04.06.06
17:39
Значи до сега приемах креатин към месец и половина (Нутрим, после Оптимум) + Амино 2700 Юнивърсъл и витаминчета ВитаМакс на Нутрим.
Сега ще спра с креатина и мисля на негово място да взема суроватъчен протеин на Мусаши - SHIH-HO или WPC 85%, като го пия преди тренировка + Амино 2700 отново остават в листата, и витамините няма какво да ги споменавам. Преди тренировка пия протеин и 2 хапа аминота и след тренировка още 4 хапа амино. Какво мислите?
Само моля ви, Не ме разубеждавайте за избора ми на протеин. Решил съм 100% да е един от тези (гореспоменатите).
креатина и протеина нямат нищо общо.пии си протеин и с, и без креатин.той не е заместител на креатина.аминотата също си ги пии постоянно
Да, това ми е пределно ясно, но просто нямам толкоз пари, че да пия Креатин + Протеин + Амино! Мога да си позволя до 2 комбинации, сега понеже ще спра креатина, и ще остана само на аминота. Та затова питам за тази комбинация (Протеин и Амино) дали е удачна, щото няма файда само на едни Аминота да съм.
що не пробваш глутамин + протеин :?:
по-добре само протеин и креатин след като свърши почивката. спести си парите от аминотата и ги инвестирай в протеин
Демек, ся кат не пия креатин САМО протеин ли??
А защо да спирам аминотата, те са една от най-доказаните и добри добавки, а и аз не съм някой хърба, че да ми тряя бая протеин. Маса си имам бая, трябва ми поддръжка - а това са именно аминотата, да пазят постигнатото от разпад.
[quote author=“Clemenza”]Демек, ся кат не пия креатин САМО протеин ли??
А защо да спирам аминотата, те са една от най-доказаните и добри добавки, а и аз не съм някой хърба, че да ми тряя бая протеин. Маса си имам бая, трябва ми поддръжка - а това са именно аминотата, да пазят постигнатото от разпад.
аз пък не съм ясновидец да те знам какъв си:)))
на мен добра работа ми вършеше комбинацията от протеин(суроватъчен) и ВСАА - веднага след тренировка
05.06.06
11:44
Скоро пробвах една комбинация по време на почивката от креатин - включва рибено масло и глутамин.
За протеина и ак вообще не говорим, те са си задължителни.Значи след закуска и вечеря рибеното масло, глутамина след тренировка и преди лягане, в почивните дни сутрин и преди лягане.
Не отдавайте такова голямо значение на креатина, че действа на психиката, едва ли не само докато вземате креатин растете, а през останалото време са чудите как да задържите постигнатото.Не е така, ако ги вземате правилно и разчитате на здраво хранене и здрава тренировка, няма почти нищо да губите.
Смешно е, че има хора които вземат креатин за да задържат вода в мускулите, а после като го спрат, издишат като балони.
05.06.06
12:56
И аз имах същия проблем. Той наистина е до голяма степен психологически. Аз като не мога да поддържам силата си същата/дори и да не се повишава/, направо се сдухвам. Случайно попаднах на един продукт, който е точно заместител на креатина-без неговите странични ефекти, без зареждане. Много яко се помпиш с кръв, дава сила. Единствен недостатък-цената. Ето описанието от етикета:
G-KICK/Glycine-l-Arginine-Alpha-KetoIsoCaproic-Acid/ also know as GAKIC or GAAKA. University scientist created this amino complexq and in double-blind studies it has been proven that this complex works IMMEDIATELY to increase strength and performance, and delays fatigue=
G-KICK is a strong ergogenic aid to improve muscle performance in repeated high-intensity exercise. It is useful for strength-power athletes because it works similarly to creatine supplementation. Howerever, unlike creatine, wich requires approximately 5 days of loading to produce improvements in high-intensity work, G-KICK provides an ergogenic effect within minutes of consumption. This presents an obvious advantage for G-KICK over creatine.
Накратко, колкото мога да преведа с моя ужасен английски, става дума за аминокомплекс от глицин и аргинин, който действа подобно на креатина, но не изисква зареждане. Продукта определено е добър и работи. Пия го вече няколко дена и се усеща. Само че цената му е 52 лева за 15 дози :( .
Доста пари... изключвам този вариант. А и като гледам пак за аминокиселини става въпрос, така че ще се компенсира с аминота.
Реших вече - зимам суроватъчния протеин и пия само в тренировъчни дни преди тренировка с 2-3 аминота; след тренировката още 3-4 аминота... а в нетренировъчните дни само аминота: 3-4 броя.
То и без това на протеина си пише “1-2 пъти по 2 с.л. (= 33 g) в мляко или вода, 60 мин. преди или веднага след тренировка.”
Така че нищо не пречи по веднъж да се пие. 2-3 пъти се пие, когато тепърва ще се трупа маса, а аз имам маса - поддръжка и релеф ми трябва.
[quote author=“Clemenza”]Доста пари... изключвам този вариант. А и като гледам пак за аминокиселини става въпрос, така че ще се компенсира с аминота.
Реших вече - зимам суроватъчния протеин и пия само в тренировъчни дни преди тренировка с 2-3 аминота; след тренировката още 3-4 аминота... а в нетренировъчните дни само аминота: 3-4 броя.
То и без това на протеина си пише “1-2 пъти по 2 с.л. (= 33 g) в мляко или вода, 60 мин. преди или веднага след тренировка.”
Така че нищо не пречи по веднъж да се пие. 2-3 пъти се пие, когато тепърва ще се трупа маса, а аз имам маса - поддръжка и релеф ми трябва.
