26.08.04
02:04
Значи висок съм 175 см и съм 65 килограма. От два месеца тренирам и ям доста- около 2400-2500 калори на ден( при необходими 1800калории) и гледам да не се движа много, но всичко на всичко съм качил смешните 100 грама. Хора помогнете! Кажете какво да правя, че вече се отчаях!
2000 калории не са кой знае колко много. Вдигни ги на 4000 и пак ще говорим дали няма да качиш. Освен ако нямаш някакъв здравословен проблем де. Пък и то зависи какво ядеш и кога го ядеш.
[quote author=“salamder”]Значи висок съм 175 см и съм 65 килограма. От два месеца тренирам и ям доста- около 2400-2500 калори на ден( при необходими 1800калории) и гледам да не се движа много, но всичко на всичко съм качил смешните 100 грама. Хора помогнете! Кажете какво да правя, че вече се отчаях!
За твоето тяло ти трябват около 2000 kCal! Сложи за тренировката още 800kCal и 500kCal излишък за да качваш. Това прави 3300kCal, като поне според мен не е правилно да включваш в сметката енергията от белтъците...така, че май се получава, че трябва да умножиш сегашната си храна близо х 2!
Необходимо е да експериментираш... направи ги като за начало 3000-3500, ако резултатите не са задоволителни опитай дори както казва mincho на 4000… но все пак гледай да не натрупаш излишна мазнотия :wink:
абсолютно съм съгласен, че ти трябват над 3000 kcal, а ако пак не качваш да ги вдигнеш над това, дори до 4000. Това съм го изпитал на гърба си.
Това че не се движиш много е грешка - лично мнение. Според мен това, че качващия маса не трябва да се движи много е догма, която все повече се убеждавам че не е вярна. Това което чета напоследък, включително интервюта с профита подкрепя тезата, че кардиото не е вредно - то отваря много апетит, а има и ред други полезни функции. Аз поне, въпреки че правя “много” кардио за екто - 3 пъти седмично по 40 мин., маса от това не съм загубил /вземам си амино разбира се/.
Още един съвет - ако не можеш да вдигнеш калориите наведнъж, защото ти е трудно да усвояваш толкова храна не се притеснявай, направи го постепенно.
За perlsite - енергията от белтъците се смята. Въпреки че нормално те се използват повече за синтез, отколкото за енергия, този факт е предварително акумулиран във формулите които дават препоръчителните калорийни нива при различни диети.
26.08.04
13:54
Мерси за съветите, но някой ще множе ли да ми даде примерно меню за деня за да ги кача калориите на над 3000(включващ всичките необходими вещества). А и се чудех след колко месеца трябва да започна да тренирам на сплитове. Досега тренирам само за цялото тяло 3 пъти в седмицата по 1.5 часа. Дали и тва не се отразява на масата?
[quote author=“Pars”]Според мен това, че качващия маса не трябва да се движи много е догма, която все повече се убеждавам че не е вярна.
Много ясно, кръвта все пак е тази която движи хранителните вещества до мускулите.
[quote author=“Pars”]За perlsite - енергията от белтъците се смята. Въпреки че нормално те се използват повече за синтез, отколкото за енергия, този факт е предварително акумулиран във формулите които дават препоръчителните калорийни нива при различни диети.
Точно, зависи в които формули гледаш. Аз лично невиждам логиката от която трябва да се смята енергията за белтъците, по простата причина, че никой незнае дали смяташ да хапваш по 2гр белтък на кг телесно тегло или по 3 или по 4…. Така, че съм приел, че белтъкът трябва да се изключи.. и без това той обикновнно не носи повече от 500kCal отгоре... :D
[quote author=“salamder”]Мерси за съветите, но някой ще множе ли да ми даде примерно меню за деня за да ги кача калориите на над 3000(включващ всичките необходими вещества). А и се чудех след колко месеца трябва да започна да тренирам на сплитове. Досега тренирам само за цялото тяло 3 пъти в седмицата по 1.5 часа. Дали и тва не се отразява на масата?
Тук ще си го направиш за нула време... http://healthyfood.info.bg/Calculators/Content_CalcCalories.html
Освен това разгледай старите теми в раздел Хранене, особено постовете на Image, той е правил близки програми, които и сам лесно ще си ги къстомизираш :wink:
Час и половина в залата за теб специално е много. След 1 час тренировка започват да се повишават много рязко катаболните процеси.
27.08.04
12:33
perlsite… тези калкулатори.... може и аз да бъркам нещто в работата с тях ама ме изкарват че цяло лято съм ял по 5000-6000 калории при дневна нужда от 2300 :shock: . Досега май трябваше да съм станал 2 тона :).... други калкулатори пък показват че имам дневна нужда от 4000-4200 калории :?: .
[quote author=“s1lence”]perlsite… тези калкулатори.... може и аз да бъркам нещто в работата с тях ама ме изкарват че цяло лято съм ял по 5000-6000 калории при дневна нужда от 2300 :shock: . Досега май трябваше да съм станал 2 тона :).... други калкулатори пък показват че имам дневна нужда от 4000-4200 калории :?: .
Ако си ял правилно и разделно.. абе изобщо с мисъл към усвояването и задържането.. пък и ако си бил на зоб - може.. иначе излишно си се тъпкал. За съжаление масата не е пропорционална на приемът на калориите.
05.09.04
14:46
ский подписа!