глюкозамин сулфат

30.08.04
21:44

имам много дребна травма на рамото, която много рядко се проявява и то само при определени упражнения - основно при горна леженка и по-рядко при бутане с тесен хват. Интересно е че при упражнения за рамо, дори тези само за предно рамо никога не се проявява.
не ми се ходи на лекар, защото травмата е наистина дребна, а и даже не мога да обясня какво точно и как ме боли.
Въпросът ми е мога ли да си вземам глюкозамин сулфат без лекарско предписание, в смисъл ако не помогне няма да навреди, нали? Също има ли смисъл да си вземам марков глюкозамин сулфат - гледам в интернет че има на Оптимум и доста други фирми за суплементи - струва ми се че ще си дам парите напразно и няма голяма разлика с българския, но да питам де...

30.08.04
21:51

Аз съм пил доста пъти. Не вярвам, че може да ти навреди. Досега съм взимал обаче вносни продукти, но мисля, че и български може да ти помогнат. Задължително си вземи, за мен това е много ценна добавка.
Хрущялът от акула също помага.

30.08.04
23:06

AdiPharm предлагат за 12-13лв глюкозамин. Опаковката стига за 1месец, което вероятно ще е достатъчно, но през този период не трябва да тренираш, за да имаш добър лечебен резултат. По принцип глюкозамина не трябва да се пие по-дълго от 3 месеца, т.е. ако трябва да проведеш дълго лечение общо от 6 месеца, то лекарите биха ти преписали приемът му така: 3 месеца го пиеш 3-6 месеца не, след това отново 3 месеца и т.н.. Т.е пие се на цикли, предполагам, за да не привиква организмът на външен глюкозамин, тъй като самият организъм си го произвежда сам.
Между другото и аз имам подобен проблем с рамото и най-сериозни болки получавам точно на лежанка (под 45-60 градуса). Дори по-жестоки проблеми имам при правене на флайс НО само в случай, че е под наклон. С глюкозамина още след 1 седмица се успокоява болката, а след месец почети изчезва, НО ако продължа да настоявам с тези упражнения.. проблемите започват отначало... може би трябва да се лиша от тези упражнения или да намеря накакъв чалъм.

30.08.04
23:13

Ако болката не е чак толкова непоносима, не спирай да ги правиш упражненията. Мен няколко месеца ме боляха китките и в един момент просто спряха да ме болят и сега нямам проблема дори и с много големи тежести. Същото беше и с рамото. Загрявай ги много добре и ги прави с малко по-леки тежести. Ставите навикват на напрежението с времето и заздравяват.

30.08.04
23:20

[quote author=“mincho”]Ако болката не е чак толкова непоносима, не спирай да ги правиш упражненията. Мен няколко месеца ме боляха китките и в един момент просто спряха да ме болят и сега нямам проблема дори и с много големи тежести. Същото беше и с рамото. Загрявай ги много добре и ги прави с малко по-леки тежести. Ставите навикват на напрежението с времето и заздравяват.

Минчо може би проблемът с китките е този който Дзвера беше описал.. а именно предмишниците са ти били слаби за тежестите/упражненията които си правил... и болката е изчезнала при теб, когато са ти заякнали.. но имайки в предвид това което той е описал.. виждам абс. същият проблем като при мен.. и най-доброто в случая е да прекрати тренировките свързани директно или косвено с рамото докато не му мине. Аз лично не ги спрях, но тренирах с 30% до 50% от това което бях свикнал.. но може би по-бързо ще се излекува ако изобщо не тренира. Дзвера беше предположил, че проблема при мен е свързан с възпаление.. което означава, ще е още по-важно да не тренира изобщо!

30.08.04
23:35

Не са ме боляли китките заради премишниците. По рождение имам много силни предмишници. Проблема си беше точно в китките, защото много бързо качиш килограми на лежанките. Същото беше и с раменете. Ако все пак имаш ти или той някакви съмнения няма да е зле да идете на доктор. Според мен обаче болката ще отшуми и след това вече няма да има проблеми.

[quote author=“mincho”]Не са ме боляли китките заради премишниците. По рождение имам много силни предмишници. Проблема си беше точно в китките, защото много бързо качиш килограми на лежанките. Същото беше и с раменете. Ако все пак имаш ти или той някакви съмнения няма да е зле да идете на доктор. Според мен обаче болката ще отшуми и след това вече няма да има проблеми.

Е та точно това е. Когато един мускул качва а друг изостава, ставата поема удара. Силни по рождение предмишници - странно изказване, но де да знам. Както и да е.
Парс, аз лично се считам, че имам някаква обща медицинска култура, която не изхожда от фитнеса и не бих прежалил знанията си заради фитнес догадки .Честно казано аз бих препоръчал на всеки билдер да взема глюкозаминсулфат или магнезиеви съединение профилактично, защото ставите рано или късно се възпаляват и захабяват. Примерно бих предложил едномесечен цикъл веднъш годишно с профилактична цел. Но:
Аз не съм лекар и си съчинявам свободно. Усвояването на всички лекарства за стави има сериозен страничен ефект: на първо място е много вредно за стомаха. На второ място дава нежелани натрупвания в черния дроб. Затова - според мен - вярното положение е - лекар.
Мазилото Фелоран(Feloran) в двуседмичен цикъл на мазане два пъти на ден: половин - един час преди тренировка и преди лягане може да ти помогне.
Намали тежестите на лежанка, скрипец и рамо....
И внимавай: леката травма може да стане тежка. Травмите от рамото са едни от най- сериозните ставни травми.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1