Какво мислите за тази диета?

BI

28.08.04
18:55

Здравейте. Занимавам се фитнес от 3г. Висок съм 190 и тежа 92кг и съм ектоморф Тренирам 4 пъти седмично. Понеделник(гърди, бицепс) вторник(крака, корем) четвъртак(рамо,трицепс) петък(гръб,корем)
Ето и моята диета:
*Закуска: 6 варени яйца или омлет (6 белтъка, 2 желтъка), 70гр финни овесени ядки с 1 кофичка кис. мляко данон фамилия, 1 плод +витамини и минерали
*след 2 часа трениривка
*веднага след тренировката: 1 банан, протеин(ON 100%WHEY 23гр прот, 4гр въглех.) миксиран с 350мл прясно мляко Мегле нискомаслено
*1 час по-късно Обяд: 63гр ориз(в суров вид, като се свари става повече), 250гр пилешко месо на скара, салата(домати краставици лук зехтин)
*след 3 часа 104гр риба тон в консерва(Rio Mare с зехтин), протеинов шеик пак 100%WHEY в 500мл мляко като в шейкара добавям 1 банан и малко шоколадов сладолед (и става уникално вкусно)
*след 3 часа Вечеря: печен картоф(голям) 250 гр. пилешко месо на скара или по възможност телешко ако съм в ресторант защото не мога да си го приготвям сам, салата (като на обяд) и след 2 часа време за сън :)

Какво мислите за този режим. Трябва ли да направя някакви промени или нововъведения? И също така искам да помоля някой добър човек на който ще бъда много благодарен и който е навътре в хранителните показатели на храните да ми каже на колко калории, протеин и въглехидрати се равнява тази диета

Благодаря в предварително :!:

ВН

30.08.04
02:20

Здрасти, няма грижа ще ти го сметна приблизително, ала дай да дефинираме целите ти и постни, моля данните си във вида, в който са описани в статията “Преди да поискате хранителен режим...” Само това мляко “Мегле” нямам спомен какъв му беше състава.

BI

05.09.04
16:32

-ръст 190
-тегло 92
-възраст 18
-гръдна обиколка Ектоморф
-талия Ектоморф
-ханш Ектоморф
-обиколки на китка и глезен Ектоморф
-спортувате ли Да 4 пъти в седмицата Фитнес
-спазали ли сте досега хранителни режими Да. 2 години
-имате ли моментни, хронични заболявания или предразположеност към такива НЕ
-в какво се състои работата Ви Не работя
-одобрявате ли употребата на спортни добавки Удобрявам ги
-какви препарати сте ползвали Протеин, Глутамин, Мултивит. Ефекта е умерен
-каква сума сте готови да отделите за хранене и спортни добавки за месец Не зависи от мен
-употребявате ли (употребявали ли сте) стероиди и други хормонални препарати (вкл. Инсулин) НЕ
-желаете да понижите подкожните мазнини, да покачите мускулна маса или да оформите (преформирате) тялото си (с колко и за колко време, желаете ли траен ефект) Желая да кача мускулна маса

Мегле 1,5% Low Fat - Съдържание в 100гр. Протеин-3гр, Въглехидрати-4.7, Минерали-0,7, Витамини-А Б Д Е К, Енергийна Стойност-186kJ/44kcal. Мерси предварително Image