Не си купувай, от 85% на нутрим ,а от 90% суроватка или този на Мусаши!
Аз за Нутрим въобще не говоря, става дума за WPC 85% и SHIH-HO (и двата са на Мусаши).
http://musashibg.com/products/images/proteini/high%25/7.htm
http://musashibg.com/products/images/proteini/high%25/6.htm
05.06.06
19:45
[quote author=“Clemenza”]Аз за Нутрим въобще не говоря, става дума за WPC 85% и SHIH-HO (и двата са на Мусаши).
Давай с ВПЦ-то остави го ши хото.
Имам един въпрос: ако например 2 масеца вземам креатин. От него до колкото разбрах се събира вода в мускулите. И като спра всичко си отива така ли? Смисъл като го спра съм си както преди да го почна ???
Не си отива всичко, но малко може да падне, примерно качил си в ръката 3 см, и ще падне 1.5 см, другите 1.5 остават... Аз така от 38, качих на 40 и вече си стоят 5 месеца... Малко пада, но не много, а понякога и нищо не пада - зависи колко си дигнал... ако е малко си остава.
05.06.06
22:02
[quote author=“Clemenza”]Значи до сега приемах креатин към месец и половина (Нутрим, после Оптимум) + Амино 2700 Юнивърсъл и витаминчета ВитаМакс на Нутрим.
Сега ще спра с креатина и мисля на негово място да взема суроватъчен протеин на Мусаши - SHIH-HO или WPC 85%, като го пия преди тренировка + Амино 2700 отново остават в листата, и витамините няма какво да ги споменавам. Преди тренировка пия протеин и 2 хапа аминота и след тренировка още 4 хапа амино. Какво мислите?
Само моля ви, Не ме разубеждавайте за избора ми на протеин. Решил съм 100% да е един от тези (гореспоменатите).
ако иска6 само 2 продукта да вземе6 след по4ивката от креатин пак го по4ни и спри протеина аз ли4но съм по4итател на аминото
[quote author=“Clemenza”]Аз за Нутрим въобще не говоря, става дума за WPC 85% и SHIH-HO (и двата са на Мусаши).
Ок , моя е грешката :roll: .
06.06.06
11:12
[quote author=“Clemenza”]Доста пари... изключвам този вариант. А и като гледам пак за аминокиселини става въпрос, така че ще се компенсира с аминота.
Уверявам те, че не е едно и също. Аминота са, но са под формата на някакво съединение. Това е азотен бустер, а тези продукти са с доказан ефект. Но наистина е доста скъпо.
08.06.06
11:35
Мускулите ти се нуждаят от протеин а не от марка и лъскави етикети. Щом не можеш да си позволиш протеин и креатин едновременно значи не се простираш според чергата си. Виж с какви пари разполагаш на месец за добавки, направи си сметка колко протеин, креатин и амино ти трябват за да си осигуриш ефективно и качествено възстановяване и тогава търси продуктите, които отговарят на тези две условия - количество и цена. Няма смисъл да се изхвърлиш със скъпи продукти за една седмица и до края на месеца да я караш на банички и кисело мляко. Или да вземаш 500г протеин един месец по една лъжица на ден - на теб ти трябват 2г белтък на кг телесно тегло ВСЕКИ ДЕН.
Има достатъчно много продукти на пазара за да намериш това което ти трябва.
Аминокиселините на таблетки са хидролизиран протеин - усвояват се по-бързо но и са доста по-скъпи. Ако нямаш достатъчно средства замени аминото с повече протеин - това е по-добрият вариант за увеличаване на ММ.
Креатина има смисъл да го спираш чак след 4-5 месеца непрекъснат прием (по 5г на ден). Но всички алтернативни продукти са доста по-скъпи от него - глутамин, ВСАА, аргинин и др.
Затова не се подвеждай по лъскавите реклами, а си намери стойностни продукти.
[quote author=“Ultima Ratio”]И аз имах същия проблем. Той наистина е до голяма степен психологически. Аз като не мога да поддържам силата си същата/дори и да не се повишава/, направо се сдухвам. Случайно попаднах на един продукт, който е точно заместител на креатина-без неговите странични ефекти, без зареждане. Много яко се помпиш с кръв, дава сила. Единствен недостатък-цената. Ето описанието от етикета:
G-KICK/Glycine-l-Arginine-Alpha-KetoIsoCaproic-Acid/ also know as GAKIC or GAAKA. University scientist created this amino complexq and in double-blind studies it has been proven that this complex works IMMEDIATELY to increase strength and performance, and delays fatigue=
G-KICK is a strong ergogenic aid to improve muscle performance in repeated high-intensity exercise. It is useful for strength-power athletes because it works similarly to creatine supplementation. Howerever, unlike creatine, wich requires approximately 5 days of loading to produce improvements in high-intensity work, G-KICK provides an ergogenic effect within minutes of consumption. This presents an obvious advantage for G-KICK over creatine.
Накратко, колкото мога да преведа с моя ужасен английски, става дума за аминокомплекс от глицин и аргинин, който действа подобно на креатина, но не изисква зареждане. Продукта определено е добър и работи. Пия го вече няколко дена и се усеща. Само че цената му е 52 лева за 15 дози :( .
този GAKIC дето си го взел е Супер на MuscleTech е, и го дават че овеличава силата незабавно с 10.5%
11.06.06
13:37
На Scitec e моя, а силата вярно яко я качва! 8)
11.06.06
13:58
Протеин и креатин е по-добре от амино и креатин. Няма какво да се чудиш. И аз се бях сблъскал с тази дилема.