Гръб - мускул?

05.06.06
11:30

Знам, че въпроса е тъп, но незнам. Как се казва този мускул и кои упражнения за най-добри за неговото изпъкване и растеж... От 4 години тренирам, а този мускул така и не се развива при мен, а е най-важния за добрия гръб.

http://store1.data.bg/mactukata/foto9%20ARNOLD.jpg

05.06.06
11:39

Латимуси - набиранията развиват добре както таресите така и латимусите, гребането върши работа - с по-широк хват удря повече латимуса, но и бицепса, скрипец пред гърди също, мечката, гребането с щанга. Винаги гледай ръцете да са ти близко до тялото (от лакатя до рамото имам в предвит), а не перпендикулярно на него, защото иначе удряш задното рамо, а не гърба.

Общо взето ако нямаш успехи 90% всичко е в храненето ти или пък не разнообразяваш тренировките и си в застой...

05.06.06
12:12

Второто е, защото аз вече 1 година близо си правя едни и същи упражнения - гребане с дъмбел, придърпване на вертикален скрипец зад врат, долен скрипец и скрипец пред гърди (тесен хват - този който е като набиране, дето ръцете са сгънати в лактите)... А и залата не позволява друго, освен мъртвата тяга и гребането с щанга, което е близко до това с дъмбел. Трябва мъртва тяга да правя, но знам, че е малко трудно правилното изпълнение и незнам дали ще я правя като хората.

05.06.06
12:15

Виждам, че са ти написали, как се казва..аз не знаех. :P
За мен лично, разгъването на дъмбели в страни е едно от най-ефективните.
Тъй като го практикувам отдавна и забелязвам, че точно там бая съм се развил.
Принципно е упражнение за задно рамо, но на мен ми се отразява баш в тази област, която си посочил - с по 10ина кила, в продължение на година и  нещо ...предполагам, че ако се комбинира с други и се наблегне на тях, би имал доста по-бърз и по-добър ефект.  :)

ПП Лицевите опори, май са задължителни.  :)

05.06.06
12:18

Аз разгъването в страни го правя в тренировките за рамо... лицевите упори са си за гърди основно... незнам дали ще удрят този мускул, а и при всеки е индивидуално развитието - един има добър гръб - слаби ръце, друг има ръце и гърди, но слаб гръб... Индивидуално е.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1