ВН

09.09.04
09:30

*Закуска: 6 варени яйца или омлет (6 белтъка, 2 желтъка), 70гр финни овесени ядки с 1 кофичка кис. мляко данон фамилия, 1 плод +витамини и минерали (~30 гр белтък, ~ 18 гр мазнини, ~ 70 гр въглехидрати, без да съм прибавял плода, понеже не е уточнено за какво и за колко става дума.
*след 2 часа трениривка (това не е най-удачното време за тренировка за масиране, понеже тялото ти не е смляло и усвоило храната, а предишното хранене е чак от предната нощ!!!)
*веднага след тренировката: 1 банан, протеин(ON 100%WHEY 23гр прот, 4гр въглех.) миксиран с 350мл прясно мляко Мегле нискомаслено
(~ 35 гр белтък, ~ 5 гр мазнини, ~ 35 гр въглехидрати)
*1 час по-късно Обяд: 63гр ориз(в суров вид, като се свари става повече), 250гр пилешко месо на скара, салата(домати краставици лук зехтин) (~ 32 - 35 гр белтък, ~ 10 гр мазнини + нензам колко зехтин слагаш! ~ 50 гр въглехидрати)
*след 3 часа 104гр риба тон в консерва(Rio Mare с зехтин), протеинов шеик пак 100%WHEY в 500мл мляко като в шейкара добавям 1 банан и малко шоколадов сладолед (и става уникално вкусно)
(~ 50 гр белтък ! приемам, че пиеш същата доза протеин както преди, но разстворен с вода, ~ 30 гр мазнини + в рибата тон нивото им е ниско, ала зехтина в консервата..., по добре си взимай в сосбтвен сос!!, ~ 5 гр въглехидрати)
*след 3 часа Вечеря: печен картоф(голям) 250 гр. пилешко месо на скара или по възможност телешко ако съм в ресторант защото не мога да си го приготвям сам, салата (като на обяд) и след 2 часа време за сън. (~ 30 гр белтък, мазнини 10 гр + незная колко зехтин слагаш, ~ въглехидрати 50 гр.

Коментар:
~ 180 гр белтък, ~ 73 гр мазнини (не броя зехтина в салатите), 200 гр въглехидрати.
Количеството белтък е точно 2 г за килограм телесно тегло, т.е. при достатъчно хранене, този белтък е достатъчен. Ти за жалост не се храниш достатъчно. Общият ти сбор калории е 180 х 4 + 73 х 9 + 200 х 4 = 640 + 657 + 800 = 2097 ккал. Това за 90 килограмов мъж... Отношението на калорийте на мазнините към ту въглехидратите е ~  43 % : 57 % , т.е. това си е балансиран хранителен режим. За да качваш маса в такъв режим ти трябват около 4000 ккал (като стартова позиция), от които като извадиме 640 -тте ккал на белтъка прави 3360 ккал разпределени горе-долу 50% : 50 % захари към мазнини. Това прави по ~ 580 гр въглехидрати и 190 гр мазнини дневно. Смени мястото на тренировката, крайно неподходящо е! Освен това ти се храниш смесено, така че увеличи малко и белтъка, поне на 2,2 гр за килограм телесно тегло. Това, че се храниш смесено значи, по-бавно смилане на храната, поради по-дългото и задържане в стомаха. След треноровъчното ти хранене също има нужда от корекции, разгледай темите във форума за препоръчания от мен модел за след тренировъчно хранене! Успех!

BI

11.09.04
20:28

[quote author=“Image”]*Закуска: 6 варени яйца или омлет (6 белтъка, 2 желтъка), 70гр финни овесени ядки с 1 кофичка кис. мляко данон фамилия, 1 плод +витамини и минерали (~30 гр белтък, ~ 18 гр мазнини, ~ 70 гр въглехидрати, без да съм прибавял плода, понеже не е уточнено за какво и за колко става дума.
*след 2 часа трениривка (това не е най-удачното време за тренировка за масиране, понеже тялото ти не е смляло и усвоило храната, а предишното хранене е чак от предната нощ!!!)
(~ 35 гр белтък, ~ 5 гр мазнини, ~ 35 гр въглехидрати)
*1 час по-късно Обяд: 63гр ориз(в суров вид, като се свари става повече), 250гр пилешко месо на скара, салата(домати краставици лук зехтин) (~ 32 - 35 гр белтък, ~ 10 гр мазнини + нензам колко зехтин слагаш! ~ 50 гр въглехидрати)
(~ 50 гр белтък ! приемам, че пиеш същата доза протеин както преди, но разстворен с вода, ~ 30 гр мазнини + в рибата тон нивото им е ниско, ала зехтина в консервата..., по добре си взимай в сосбтвен сос!!, ~ 5 гр въглехидрати)
*след 3 часа Вечеря: печен картоф(голям) 250 гр. пилешко месо на скара или по възможност телешко ако съм в ресторант защото не мога да си го приготвям сам, салата (като на обяд) и след 2 часа време за сън. (~ 30 гр белтък, мазнини 10 гр + незная колко зехтин слагаш, ~ въглехидрати 50 гр.

