Почивка от Креатин: Алтернатива

04.06.06
17:39

Значи до сега приемах креатин към месец и половина (Нутрим, после Оптимум) + Амино 2700 Юнивърсъл и витаминчета ВитаМакс на Нутрим.
Сега ще спра с креатина и мисля на негово място да взема суроватъчен протеин на Мусаши - SHIH-HO или WPC 85%, като го пия преди тренировка + Амино 2700 отново остават в листата, и витамините няма какво да ги споменавам. Преди тренировка пия протеин и 2 хапа аминота и след тренировка още 4 хапа амино. Какво мислите?

Само моля ви, Не ме разубеждавайте за избора ми на протеин. Решил съм 100% да е един от тези (гореспоменатите).

04.06.06
18:50

креатина и протеина нямат нищо общо.пии си протеин и с, и без креатин.той не е заместител на креатина.аминотата също си ги пии постоянно

04.06.06
19:06

Да, това ми е пределно ясно, но просто нямам толкоз пари, че да пия Креатин + Протеин + Амино! Мога да си позволя до 2 комбинации, сега понеже ще спра креатина, и ще остана само на аминота. Та затова питам за тази комбинация (Протеин и Амино) дали е удачна, щото няма файда само на едни Аминота да съм.

04.06.06
19:34

[quote author=“Clemenza”]Да, това ми е пределно ясно, но просто нямам толкоз пари, че да пия Креатин + Протеин + Амино! Мога да си позволя до 2 комбинации, сега понеже ще спра креатина, и ще остана само на аминота. Та затова питам за тази комбинация (Протеин и Амино) дали е удачна, щото няма файда само на едни Аминота да съм.

що не пробваш глутамин + протеин :?:

04.06.06
19:47

по-добре само протеин и креатин след като свърши почивката. спести си парите от аминотата и ги инвестирай в протеин

04.06.06
20:06

Демек, ся кат не пия креатин САМО протеин ли??
А защо да спирам аминотата, те са една от най-доказаните и добри добавки, а и аз не съм някой хърба, че да ми тряя бая протеин. Маса си имам бая, трябва ми поддръжка - а това са именно аминотата, да пазят постигнатото от разпад.

04.06.06
21:53

[quote author=“Clemenza”]Демек, ся кат не пия креатин САМО протеин ли??
А защо да спирам аминотата, те са една от най-доказаните и добри добавки, а и аз не съм някой хърба, че да ми тряя бая протеин. Маса си имам бая, трябва ми поддръжка - а това са именно аминотата, да пазят постигнатото от разпад.

аз пък не съм ясновидец да те знам какъв си:)))
на мен добра работа ми вършеше комбинацията от протеин(суроватъчен) и ВСАА - веднага след тренировка

EM

05.06.06
11:44

Скоро пробвах една комбинация по време на почивката от креатин - включва рибено масло и глутамин.
За протеина и ак вообще не говорим, те са си задължителни.Значи след закуска и вечеря рибеното масло, глутамина след тренировка и преди лягане, в почивните дни сутрин и преди лягане.

Не отдавайте такова голямо значение на креатина, че действа на психиката, едва ли не само докато вземате креатин растете, а през останалото време са чудите как да задържите постигнатото.Не е така, ако ги вземате правилно и разчитате на здраво хранене и здрава тренировка, няма почти нищо да губите.
Смешно е, че има хора които вземат креатин за да задържат вода в мускулите, а после като го спрат, издишат като балони.

