Кофичките - мускулна треска в гърба !? ..Буфф

06.06.06
16:45

Как става тоя трик ? Винаги като правя кофички за гърди и след това имам мускулна треска в гърба каде бъркам (уш правя упражнението правилно) ???

06.06.06
17:46

Вероятно си изправен и усилието се поема повече от гърба.Трябва да си наведен напред.Така поне мисля аз

06.06.06
17:57

Най-вероятно наистина си изправен. Или се клатушкаш (или поне полюляваш лекичко ;) ). Прегледай си техниката (като хванеш някой да ти я прегледа всъщност)

06.06.06
18:34

Всъщност съм наклонен ,ама като се замисля се клатушкам наистина.Може ли да ми дадете инфо как да ги изпълнявам без да се полюлявам ??

06.06.06
19:51

Аз пък не мога да си представя как ще се клатиш на кофичките?!
Заставаш върху успоредката и почваш да си сгъваш ръцете, после се изправяш. Никакви движения напред и назад, ако държиш на раменете си.

http://www.exrx.net/WeightExercises/PectoralSternal/WtChestDip.html

Само не се спускай чак толкова надолу, като този на снимката ;)

06.06.06
20:08

[quote author=“boxko”]Как става тоя трик ? Винаги като правя кофички за гърди и след това имам мускулна треска в гърба каде бъркам (уш правя упражнението правилно) ???

При кофичките се натоварва и трапеца. Най-вероятно от това е мускулната треска.

SP

06.06.06
20:36

Не мускулната треска не е на гърба а на предния зъбчат мускул.Движението е такова че натоварва и тази част на тялото,този мускул е малко пред перката и ти сигурно имаш чувството че имаш мускулна треска на гърба а всъщност имаш на този мускул.

06.06.06
22:14

[quote author=“Sparkito”]Не мускулната треска не е на гърба а на предния зъбчат мускул.Движението е такова че натоварва и тази част на тялото,този мускул е малко пред перката и ти сигурно имаш чувството че имаш мускулна треска на гърба а всъщност имаш на този мускул.


да ти кажа точно там я усещам , обаче....това добре ли е и трябва ли да я има...Идва и другия въпрос добре ли ще е да тренирам гърба като имам мускулна треска там ??

07.06.06
15:54

Всеки знае,че мускулна треска се лекува най-добре с...ново натоварване :D при мен поне е така,а аз тренирам вече 2 години и смятам,че съм на едно добро средно ниво.Така че не се притесняваий от треската и не прескачай тренировката за гръб.А за стойката при кофичките-дръж главата изправена,погледа напред,а краката дай максимално назад.На мен поне така ми влизат най-добре :)

SP

07.06.06
16:44

Според мен не пречи да си правиш гръб защото нямаш мускулна треска на гърба а на зъбчатия мускул :lol: Успех!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1