07.06.06
14:27
Значи имам няколко въпроса някои са свързани с калориите някои неса .. ше напиша сички въпроси които ме вълнуват пък вие отговорете на които можете..
1) Значи 1во искам да питам за изчисляване на калориите нужни на организма за да подържа теглото трябва да се знае колко си активен ... и например аз сега несъм много активен .. обаче като почна нвд то предполагам че ше се ” активизирам ” ... та аз там какво да отбележа за необходими калории ?
2) Да речем че имам 6 хранения на ден .. кога да правя тренировки ? по кое време на деня какво е подходящо да се приема .. въглехидрати сутрин или вечер .. протеини кога ?
3) Може ли да си на нвд без да тренираш .. се едно ако почна нвд и не ходя в зала а само тичам навън, качвам стълби и правя коремни преси ще е задължително ли да ходя в зала ?
4) след като нвд то се почва някав ден как определям кога да го спра ? произволно ли е или се смята някак си .. ?
Също тва е въпрос на които ми е много важен - с нвд диета трябва да се яде всеки ден .. а трябва ли да се спотрува всеки ден ? все едно всеки ден ли да тичам ? в оставащото време от деня когато като например вече съм тичал / тренирал и съм ял .. и например между храненията имам свободно време .. може ли да играя футбол или баскетбол ?
5) Ако всеки ден тренирам няма ли да ми се изморява много организма ?
Много са въпросите ма е тва е много важно да го разбера и предполагам не само аз.. неми е много ясно нвд то четох доста поразясни се .. несъм експерт .. ще се опитам да си направя нвд тия дни и лятото ще се опитам да го спазвам но трябва да разбера горепосочените неща .. та моля помогнете с каквото можете
1. Ами нуждите се менят в зависимост от активността.
2. Въглехидрати основно до обед
3. Може
4. Спираш, когато постигнеш целите си.
5. не се тренира всеки ден.
А това:
[quote author=“PoSTFracTioN”]
Също тва е въпрос на които ми е много важен - с нвд диета трябва да се яде всеки ден .. а трябва ли да се спотрува всеки ден ? все едно всеки ден ли да тичам ? в оставащото време от деня когато като например вече съм тичал / тренирал и съм ял .. и например между храненията имам свободно време .. може ли да играя футбол или баскетбол ?
Направо ме хвърли в тъча :shock: Че ти да не би да не ядеш всеки ден, когато не си на НВД?!
07.06.06
14:48
[quote author=”Петко К”]Направо ме хвърли в тъча :shock: Че ти да не би да не ядеш всеки ден, когато не си на НВД?!
Ами в интерес на истината ям максимално по 2 пъти на ден .. незнам що .. от поминалото лято отвикнах да ям .. просто не огладнявам толко много ... а като огладнея и малко да ям пак ме задища .. но до сега тва малко беше тесто или някакво сладко :} обаче за мен да си сменя храната не е проблем .. мога да ям каквото си искам когато си искам .. и например като кажа че няма да ям сладко може да не ям докогато аз си реша .. попринцип необичам сладко ... но както и да е храната ми не е толкова проблем колкото тва което ще правя след като ям ...
Та сега да видим дали съм разбрал правилно .. като съм на НВД мога да спортувам по което си искам време на денонощието стига да спазвам хранителния режим и изразходването на калориите .. а попринцип кога е препоръчително да се тренира ? се едно за въглехидратите наобяд разбрах .... ма кога се приемат протеини мазнини белтъци ... и например знам че при спорт е важно да се пие много вода за да не се обезводни тялото .. а ако несъм толкова активен необходимо ли е да пия много вода ? например според мен 2 литра на ден ше ми стигнат ..
Имам още някои въпроси но засега тия ще са ми достатачни за да си направя нвд ... когато го направя ще питам още някои неща които ме вълнуват :}
Вода е задължително да пиеш. Пий около 2 литра на ден.
Говориш за белтъци и протеини като за различни неща - те са едно и също!
За разпределението на хранителните вещества ти писах в другата ти тема.
Кардио тренировките (тичането дето викаш) е най-добре да се прави сутрин на гладно. За силовите не съм чел кога е препоръчително да се правят. Аз ги правя следобед, защото сутринта нямам много сили.