06.06.06
18:44
Та на въпроса скачам направо :D
Един сайт изчисли, че на моите килограми и активност съответсват около 2300 килокалории на ден, за поддържане на нормални функции и подобно. Освен това всички знаем, че е препоръчително да се храниш на малки порции 4-5-6 пъти на ден.
До тук добре. Даже и диета си съставих тук:
http://www.mnet.bg/~dsh_n/Docs/Diet.doc
Проблемът ми е, че просто не съм свикнал да ям толкова много. Тези 2300 горе, които прочетих, допълнително в един труд (на английски който четох) ми казват да извадя от тях 20% и да поддържам тези калории.
2300-20% = 1840 килокалории.
Не мога да ям толкова. Диетата ми е изградена на базата на приблизително 1200 килокалории, аз дори и тях не мога да поемам, защото се чувствам натъпкан. Успоредно с това пия около 2л вода на ден, защото вземам Карнитин.
Това едното, другото:
Аз преди 9 сутринта не ставам, а храненето става до не по-късно от 18,19ч. После преди лягане хапвам ядки само или шейк нещо. Това са 10тина часа, през които уж трябва да ям минимум 4 пъти. За целта трябва да се прибирам постоянно... и в крайна сметка да ям без да съм гладен. В крайна сметка лято е, всеки щъка наляво надясно, губи се апетит, няма време за ядене...
Редно ли е да ям насила (без да съм гладен) само за да си ги поема тези калории, дето ги пише по статиите? :roll:
07.06.06
06:32
ами няма как човече яж, а за това че си навън трудно става да ;) това че се чде до намсиколко часа е глупост, ако имаш 8 часа сън, за 16 5 чденето не са никакъв проблем ;) само гледай около час поне да имаш между последното и заспиването, че да не ти е тежко
А най груба питах, че според мен организмът знае по-добре дали е сит, отколкото сайт за изчисляване на калории. Тоест ако се засищам с 1000 килокалории на ден, не е ли по-правилно да спра с тях, отколкото да ям още 800 “на сила”, за да си покрия нормата?
07.06.06
11:02
а когато си изгълташ храната на екс не се ли чустваш още гладен поне 20 минути? организма ти си няма представа че след да кажем 3 часа следва тежка тренировка така че засищането е ориентировъчно - колко ти побира стомаха и т.н. ако ти е тежко по-добре търси решения да намалиш обема на храната, да дъвчеш повече и т.н. например пасираните храни и тези с по-ниско съдържание на вода са с по-малък обем и не тежат в стомаха. също така гледай 20 мин преди, по време на ядене и 20 мин след да не пиеш вода.
07.06.06
11:06
А ти колко кила си и в кой site изчисли, че трябва да поемаш по 2300 kcal? Защото аз съм 80 кила, тренирам си, не съм дебел(не и изчистен де, но това си е друга тема :D) и правя ебати зверската диета от около 2500 kcal (храните всеки ден са различни, но горе долу толкова се получава). А казвам, че е зверска, защото през АБСОЛЮТНО цялото време съм гладен като вук :) . И ти като ми го написа,че не ти се яде повече от 1200 направо ме уби.
76 кила съм. Горе кликни на линка да ми видиш диетата. Според някви луди таблици сметнах, че е 1200 килокалории тя. Но като трябва да пиеш и по 2 литра на ден вода и той стомаха ти по всяко време е пълен... :roll:
От колко се нуждая изчислих тук:
http://cal.muskulibg.com/—-> Необходими дневни калории.
От един друг материал, към който линк не ми се занимава да търся, пише, че за да сваляш е добре да смъкнеш от дневните ти нужни калории 20%. Ако смъкнеш повече, организмът си мисли, че ще гладува дълго и превключва на защитен режим, при който си пази енергията (и съответно сваляш мазнините значително по-трудно) и диетата ти се скапва.
Май решението е да се яде в по-малък обем по-калорични храни... :idea:
07.06.06
13:36
да но калориите не са взаимозаменяеми :). трябва да спазваш съотношението протеин/въглехидрат/мазнни. разтворимите протеини са добро решение, малки са по обем а пък са хранителни, около 100ина калории за доза и можеш и между яденетата да си ги поемаш. за 75 килограма ме съмнява да имаш малко стомахче така че дерзай ;)
Ще го измисля. Дано не ми падне метаболизма само много от сравнително по-малкото калории.
07.06.06
22:31
Батка, само ще ти кажа, че си много, ама много ненормален :). Вода пия по повече от 2 литра на ден(особено след като се налея с малко кафе), ям на някой яденета по 600-700 грама храна(салата дето не са ти никви калории и уж те засища за повече време понеже целуозата по-бавно се разграждала - бла-бла) и ям и цифра други работи колкото да ми е пълен тумбака и не мога да смъкна под 2000-2500 kcal на ден(защото ако го направя вечер съм толкова изгладнял, че изтарашвам хладилника и се сещаш за какво става дума). А за това дето го беше писал, че стомаха знае най-добре - заеби. Тука покрай баловете се оставих да ям горе долу колкото искам, по колкото си искам, каквото си искам - точно за 2 седмици знаеш ли какво прасе станах(колана си го отпуснах с една дупка, дупара почна да изпълва много лошо и явно гащите и целия станах мазното чудовище дето обича да си хапва). А това дето си изчислил колко калории ти трябват и си го гледал по някви сайтове - всичко е от до :).
Чети примерно тука(ако не си го чел, де):
http://www.bb-team.org/nutrition/000192.php
Това, което си мисля е че всеки трябва да се хване да изпробва всички неща(диети, тренировки), да се преебе от тех и накрая от всичките изчетени глупости да си състави някаква що годе нормална(и индивидуална) диета и тренировка.