05.06.06
12:56

И аз имах същия проблем. Той наистина е до голяма степен психологически. Аз като не мога да поддържам силата си същата/дори и да не се повишава/, направо се сдухвам. Случайно попаднах на един продукт, който е точно заместител на креатина-без неговите странични ефекти, без зареждане. Много яко се помпиш с кръв, дава сила. Единствен недостатък-цената. Ето описанието от етикета:
G-KICK/Glycine-l-Arginine-Alpha-KetoIsoCaproic-Acid/ also know as GAKIC or GAAKA. University scientist created this amino complexq and in double-blind studies it has been proven that this complex works IMMEDIATELY to increase strength and performance, and delays fatigue=
G-KICK is a strong ergogenic aid to improve muscle performance in repeated high-intensity exercise. It is useful for strength-power athletes because it works similarly to creatine supplementation. Howerever, unlike creatine, wich requires approximately 5 days of loading to produce improvements in high-intensity work, G-KICK provides an ergogenic effect within minutes of consumption. This presents an obvious advantage for G-KICK over creatine.
Накратко, колкото мога да преведа с моя ужасен английски, става дума за аминокомплекс от глицин и аргинин, който действа подобно на креатина, но не изисква зареждане. Продукта определено е добър и работи. Пия го вече няколко дена и се усеща. Само че цената му е  52 лева за 15 дози :( .

05.06.06
14:02

Доста пари... изключвам този вариант. А и като гледам пак за аминокиселини става въпрос, така че ще се компенсира с аминота.
Реших вече - зимам суроватъчния протеин и пия само в тренировъчни дни преди тренировка с 2-3 аминота; след тренировката още 3-4 аминота... а в нетренировъчните дни само аминота: 3-4 броя.
То и без това на протеина си пише “1-2 пъти по 2 с.л. (= 33 g) в мляко или вода, 60 мин. преди или веднага след тренировка.”
Така че нищо не пречи по веднъж да се пие. 2-3 пъти се пие, когато тепърва ще се трупа маса, а аз имам маса - поддръжка и релеф ми трябва.

05.06.06
16:38

[quote author=“Clemenza”]Доста пари... изключвам този вариант. А и като гледам пак за аминокиселини става въпрос, така че ще се компенсира с аминота.
Реших вече - зимам суроватъчния протеин и пия само в тренировъчни дни преди тренировка с 2-3 аминота; след тренировката още 3-4 аминота... а в нетренировъчните дни само аминота: 3-4 броя.
То и без това на протеина си пише “1-2 пъти по 2 с.л. (= 33 g) в мляко или вода, 60 мин. преди или веднага след тренировка.”
Така че нищо не пречи по веднъж да се пие. 2-3 пъти се пие, когато тепърва ще се трупа маса, а аз имам маса - поддръжка и релеф ми трябва.

Не си купувай, от 85% на нутрим ,а от 90% суроватка или  този на Мусаши!

05.06.06
18:36

Защо не пробваш HMB през почивката от креатина?

05.06.06
19:06

Аз за Нутрим въобще не говоря, става дума за WPC 85% и SHIH-HO (и двата са на Мусаши).

http://musashibg.com/products/images/proteini/high%25/7.htm

http://musashibg.com/products/images/proteini/high%25/6.htm

SP

05.06.06
19:45

[quote author=“Clemenza”]Аз за Нутрим въобще не говоря, става дума за WPC 85% и SHIH-HO (и двата са на Мусаши).

Давай с ВПЦ-то остави го ши хото.

05.06.06
20:51

Имам един въпрос: ако например 2 масеца вземам креатин. От него до колкото разбрах се събира вода в мускулите. И като спра всичко си отива така ли? Смисъл като го спра съм си както преди да го почна ???

05.06.06
21:33

Не си отива всичко, но малко може да падне, примерно качил си в ръката 3 см, и ще падне 1.5 см, другите 1.5 остават... Аз така от 38, качих на 40 и вече си стоят 5 месеца... Малко пада, но не много, а понякога и нищо не пада - зависи колко си дигнал... ако е малко си остава.

05.06.06
22:02

[quote author=“Clemenza”]Значи до сега приемах креатин към месец и половина (Нутрим, после Оптимум) + Амино 2700 Юнивърсъл и витаминчета ВитаМакс на Нутрим.
Сега ще спра с креатина и мисля на негово място да взема суроватъчен протеин на Мусаши - SHIH-HO или WPC 85%, като го пия преди тренировка + Амино 2700 отново остават в листата, и витамините няма какво да ги споменавам. Преди тренировка пия протеин и 2 хапа аминота и след тренировка още 4 хапа амино. Какво мислите?

