06.06.06
16:45
Как става тоя трик ? Винаги като правя кофички за гърди и след това имам мускулна треска в гърба каде бъркам (уш правя упражнението правилно) ???
Вероятно си изправен и усилието се поема повече от гърба.Трябва да си наведен напред.Така поне мисля аз
Най-вероятно наистина си изправен. Или се клатушкаш (или поне полюляваш лекичко ;) ). Прегледай си техниката (като хванеш някой да ти я прегледа всъщност)
Всъщност съм наклонен ,ама като се замисля се клатушкам наистина.Може ли да ми дадете инфо как да ги изпълнявам без да се полюлявам ??
Аз пък не мога да си представя как ще се клатиш на кофичките?!
Заставаш върху успоредката и почваш да си сгъваш ръцете, после се изправяш. Никакви движения напред и назад, ако държиш на раменете си.
http://www.exrx.net/WeightExercises/PectoralSternal/WtChestDip.html
Само не се спускай чак толкова надолу, като този на снимката ;)
[quote author=“boxko”]Как става тоя трик ? Винаги като правя кофички за гърди и след това имам мускулна треска в гърба каде бъркам (уш правя упражнението правилно) ???
При кофичките се натоварва и трапеца. Най-вероятно от това е мускулната треска.
06.06.06
20:36
Не мускулната треска не е на гърба а на предния зъбчат мускул.Движението е такова че натоварва и тази част на тялото,този мускул е малко пред перката и ти сигурно имаш чувството че имаш мускулна треска на гърба а всъщност имаш на този мускул.
да ти кажа точно там я усещам , обаче....това добре ли е и трябва ли да я има...Идва и другия въпрос добре ли ще е да тренирам гърба като имам мускулна треска там ??
Всеки знае,че мускулна треска се лекува най-добре с...ново натоварване :D при мен поне е така,а аз тренирам вече 2 години и смятам,че съм на едно добро средно ниво.Така че не се притесняваий от треската и не прескачай тренировката за гръб.А за стойката при кофичките-дръж главата изправена,погледа напред,а краката дай максимално назад.На мен поне така ми влизат най-добре :)
07.06.06
16:44
Според мен не пречи да си правиш гръб защото нямаш мускулна треска на гърба а на зъбчатия мускул :lol: Успех!