Коментар:
~ 180 гр белтък, ~ 73 гр мазнини (не броя зехтина в салатите), 200 гр въглехидрати.
Количеството белтък е точно 2 г за килограм телесно тегло, т.е. при достатъчно хранене, този белтък е достатъчен. Ти за жалост не се храниш достатъчно. Общият ти сбор калории е 180 х 4 + 73 х 9 + 200 х 4 = 640 + 657 + 800 = 2097 ккал. Това за 90 килограмов мъж... Отношението на калорийте на мазнините към ту въглехидратите е ~  43 % : 57 % , т.е. това си е балансиран хранителен режим. За да качваш маса в такъв режим ти трябват около 4000 ккал (като стартова позиция), от които като извадиме 640 -тте ккал на белтъка прави 3360 ккал разпределени горе-долу 50% : 50 % захари към мазнини. Това прави по ~ 580 гр въглехидрати и 190 гр мазнини дневно. Смени мястото на тренировката, крайно неподходящо е! Освен това ти се храниш смесено, така че увеличи малко и белтъка, поне на 2,2 гр за килограм телесно тегло. Това, че се храниш смесено значи, по-бавно смилане на храната, поради по-дългото и задържане в стомаха. След треноровъчното ти хранене също има нужда от корекции, разгледай темите във форума за препоръчания от мен модел за след тренировъчно хранене! Успех!

Ами много ти благодря за отговора :)  :)  :) , но според мен имаш грешка в изчисленията защото например съдържанието на протеин в едно яйце е 6.3гр а в 100 гр. пил месо има 20гр. протеин и това означава че 250гр месо съдържат 50 гр протеин. А и в 4тото хранене въглехидратите са доста повече от 5гр защото само в банана има 20гр. В тези показатели съм абсолютно сигорен така че общия збор на протеини в въглехидрати се овеличава доста. Протеина отива над 200гр. на ден. А времето в което тренирам ми се отразява много добре и напоследък качвам като луд с тази диета. А сигорен ли си за въглехидратите и калориите за щото ако наистина са толкова малко трябва да ги овелича. А и не забравяй нещо много важно НЕ ВЗИМАМ СТЕРОИДИ и не мода да се тъпча като ненормален. Пробвал съм и знам. В началото много се бях вманиачил в фитнеса и ставах дори през ноща да ям но след това осъзнах че ефекта е нулев :( .

ВН

12.09.04
00:15

Смятал съм на ум и набързо, понеже закъснявах за лекции. Да 250 гр пилешко е към 50 гр белтък, а не 35 гр колкото съм писал. Пък за банана - зависи от банана Ако банана е 90 гр имаш 18 гр захари, пък, ако е 60 (обелен) сещащ се колко. ! Същото е и при яйцето. Виждал съсм яйца да ги бележат по 7,5 гр белтък за 1. Ами сметни си въглехирдатите и белтъците в менюто по четири, мазнините по 9 събери ги и ще видиш дневният си прием калории. Ще се справиш! Пък, щом казваш,  че качваш - яж си така, явно няма какво да се разисква.

12.09.04
00:44

[quote author=“Image”]Пък за банана - зависи от банана Ако банана е 90 гр имаш 18 гр белтък, пък, ако е 60 (обелен) сещащ се колко. !

Я пак за бананите :) 18 гр белтък от къде дойдоха? :)

BI

12.09.04
00:52

[quote author=“Image”]Смятал съм на ум и набързо, понеже закъснявах за лекции. Да 250 гр пилешко е към 50 гр белтък, а не 35 гр колкото съм писал. Пък за банана - зависи от банана Ако банана е 90 гр имаш 18 гр белтък, пък, ако е 60 (обелен) сещащ се колко. ! Същото е и при яйцето. Виждал съсм яйца да ги бележат по 7,5 гр белтък за 1. Ами сметни си въглехирдатите и белтъците в менюто по четири, мазнините по 9 събери ги и ще видиш дневният си прием калории. Ще се справиш! Пък, щом казваш,  че качваш - яж си така, явно няма какво да се разисква.

OK! Мерси приател. Ще се мъча тука със сметките ама не съм много добър по математика :)  Айде и успех с лекцийте :!:

ВН

12.09.04
01:23

Perlsite—-> От недоспиване, от там!  :oops:  :?  :(

12.09.04
01:26

[quote author=“Image”]Perlsite—-> От недоспиване, от там!  :oops:  :?  :(

Ммм така е който си има раздел “Хранене” на главата  :wink:
Уплаших се случайно да не са пуснали генетично модифицирани банани с 20% белтък (при условие, че нормалните са с 1-2%)  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1