04.06.06
18:14
Какво ще кажете за този спорт? и къде в София има клубове? Каква е разликата м/у свободен и класически стил?
[quote author=“Nazgul”]Какво ще кажете за този спорт? и къде в София има клубове? Каква е разликата м/у свободен и класически стил?
1/Не си нацелил раздела
2/Разликата свободен класически е, че в класическия за разлика от свободния нямаш право да ловиш противника за краката.
3/Не обичам този спорт защото влияе пагубно на “фасона” :lol: Особенно в свободния стил има яки поражения върху ушите, носа ...
Трябва да се опита за да се разбере повече.
05.06.06
14:41
в Класическата борба имаш право на техники приложени над кръста което означава че в повечето случаи трябва да хвърлиш противника си - тази борба е по-зрелищна и по-силова.Свободната борба е за техничари,там се изисква повече техника отколкото сила в сравнение с класическата.
На мен класическата по-ми харесва, заради възможноста да гепиш някой през кръста/раменете и да го шибнеш у земъта :):):) на улицата едно влизане в краката (сингъл или дабъл лег) е опасно за влизащия
05.06.06
15:22
Чувал съм кофти истории за късане на коленни връзки при опити за излизане от начална позиция заради здравото сцепление на стъпалата с тепиха, но немога да кажа колко често се случва. :o