нека всеки да каже колко често тренира мускулна група

08.06.06
14:46

Здравейте,
понеже много често спориме с приятели ( особено с един ), как е най-правилно да се тренира мускулната група- веднъж седмично или по-често нека всеки от вас напише своето мнение. Нека всеки отговори на следните въпроси:
1. Тип телосложение
2. Стаж
3. Брой упражнения и повторения за мускулната група
4. Почивка между сериите
5. С зоб ли тренирате или на сухо ( протеин, креатин и т.н. )
6. Колко пъти тренирате мускулната група в седмицата

Мисля, че ще бъде интересно !!!

Поздрави

Няма правило. Определя се от стажа и ниво на тренираност. Ако се приемат стероиди пък е съвсем различно.

08.06.06
14:54

1. Тип телосложение - По-скоро едро..не съм много сигурен. 180 и малко 85кила..малко изхърбавех напоследък...ама шсъ възстановя.  :P
2. Стаж - Относително. От години потренирвам нещо, а от около 2, малко по-сериозно. От една година съм снабден с нужната ми екипировка, значи толкоз.
3. Брой упражнения и повторения за мускулната група - 3 до 4 упражнения по 3-4 серии с 8 до 10, а на някои по-леки и с 15 повторения
4. Почивка между сериите - различно от 1-3мин. ...
5. С зоб ли тренирате или на сухо ( протеин, креатин и т.н. ) - сухо с най-конвенционалната храна, като предпочитанията ми клонят към месото и сладкото(знам, че е противопоказно), а ориз и други такива са ми гнусни по default.

За най-правилното, не знам...аз тренирам всекидневно, като ги редувам и чакам претренирване.

08.06.06
15:41

[quote author=“manson”]Няма правило. Определя се от стажа и ниво на тренираност. Ако се приемат стероиди пък е съвсем различно.

Е нали това е идеята всеки да каже кое, как и защо го прави !!!

Пиши например, че си мускулест тип, не се зобиш и тренираш мускула веднъж в седмица защото...

Айде да направиме една хубава дискусия мисля, че ще е от полза за всички !!!

Поздрави

08.06.06
16:02

като цяло идеята е да се превъстанови мускула - времето за това обаче  зависи от това какви добавки вземаме, спим и ядем

08.06.06
17:10

[quote author=“shoto”][quote author=“manson”]Няма правило. Определя се от стажа и ниво на тренираност. Ако се приемат стероиди пък е съвсем различно.

Пиши например, че си мускулест тип, не се зобиш и тренираш мускула веднъж в седмица защото...

Поздрави

Ами моя съвет е да дадеш пример и първо ти да отговориш на въпросите и да кажеш на колко време тренираш мускулна група, не вярвам да правиш по 3 пъти седмично един мускул :wink: .  Аз тренирам веднъж седмично за мускулна група и общо 3 пъти в седмицата.
А иначе как мислите , на кой му трябва по-вече време за възстановяване, на един начинаещ или на един много напреднал ББ?

08.06.06
17:22

И май сега е момента да запитам един въпрос..
Понеже някъде, някой беше постнал времето за възстановяване на отделните мускулни групи, а с търсачката излезна всичко друго, но не и това...таа дали някой би могъл да ги напише тук.  :)

LU

08.06.06
17:26

[quote author=“shoto”]Здравейте,
понеже много често спориме с приятели ( особено с един ), как е най-правилно да се тренира мускулната група- веднъж седмично или по-често нека всеки от вас напише своето мнение. Нека всеки отговори на следните въпроси:
1. Тип телосложение
2. Стаж
4. Почивка между сериите

Поздрави

1. Тип телосложение - нормално - 1,77; 86 кг (тва не ми пречи да ходя като булдозер по улиците)
2. 10 месеци сериозно; много пати несериозно
3. от 4 до 5 серии със 8 повторения (минимум 6 мах 10-12)
4. в зависимост от натоварването - до 1 до 3 минути; може някои пат и повечко зависи от тежестта с която работя
5.В момента със зоб и яка храна (да уточня че в момента даже тренирам малко по леко от без зоб,просто искам да наблегна и на качествено и ефективно въстановяване)

08.06.06
17:57

[quote author=“red”][quote author=“shoto”][quote author=“manson”]Няма правило. Определя се от стажа и ниво на тренираност. Ако се приемат стероиди пък е съвсем различно.

Поздрави

Ами моя съвет е да дадеш пример и първо ти да отговориш на въпросите и да кажеш на колко време тренираш мускулна група, не вярвам да правиш по 3 пъти седмично един мускул :wink: .  Аз тренирам веднъж седмично за мускулна група и общо 3 пъти в седмицата.
А иначе как мислите , на кой му трябва по-вече време за възстановяване, на един начинаещ или на един много напреднал ББ?

ОК  сега ще кажа какво имам в предвид :

1. Аз смятам, че начинаещите трябва задължително да започнат с тренировка за цялото тяло 3 пъти в седмицата с по 1 упражнение за мускулна група от начало в 3 , а по-късно до 5 серии.
Таза тренировка смятам и за най-правилна за хора които дълго не са били в залата и започват отново.

2.Като следващ етап смятам, че най-правилното е да се раздели тялото на 2 части и да се правят по 2 упражнения за мускулна група. Да се тренира едната част понеделник/петък  другата сряда/петък.
На малко по-късен етап може да се правят по 3 упражнения. Тялото отново е разделено на 2, но се тренира през ден.

3.Следващия етап според мен вече е задължително да се тренира 4 дни в седмицата, като тялото е разделено на 4. Тренира се мускулна група с 3 упражнения и след 72 часа се прави още едно упражнение за същата мускулна група, но то повече за напомпване на мускула. Просто смятам, че една пълна седмица почивка за мускулната група е прекалено много.

например ако тялото е разделено на 4 по следния начин:
гърди/бицепс  ,      крака  ,  рамо/трицепс  ,  гръб

в понеделник се прави лег, полулег, crossover     , а в четвъртък се правят кофички като първо упражнение-така се загрява и рамото и трицепса, а гърдите нямат цяла седмица почивка.

Почивката между сериите е 2 мин.

Предполагам, че много хора няма да са съгласни с това което съм написал и дано сега стане интересна дискусия

Поздрави

09.06.06
11:33

[quote author=“shoto”]Здравейте,
1. Тип телосложение
2. Стаж
4. Почивка между сериите

Поздрави

1.Средно към едро - 175/83
2.Година и половина
3.по 4 серии,с различен брой повторения
4.До 2 мин
5.Аминокиселини и протеини

09.06.06
17:05

[quote author=“petro”][quote author=“shoto”]Здравейте,
1. Тип телосложение
2. Стаж
4. Почивка между сериите

Поздрави

1.Средно към едро - 175/83
2.Година и половина
3.по 4 серии,с различен брой повторения
4.До 2 мин
5.Аминокиселини и протеини

Абе човека пита най-вече, дали един път седмично на мускулна група не е твърде малко. Според мен НЕ , даже понякога ми идва и много :roll: .

09.06.06
17:20

аз тренирам по веднъж на седем дена мускулна група

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1