Само моля ви, Не ме разубеждавайте за избора ми на протеин. Решил съм 100% да е един от тези (гореспоменатите).

ако иска6 само 2 продукта да вземе6 след по4ивката от креатин пак го по4ни и спри протеина аз ли4но съм по4итател на аминото

06.06.06
09:22

[quote author=“Clemenza”]Аз за Нутрим въобще не говоря, става дума за WPC 85% и SHIH-HO (и двата са на Мусаши).

Ок , моя е грешката :roll: .

06.06.06
11:12

[quote author=“Clemenza”]Доста пари... изключвам този вариант. А и като гледам пак за аминокиселини става въпрос, така че ще се компенсира с аминота.

Уверявам те, че не е едно и също. Аминота са, но са под формата на някакво съединение. Това е азотен бустер, а тези продукти са с доказан ефект. Но наистина е доста скъпо.

Мускулите ти се нуждаят от протеин а не от марка и лъскави етикети. Щом не можеш да си позволиш протеин и креатин едновременно значи не се простираш според чергата си. Виж с какви пари разполагаш на месец за добавки, направи си сметка колко протеин, креатин и амино ти трябват за да си осигуриш ефективно и качествено възстановяване и тогава търси продуктите, които отговарят на тези две условия - количество и цена. Няма смисъл да се изхвърлиш със скъпи продукти за една седмица и до края на месеца да я караш на банички и кисело мляко. Или да вземаш 500г протеин един месец по една лъжица на ден - на теб ти трябват 2г белтък на кг телесно тегло ВСЕКИ ДЕН.
Има достатъчно много продукти на пазара за да намериш това което ти трябва.
Аминокиселините на таблетки са хидролизиран протеин - усвояват се по-бързо но и са доста по-скъпи. Ако нямаш достатъчно средства замени аминото с повече протеин - това е по-добрият вариант за увеличаване на ММ.
Креатина има смисъл да го спираш чак след 4-5 месеца непрекъснат прием (по 5г на ден). Но всички алтернативни продукти са доста по-скъпи от него - глутамин, ВСАА, аргинин и др.
Затова не се подвеждай по лъскавите реклами, а си намери стойностни продукти.

10.06.06
21:14

[quote author=“Ultima Ratio”]И аз имах същия проблем. Той наистина е до голяма степен психологически. Аз като не мога да поддържам силата си същата/дори и да не се повишава/, направо се сдухвам. Случайно попаднах на един продукт, който е точно заместител на креатина-без неговите странични ефекти, без зареждане. Много яко се помпиш с кръв, дава сила. Единствен недостатък-цената. Ето описанието от етикета:
G-KICK/Glycine-l-Arginine-Alpha-KetoIsoCaproic-Acid/ also know as GAKIC or GAAKA. University scientist created this amino complexq and in double-blind studies it has been proven that this complex works IMMEDIATELY to increase strength and performance, and delays fatigue=
G-KICK is a strong ergogenic aid to improve muscle performance in repeated high-intensity exercise. It is useful for strength-power athletes because it works similarly to creatine supplementation. Howerever, unlike creatine, wich requires approximately 5 days of loading to produce improvements in high-intensity work, G-KICK provides an ergogenic effect within minutes of consumption. This presents an obvious advantage for G-KICK over creatine.
Накратко, колкото мога да преведа с моя ужасен английски, става дума за аминокомплекс от глицин и аргинин, който действа подобно на креатина, но не изисква зареждане. Продукта определено е добър и работи. Пия го вече няколко дена и се усеща. Само че цената му е  52 лева за 15 дози :( .

този GAKIC дето си го взел е Супер на MuscleTech е, и го дават че овеличава силата незабавно с 10.5%

11.06.06
13:37

На Scitec e моя, а силата вярно яко я качва! 8)

ZW

11.06.06
13:58

Протеин и креатин е по-добре от амино и креатин. Няма какво да се чудиш. И аз се бях сблъскал с тази дилема.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1