05.06.06
17:33
Какъв е смисълът да се купуват протеини след като те се разлагат до аминокиселини(поне така сме учили по химия в училище) :roll:
Ако е само цената значи всички продавачи в магазините са измамници казват ти: “с протеини и аминокиселини ще качваш по бързо” ,а иначе аминотата в повече се изхвърлят от организма ,нали?
05.06.06
21:01
Ами моето мнение (не сам специалист) 4е и 2те саставки правят по4ти едно и са6то ,на зависи се пак и на коя фирма 6те са .
05.06.06
22:02
[quote author=“3230”]Какъв е смисълът да се купуват протеини след като те се разлагат до аминокиселини(поне така сме учили по химия в училище) :roll:
Сметай в 100таблетки ак колко протеин има и колко протеин има в десет дози протеин :wink: от там идва разликата.Ак са направени за максимално бързоусвояване от организма защото се усвояват направо от червата,а при протеина е доста по сложно.Но ако човек има достатъчно пари си купува и двете и е ок.Aз също мога да си позволя да си взема и двете,но не виждам голям смисъл и си взимам един протеин от 5lb и го пия по 3-4 пъти и така мускулите винаги са заредени с ак. :wink:
аминотата са разграден до някаква степен протеин и в този смисъл двете са едно и също нещо.смисъла на ползването на двете добавки е, че аминотата се усвояват много по-бързо от протеина и са подходящи да се пият точно преди и/или след тренировка.друг, не по-маловажен, проблем е цената - протеина е доста по-евтин от аминотата за равен грамаж.
хубавото на аминотата е, че можеш да си купиш само ВСАА и да си ги пиеш с протеина
05.06.06
22:33
А каква е разликата м/у ВСАА и обикновнните аминота BCAA - се усвояват по- бързо?
ВСАА са само три незаменими аминокиселини, които можеш да си набавиш само чрез храната
за повече инфо - гугъл или тукашната търсачка
06.06.06
23:38
При ниски гликогенови запаси и физическо натоварване левци, изолевцин и валин почват да горят за енергия.
11.06.06
20:04
“От аминокиселините не се качва ММ. Те спомагат за бързото възстановяване на мсукулите. От протеини и гейнъри се качва ММ. Добре е да се вземат АК в комбинация с протеини”
Митю Крика
11.06.06
21:33
И с Ак може да се качва зависи от количествата.....чувал съм за някакъв културист който взимал по 60 на ден за да качва :wink:
11.06.06
21:46
От АК според мен не може да се качи ММ ако ще и цялата кофичка да глътнеш наведнъж(нз как ще стане:)Просто дават сила и издръжливост и са доста добърз избор за преди,повреме и след трен(като си разделите дневния прием по равно).Съшо така не виждам смисъл да ги пиете в нетренуровъчен ден,тогава само протеин:)
[quote author=“Relaxa”]От АК според мен не може да се качи ММ ако ще и цялата кофичка да глътнеш наведнъж(нз как ще стане:)Просто дават сила и издръжливост и са доста добърз избор за преди,повреме и след трен(като си разделите дневния прием по равно).Съшо така не виждам смисъл да ги пиете в нетренуровъчен ден,тогава само протеин:)
след като аминотата са полуразграден протеин, защо да не може да се качва маса с тях.така или иначе в червата ти, протеина минава през същата фаза на разграждане.според мен ако пиеш достатъчни количества от тях, ще качваш, а и се усвояват по-бързо от протеина.въпрос е на количества и финанси.
разликата е че организма по бързо усвоява аминокиселините и ги доставя по предназначение за по кратко време - аз съм за аминокиселините но не на гранули !!! и в по големи количества !! привърженик съм на нощния протеин - млечно яйчен или казеин , както и за сутрешния суроватъчен шейк :wink: