ви дават на диск някъде, че изчетох всичко което имах. Списанията си (около 100бр.) ги знам на изуст, четох анатомия, физиология, биохимия сега ще си купувам(не че не съм го чел :) ) 4-5 книги за ББ и още работи дето вече не помня :lol: та ми е интересно кво пише в тоя учебник... Пратих ЛС на nikolaBULL ама тои нещо се притесни, че ще му взема клиентите сигурно и така и не ми отговори :D
п.п-Vladimir.Nedkov в Хасково инструкторите взимат ни повече ни по-малко от 7лв на ден :lol:
05.06.06
21:57
Е аз казах за големите градове :).
[quote author=“manson”]Vladimir.Nedkov, колко струват тези фитнес услуги? Ясно, че цената варира, но нещо ориентировъчно. Примерно на мен колко би ми взел: 17-18 годишен с цел - тяло на бодибилдър, изпълнителен, с воля. До къде се простира работата на инструктура: хранителен режим, тренировъчен план, суплементи? До там ли?
Според мен в Сф добър инструктор под 10 лева на трен няма да намериш. Не е от голямо значение каква е целта. Инструктора обикновено ти провежда тренировките, изготвя ти режим, планира ти ежедневието и въобще планира всичко около теб което има връзка с фитнеса - така че ти да имаш максимални резултати.
ПП - 7 лева на ден ми звучи несериозно :) не знам дали някой би бил мотивиран да работи за толкова.
Няма да казвам име на зала, само ще кажа инструктора - Милена Тевилова. Работи се и за под 10 лева (индивидуален подход според нуждите на клиента). Но има така наречени пакети, които за мъже са 500, а за жени съответно 700 лева. Тоест наистина няма една тарифа - всичко е относително.
07.08.06
22:26
сега е време да се види с тоя курс какво става. Кога е следващия и колко праи е? колко време трае и с каква честота са лекциите? моля който знае да обясни 4е искам да жзема сертификат в САЩ като ида да си бачкам.
И мен ме интересува кога е следващият и парите ... никаде няма информация в нета за това ... и може ли да не го вземеш защото четох някаде,че имало мн. хора които не са успяли да го вземат ... според мен ако изпитават нещо или нз как се води ще е за правилните упражнения и храненето нз и аз ... някои по-компетентен ако има да каже :wink:
19.11.06
09:41
както каза х 3 mar в хасково инструкторите взимат по 200 лева на мецес,но това е заплатата,от залата,ако те си тренират отделно хора 6те правят пове4е пари ,но аз поне несам 4ул и видял за такива хора които да си пла6тат да ги тренират
20.11.06
13:39
:) Сигурно си от малък град... В Сф, ако те бива се искарват пари.
За тоя българския корфит курс нищо не намирам в нета освен тия теми с въпроси по него.То срамота да нямат сайт.Някой може ли да ми каже тази година кви пари е,кога и къде е тоя курс или поне откъде да разбера.
казано от Atos89 на 25.01.09, 14:36:
За тоя българския корфит курс нищо не намирам в нета освен тия теми с въпроси по него.То срамота да нямат сайт.Някой може ли да ми каже тази година кви пари е,кога и къде е тоя курс или поне откъде да разбера.
http://www.jk-fitness.com/site/index.php?page=page_5
26.01.09
11:43
JiVk0,
КОрфита е диплома, колега. Нема да те научи да станеш гении в рамките на две седмици обучение.
Диплома, която е позната и призната и с която да се изпъчиш и да плашиш малките деца.
Бизнесът е нещо друго. Там трябва да имаш нюх, идея и последователност и всъщност никакъв курс за фитнес инструтор не може да те направи звезда в бизнеса. Ти си тоя, който го управлява, няма рецепта.
Ако имаш идея на кого “да си продадеш” дипломата , значи диплома ти трябва.
Ако първо ще я вземеш, а после ще се чудиш какво да я правиш, значи не ти трябва.
За да имаш персонални клиенти ти трябва:
1. Фитнес зала, в която да практикуваш.
2. Начин да стигнеш до клиентите и те да разберат за теб. Туй е по - важното.
Начини много: реклама, интернет, пропагандиране на интересни изводи и методики...
Ако си в голяма или централна зала, добре... Хората сами ще идват при теб.
Ако си в малка или неутвърдена, или даже без зала... Греда. Тогава може би е добре даже да хванеш безплатно 1-2 сравнително платежоспособни клиента или клиентки, които не са на ти с бранша и да им помогнеш да изкласят, пък те и променената им физика ще те разнесат от уста на уста.
Така че... Мъдрувай, брате :) Начини много. Една река може да се преплува и с кроул, и с бътерфлай.
Но само с диплома не може.
Иначе ей го Владо, Калоян, Питона и още много други... Може да почерпиш идеи.
Всеки от тях има различен стил :) Според мене. Но и тримата са го направили.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 26.01.09 11:48.
26.01.09
12:28
Темата е от преди над 2 години.
Ще си позволя да я архивирам, защото има актуална за CORFIT.